2020´DE TÜRKİYE´Yİ KEŞFETME ZAMANI: HER AY İÇİN BİR ROTA

Yeni yıl kararlarıyla birlikte 2020´de daha çok seyahat etmek isteyenler, planlarını yapmaya Türkiye´nin birbirinden değerli doğal ve kültürel hazineleriyle başlayabilirler. Online bilet satış sitesi obilet.com´un hazırladığı seyahat rotaları listesi, mev

KÜLTÜR SANAT 3.01.2020 17:12:54 467
2020´DE TÜRKİYE´Yİ KEŞFETME ZAMANI: HER AY İÇİN BİR ROTA

Yıllık izinleri bayramlar ve resmi tatillerle birleştirerek irili ufaklı seyahatler yapabileceğimiz 2020 yılı, Türkiye´yi keşfetmek üzere birçok fırsat sunuyor. Hem doğal hem de kültürel zenginliklerin peşine düştüğümüz seyahatler için yılın doğru zamanını seçmek ise hafızamıza kazınacak eşsiz deneyimler için oldukça önemli. obilet.com web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden hızlıca uçak ya da otobüs biletinizi alarak programlamaya başlayacağınız seyahatleriniz için ?Bu ay nereye gitsem?? sorusunu, obilet.com sizler için cevaplıyor.

Ocak / Ani Harabeleri, Kars; Eğer siz de Doğu Ekspresi´yle yolculuk etmek için her yıl kışın gelmesini bekleyenlerdenseniz, senenin ilk seyahati için Kars´a giderek hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Son zamanlarda yeni keşfedilmiş bir ada gibi mutlulukla bahsedilen Kars´ta yer alan Ani Harabeleri, 2016 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Listesi´nde yer alıyor. Zamanında Kafkasya ve Anadolu arasında bir kapı görevini üstlenen bu tarihi yerde 5 km uzunluğunda surlar, camiler, kiliseler ve katedraller bulunuyor. Ocak ayında yapacağınız seyahatte hem yolculuğunuz hem de Kars´ta geçirdiğiniz her dakika hafızanızda kartpostal gibi manzaralar bırakacak.

Şubat / Kapadokya, Nevşehir; Her mevsimde farklı bir tat veren Kapadokya, karlı manzaralar ve şömine başında geçirilecek keyifli saatler ile kış aylarında da ziyaretçilerini büyüleyen bir atmosfer sunuyor. Lav ve kül kalıntılarının ortaya çıkardığı doğal güzelliklere sahip Kapadokya; Peri Bacaları, yer altı şehirleri, vadiler, köprüler ve kiliseleriyle doğa ve kültürü bir arada sunuyor. Bu yıl Cuma gününe denk gelen 14 Şubat´ta izin alarak, Kapadokya´da romantik ve uzun bir hafta sonu tatili planlayabilirsiniz.

Mart / Ihlara Vadisi, Aksaray; Türkiye´nin gizli geçidi olan Ihlara Vadisi, bir doğa şaheseri olmakla birlikte aynı zamanda tarihsel bir değer taşıyor. Vadide, hikayeleri 6. yüzyıla dayanan kiliseler bulunuyor. Saint George Kilisesi ise ilk günkü ihtişamıyla vadide yükseliyor. Kilisedeki süslemelerde, Selçuklu sultanına ait olduğu düşünülen elbise resimleri kullanılması, kilisenin yapımında Türklerin de yardım ettiği kanısını ortaya çıkartıyor. Vadi içerisinden akan Melendiz Çayı´yla birlikte doğa ve tarihi buluşturan bölge, iz bırakacak bir tatil durağı olarak görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Nisan / Nemrut, Adıyaman; Büyüleyici bir deneyim vadeden Nemrut Dağı Milli Parkı, 1987´den beri UNESCO Dünya Mirası Koruma Listesi´nde bulunuyor. Tarihi, milattan sonra 62´ye uzanan heykellerin; Kommagene Kralı Antiochus tarafından kendi atalarına ve o dönemde inandığı Anadolu tanrılarına saygısını göstermek için inşa ettirildiğine inanılıyor. Helenistik döneme ait bu yapılar, döneminin imkanlarını aşan bir mühendislik harikası ve mimari bir başarı. Tarihte iz bırakmış bu yapılar sayesinde Nemrut Dağı Milli Parkı da her daim Türkiye´de en çok ziyaret edilen yerlerden biri olmayı sürdürüyor. 23 Nisan tatilini de değerlendirebileceğiniz bu dönemde, bir bahar sabahı gün doğumunu Nemrut´ta karşılamak yeni yılın en güzel anılarından biri olmaya aday.

