AK PARTİ 7. İL KONGRESİ YAPILDI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) 7. Muş il olağan kongresi gerçekleştirildi. Kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yöntemi ile bağlanarak partililere hitap etti.

SİYASET 18.01.2021 19:28:00 491
AK PARTİ 7. İL KONGRESİ YAPILDI

AK PARTİ 7. İL KONGRESİ YAPILDI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) 7. Muş il olağan kongresi gerçekleştirildi. Kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yöntemi ile bağlanarak partililere hitap etti.

 

Muş Yeni kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programda divan kurulunun seçilmesinin ardından tek liste ile gidilen seçimlerde daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından göreve ataması yapılan İbrahim Avcı seçildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Siirt Milletvekili ve Muş İl Koordinatörü Osman Ören’inde katıldığı kongreye ayrıca Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Düzenlenen kongrede bir konuşma yapan Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, konuşmasında Muş genelinde yapılan yatırımlara değindi.

Şimşek konuşmasında şu ifadeler yer verdi: “Biz bu şehre ne kadar hizmet getirsek, ne kadar imkan tanısak yüreğimiz oh demiyor, yeter demiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da emri de öyledir. Biz insanlara hizmetkar olmak için yola çıkmışız ve hizmet yolunda çalışacağız. Yaklaşık 19 yıldır bu parti cumhurbaşkanımızın sayesinde çok güzel işler başardı. Çok zor günler geçirdik, çok zor badireler atlattık. En yakın tarihte gördüğünüz gibi artık nerdeyse ülkemizi bölüp paramparça etmek için içimizdeki şer odaklar, terör örgütleri 15 Temmuz gecesi bir harekete başladılar. Sayın Genel Başkanım şahit olsun ki Muş’umuzun bu değerli evlatları vatan meselesi olunca, bayrak meselesi olunca ilk gece saat akşam 10’dan beri Muş Ovasını terk etmediler. Bayraklarıyla beraber “Sayın Cumhurbaşkanımızın emrindeyiz, bu ülkeyi böldürmeyeceğiz” dediler. O şer odaklarını bütün Türkiye de olduğu gibi Muş’ta da bende şahidim 28 gün boyunca demokrasi nöbeti tuttular.” Dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZ 1 ALIYORSA 10 KAT VERİM ALACAKLAR”

Şimşek konuşmasının devamında Muş’ta yapılan bazı yatırımlara değinerek; “Son bir iki yıl içerisinde özellikle bu pandemi sürecinde yapılan hizmetlere değinmek istiyorum. Nüfuzumuzun yüzde 48’i 18 yaş altıdır. Evet işsiz gençlerimiz var ama inşallah yavaş yavaş onlara daha fazla imkan sağlama amacıyla çalışacağız. Muş Ovasının 780 bin dönümünü sulamaya açıyoruz. Projeleri bitti birinci kısmı ihaleye çıktı. İkinci kısmının ihalesiyle birlikte toplam 370 bin dönümün bir ay içerisinde ihalesini yapacağız. Bu sayede çiftçilerimiz 1 alıyorsa 10 kat verim alacaklar. Muş’ta şu anda dün gelenlerle birlikte 54 tane ambulans var. İlçelerimiz dahil 480 doktorumuz var. 2 bin öğretmenden 7 bin öğretmene çıkıldı. Sadece 3 yılda 3 tane yeni fakülte geldi. Sağlık bilimleri fakültesinde 13 bölüm bulunuyor. Sağlık bilimleri fakültesi yeni yapılacak 500 yataklı Eğitim Ve Araştırma Hastanesiyle birleştiği zaman sağlığı daha iyi bir noktaya taşıyacağız. 3 yıl içerisinde bin 500 kilometre yol yaptık. Sadece geçen yıl 390 milyon TL yardım etmişiz. Bu konuda bize bu hizmeti tatmayı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

Şimşek, konuşmasının devamında ise, Malazgirt, Bulanık, Varto, Korkut ve Hasköy ilçelerine beldelere yapılan yatırımları anlattı.

“2023, 2053 VE 2071 HEDEFLERİNİN GERÇEKLEŞMESİNE KATKI SAĞLIYORUZ”

Yapılan kongrede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Feyat Asya şu ifadelere yer verdi: “Halktan olanların halkı yönetmesi AK Parti ile başladı. AK Partimizin kuruluş felsefesinde özgürlüklere duyulan hasret ve insan haklarına saygının kaçınılmaz olan gerçeği vardır. Bunu da partimizin kurucusu ve tek lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu hizmetler ortaya koymuştur. Partimizde, halka hizmetin hakka hizmet olduğu anlayışı yaygınlaştırılmıştır. Bu doğrultuda ülke genelinde devrim niteliğinde yatırımlar yapılmış, geçmişle kıyas yerine dünya ile yarış içerisine girilmiştir.

Bizler de Liderimiz ve devlet büyüklerimizin gittiği istikamette kendi yerelimizde halkımızı hizmetlerle buluşturarak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin gerçekleşmesine katkı sağlıyoruz. Birlikteliğimizi daha güçlü kılarak hedeflerimize doğru ilerlemeye devam edeceğiz.”dedi.

“ORTAK AKIL BİRLİKTE YÖNETİM” ANLAYIŞINA SADIK KALDIK

Başkan Asya konuşmasının devamında: “Göreve geldiğim günden bugüne mensubu olmakla şeref duyduğum partimizin politikaları çerçevesinde alt yapı, üst yapı, sosyal ve kültürel alanda belediyeciliği ilimizde hayata geçirme uğraşı içinde olduk. Bu süreçte hiçbir problemi küçümsemediğimiz gibi olduğundan fazla büyüterek azim ve şevkimizin kırılmasına da müsaade etmedik. Bu uğraşımız ve çabalarımızda hükümet yetkililerimize yaptığımız bütün müracaatların karşılık bulması bizleri minnettar kılmıştır. Bu minnet bilinci ile hizmetkarlık yolunda verilen destek ve sağlanan katkılardan dolayı şükranlarımı arz ederim.