Mayıs / Manyas Kuş Cenneti, Balıkesir; Doğaseverlerin kesinlikle görmesi gereken yerlerden biri olan Manyas Kuş Gölü, 1959 yılından beri Milli Park olarak ziyaretçileri karşılıyor. Tatlı su ıstakozu, yeşil kurbağalar ve ağaç kurbağalarının sürekli olarak bulunduğu göl, aynı zamanda 20´den fazla balık türünün yaşam alanı olma özelliği taşıyor. Söğüt ve ılgın ağaçlarıyla çevrili bu bölge aynı zamanda göçmen kuşların en önemli durakları arasında yer alıyor. Eğer bugüne kadar görmediyseniz, 246 kuş türü olduğu tahmin edilen Manyas Kuş Cenneti´ni 2020 rotalarınıza dahil edebilirsiniz. Daha fazla kuş türü görebilmek adına seyahatinizi Mayıs ayında planlayabilir, 19 Mayıs ve Ramazan Bayramı tatillerini birleştirerek kendinize keyifli bir rota çizebilirsiniz.

Haziran / Akyaka, Muğla; Muğla´dan Marmaris´e giden yolun hemen hemen yarısında aklınızı çelen, cazibesi yüz ölçümünden büyük kıyı beldesi Akyaka daha yol kenarındaki o küçük sapaktan içeri girmeden sizi seyir tepesiyle karşılıyor. Akyaka doğal güzellikleriyle olduğu kadar yaklaşık 2600 yıllık tarihiyle de ziyaretçilerini büyülüyor. Mavi ve yeşili buluşturan koylarıyla yaz tatilinde denize doyacağınız Akyaka´da bulunan Sedir Adası da oldukça popüler duraklar arasında yer alıyor. Akyaka plajları ve koyları kadar ünlü olan Azmak Nehri de tekne ve kano gezileriyle tatilinize farklı aktiviteler katıyor. Kitesurf yapanların gözde mekanlarından olan Akyaka, 2020 tatil planlarınız için en güzel alternatifler arasında yer alıyor.

Temmuz / Kuyucak Köyü, Isparta; Aslında Gül Diyarı olan Isparta´nın Kuyucak Köyü´nde bulunan lavanta tarlaları, Gelecek Turizmde projesinin 2016 döneminde köy halkına verilen eğitimler, yönlendirmeler ve fon desteğiyle Türkiye´nin en popüler turizm merkezlerinden birine dönüştü. Temmuz ayında düzenlenen Lavanta Festivali zamanına denk getireceğiniz seyahatinizle bölgede kerpiçten yapılı evleri renklendiren lavantaları seyrederek keşfe çıkabilir, fotoğraf turlarına katılabilir ve daha önce görmediğiniz manzaraların tadını çıkarabilirsiniz.

Ağustos / Macahel, Artvin; Gelenleri yeşilin bin bir tonuyla karşılayan Artvin´in Borçka ilçesine bağlı Maçahel, birbirine yakın 6 köyden meydana geliyor. Zengin flora ve faunası ile dikkat çeken Macahel Yaylası´nda çok sayıda yağmur ormanı da bulunuyor. Konumu ve iklimi ile diğer Karadeniz yaylalarından ayrılan Macahel Yaylası, 2005 senesinde ?Biyosfer Rezerv Alanı? olarak ilan edildi. Türkiye´nin en iyi kamp alanlarından biri olan Borçka Karagöl Milli Parkı da özellikle trekking ve kamp tutkunları için keşfedilmesi gereken bölgelerden biri. Eşsiz manzaralarıyla yaz planlarınız için oldukça çekici bir alternatif sunan Karadeniz gezinizi bu yıl Kurban Bayramı tatilini katarak planlayabilirsiniz.