Hizmette kanaatin olmadığını bilerek, yaptıklarımızla yetinmeyip, sürekli hizmet üretmenin gayreti içinde olduk. Mevsim şartlarından dolayı görev süremizin ancak yarısında yatırım yapabilmemize rağmen bunu bahane etmeyerek emsallerimiz ile yarışmaktan geri kalmadık.

Yola çıktığımız ilk gün taahhütlerimizi hep gerçekleştirilebilecek hedefler üzerinden inşa ettik. Birlikte Yöneteceğiz dedik. “Ortak Akıl Birlikte Yönetim” anlayışına sadık kalarak ideal bir şehir inşa etmeyi hedefledik. Allah’a şükürler olsun ki bugün bütün mevsimsel ve coğrafi sıkıntılara rağmen stratejik planımızda belirlediğimiz hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz.

Alt yapı projemiz ile birlikte uzun vadede planladığımız projelerimiz arasında bulunan içme suyu sorununa köklü çözüm ürettik. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile 2020 yatırım programına alınan akabinde 23 Kasım 2020 tarihinde ihale edilen Alparslan 2 Barajından temin edilecek içme suyu projesi ile Muş’un yüzyıllık sorununu ortadan kaldırıyoruz. Bu süreçte bizlerle birlikte koşuşturan Milletvekilimiz Sayın Mehmet Emin Şimşek’e de şükranlarımı sunarım. “

Bizler, birbirimizden güç almaktayız. Bizim için görevin bitmesi diye bir şey söz konusu değildir. Görev ve dava şuurumuz her zaman devam edecektir. Bu vesile kongremizi şereflendiren siz kıymetli misafirlerimize şükranlarımı arz ederken, 7. Olağan Muş İl Kongremizin özelde ilimize ve bölgemize, genelde ülkemize hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim. Kongrede sorumluluk üstlenecek olan arkadaşlarımıza başarılar diler, onları şimdiden tebrik ediyorum. Görevi devreden arkadaşlarımıza da yaptıkları ve yapacakları hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Birlik ve beraberliğimizin hep daim ve kaim olması temennisiyle sizleri saygıyla selamlıyorum.”

2023 HEDEFLERİNDE EMİN ADIMLARLA İLERLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti İl Başkanlığına seçilen İbrahim Avcı ise yapmış olduğu konuşmasında il başkanlığı görevini kendisine layık görenlere teşekkür ederek; “AK Parti güçlü bir teşkilattır. AK Parti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında millete hizmet yolunda emin adımlarla yürüyen çok büyük bir ailedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde birlik ve beraberlik içinde yürüyeceğiz. Bu güçlü teşkilat, bu güçlü ailenin Muş’a getireceği çok hizmet olacak inşallah, hep birlikte çalışacağız, hep birlikte çare olacağız. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma azmi ve heyecanını kendimize düstur edineceğiz. Size hizmet etmek için bu göreve talip oldum. Bugün kongremizi tamamlayıp 2023 hedeflerinde emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.” Dedi

“CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE DAHA GİDECEK ÇOK YOLUMUZ VAR”

Avcı konuşmasına şu şekilde devam etti: “2001 yılında partimizin kuruluşunda, genel başkanımız “Bugünden sonra Türkiye hiç bir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek partimizin kuruluş meşalesini yakmıştır. Ogün’den sonra hiç bir şey eskisi gibi olmadı. Milletin iradesinin üstünde bir irade tanımayan liderimiz ve Ak kadrolar, Türkiye’de her anlamda büyük devrimler gerçekleştirdi. Bizi durdurmaya, ayağımıza çelme takmaya çalıştılar. Muhtıra verdiler, partimiz kapatmak istediler, yargı yoluyla darbe yapmak istediler, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği ve milletimizin ferasetiyle başımıza öne asla eğmedik. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü ile milletimizin iradesini yok saymak istediler. Tüm bunları yaparken unuttukları bir şey vardı. Her fırsatta milletine güvenen milletin iradesi üstünde bir güç tanımayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hesap edemediler. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde daha gidecek çok yolumuz var.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu görevi bana tevdi ederken kendisinin huzuruna çıktığımda “Sultan Alparslan’ın diyarı memleketimden hemşerilerimin selamını size getirdim” dedim. Kendisi de bana “Sayın başkan sende memleketine döndüğünde benimde Muşlu hemşerilerime selamlarımı ilet” dedi. Bende Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını sizlere iletiyorum.” Şeklinde konuştu.

 


İlginizi Çekebilir

HÜDA-PAR, O İDDİALARA KAYITSIZ KALMADI

ŞİMŞEK MALAZGİRT'TE BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDI

MUŞ’TA BELEDİYE BAŞKANLARI MAZBATALARINI ALDI

SEÇİMİ KAZANAN BELEDİYE BAŞKANLARINA MAZBATALARI VERİLMEYE BAŞLANDI

ŞİMŞEK VE ALTIN’DAN SEÇİM MESAJI

DEM PARTİ SEÇİM ZAFERİNİ KUTLADI

SON SÖZÜ SEÇMEN SÖYLEDİ

SEÇİMİN GALİBİ DEM PARTİ

SEÇMEN YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇİYOR

“2019 SÜRECİN TEKRARDAN YAŞANMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

  • Çarşamba 21.4 ° / 10.2 ° Güneşli
  • Perşembe 23.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Cuma 24.6 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16