Eylül / Bozcaada, Çanakkale; Çanakkale´nin hemen yanı başında, cennetten çıkma bir ada olan Bozcaada; doğası ve denizi ile yaz tatili planlarınız için ilk sıraya oynuyor. İki kültürü buluşturan Bozcada´da Rum ve Türk mimarisinin en güzel örneklerini görebileceğiniz sokaklar gelen herkesi büyülüyor. Bozcaada Kalesi, Ayazma Manastırı, Bozcaada Müzesi, Meryem Ana Kilisesi, Alaybey Camii ve Hamamı, Göztepe ve Yel Değirmenleri mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Üzüm bağları ve şaraplarıyla ünlü adaya yapacağınız tatili Eylül ayına denk getirerek bağ bozumunu da yakalayabilirsiniz. Ege´de olduğunuzu sonuna kadar hissettirecek Bozcaada´da yakalayacağınız gün batımları ile romantik bir tatil sizleri bekliyor.

Ekim / Göbeklitepe, Şanlıurfa; Birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış Mezopotamya bölgesindeki en önemli arkeolojik alanlardan biri olan Göbeklitepe, yalnızca ülkemiz değil dünya tarihi adına oldukça önemli bir değer taşıyor. ?Tarihin sıfır noktası? olarak adlandırılan Göbeklitepe´nin geçmişi İngiltere´de bulunan Stonehenge´den 7000, Mısır Piramitleri´nden ise 7500 yıl daha eskiye dayanıyor. Bu bilgiyle birlikte bilinen en eski ve en büyük ibadet merkezi olduğu ortaya çıkan etkileyici alan, Şanlıurfa´nın 22 kilometre kuzeydoğusundaki Örencik Köyü yakınlarında konumlanıyor. Perşembe gününe denk gelen 29 Ekim´de uzun bir hafta sonu tatili planlamak isterseniz, oldukça zengin bir kültür çeşitliliğine sahip Şanlıurfa´yı ve Göbeklitepe´yi rotanıza dahil etmeyi unutmayın.

Kasım / Kanyonlar, Kastamonu; Doğayla iç içe tatil yapmayı sevenler için birbirinden güzel vadi ve kanyonlar barındıran Kastamonu, Batı Karadeniz´in en yeşil şehirlerinden biri. Azdavay ilçesinde yer alan Çatak kanyonu, doğal ormanlar, akarsular ve anıt ağaçlarla eşsiz deneyimler sunuyor. Dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak bilinen Valla´nın yanı sıra Türkiye´nin henüz keşfedilmemiş doğal güzelliklerinden bir tanesi olan Şehriban Kanyonu da doğa tutkunlarını bekliyor. 2020 planlarınızda doğada daha çok vakit geçirme niyetiniz varsa, sonbahar renkleriyle zenginleşecek yürüyüşler için rotanızı Kastamonu´na çevirebilirsiniz.

Aralık / Uludağ, Bursa; Türkiye´de kış turizmi ve kayak der demez akla ilk gelen yerlerden biri olan Uludağ, lüks otelleri ve eğlence mekanlarıyla her geleni fazlasıyla memnun etmeyi başarıyor. 2543 metre rakıma sahip Uludağ, heybetli bir dağın eteklerinde süzülmek, kar soğuğunda mangalda sucuk keyfi yapmak, bembeyaz manzara eşliğinde kahvaltı etmek, macera dolu kayak aktivitelerine katılmak için eşsiz fırsatlar sunuyor. Kışların gözde kayak merkezlerinden olan bölge, Bursa merkezini de katabileceğiniz gezi rotanızla birlikte gidenleri etkisi altına alacak doğal ve kültürel değerler taşıyor.


İlginizi Çekebilir

"ARŞIN MAL ALAN OPERETİ" BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

'SANATTA MODERNDEN POSTMODERNE DÖNÜŞÜMÜN TEMEL TAŞLARI' SEMİNERİ DÜZENLENDİ

BULANIK'TA ‘KÜRSÜBAŞI VE ÇİĞKÖFTE’ ETKİNLİĞİ

KAPAN, FOTOĞRAF TURLARI İLE MUŞ’U DÜNYAYA TANITIYOR

20 BİN KİŞİ TİYATROYLA BULUŞTURULDU

BULANIK’TA TİYATRO ŞÖLENİ BAŞLADI

MALAZGİRT’TE TİYATRO ŞÖLENİ

10 BİN KİŞİ TİYATROYLA BULUŞTURULDU

TİYATRO ŞÖLENİ DEVAM EDİYOR

MAUN’DA TİYATRO ŞÖLENİ

  • Perşembe 5.5 ° / -1.7 ° false
  • Cuma 9.6 ° / -1.2 ° false
  • Cumartesi 15.3 ° / 4.6 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13