ASYA “YENİ DÖNEMDE BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Feyat Asya, seçilmesi halinde yapım işlerine aralıksız devam edeceklerini söyledi. Başkan Asya yeni dönemde, altyapı ve üstyapının yanı sıra birçok hizmeti hayata geçireceklerini kaydetti

SİYASET 26.03.2024 15:05:00 1535
ASYA “YENİ DÖNEMDE BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

ASYA “YENİ DÖNEMDE BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Feyat Asya, seçilmesi halinde yapım işlerine aralıksız devam edeceklerini söyledi. Başkan Asya yeni dönemde, altyapı ve üstyapının yanı sıra birçok hizmeti hayata geçireceklerini kaydetti

 

AK Parti Muş Belediye Başkan Adayı Feyat Asya, yeni dönemde birçok projeyi daha hayata geçireceklerini söyledi.

2 dönem üst üste Muş Belediye Başkanlığı görevini yürüten AK Parti Belediye Başkan Adayı Feyat Asya, yeni dönemde hayata geçirecekleri projeleri açıkladı. Hayata geçirecekleri projeler arasında altyapı ve üstyapı projelerinin yanı sıra, birçok alanda yapım çalışmalarının da devam edeceğini ifade eden Feyat Asya, projelerinin sosyal yaşam ve istihdama dayalı olduğunu kaydetti. 

Ulaşım, alt yapı ve üst yapı master planlarının hazırlanması

Yeni dönemde kısa, orta ve uzun vadede yapılacak projeleri tespit ederek hazırlayacakları fizibilite ve master planlarımız doğrultusunda hayata geçirmeyi hedeflediklerini dile getiren Asya şunları kaydetti, “Belediye yetki sınırları içerisinde 2 bin 500 hektar, mücavir alanlarımızda bin 350 hektar olmak üzere toplam 3 bin 850 hektarlık alanda çalışmalarımız sürecek.

Çar çayı doğu ve batı yakasında rekreasyon ve peyzaj projeleri

Yeni Mahalle, Saray ve Dere Mahallerinde, Çar Çayının kenarlarında bulunan kadastral boşluklar değerlendirilerek vatandaşlar için yeşil alan, piknik alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları, koşu yolu, araç yolu ve açık otopark alanları oluşturmayı planladık. Projemiz toplam 2 bin 850 metre uzunluğunda yol ve 138 bin 870 metrekarelik alanda hayata geçirilecek.

Bilim, sanat, kültür ve kongre merkezi ve çevre düzenlemesi projesi

İlimizde düzenlenen programlarda eksikliğini gördüğümüz ve ilimizin tanıtımına katkı sunan 1071 Malazgirt Zaferini anımsatacak 1071 kişilik konferans ve bilim merkezinin de dahil olduğu projeyi hayata geçirerek, halkımızın hizmetine sunulacağız. Söz konusu proje kapsamında büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek 1071 kişi kapasiteli kongre merkezi, gece gözlem evi, 150 kişilik planetaryum, sergi salonu, teknoloji atölyesi, matematik atölyesi, tasarım ve modelleme atölyesi, robotik kodlama atölyesi, uzay ve havacılık atölyesi ve hizmet birimleri ile kompleks bir proje hayata geçirilmeyi amaçlamaktayız.

Muhtelif cadde ve sokaklara dekoratif aydınlatmalarının hazırlanması projesi

İlimiz kent estetiğinin arttırılması kapsamında muhtelif cadde ve sokaklarımızda modern ve dekoratif aydınlatma teknikleri kullanarak cadde ve sokaklarımızın kent estetiğine katkı sunmayı amaçlamaktayız.

Şehir merkezi-Alparslan Üniversitesi bağlantı çevre yolu projesi

Belediyemiz ve Alparslan Üniversitesi arasında ulaşımın hızlandırılması kapsamında yeni yol ağı projesi hazırlanarak, hayata geçirileceğiz. Yeni yol ağı projesi, mevcut ulaşım altyapısını güçlendirmeyi ve ulaşımın verimliliğini arttırmayı hedeflemektedir. Projenin temel amacı, kesintisiz ve güvenli ulaşım imkânları sağlamaktır. Şehir içi ve üniversite kampüsüne doğrudan bağlantı sağlayacak şekilde planlanmaktayız. Projemiz ayrıca, bölgedeki ekonomik ve sosyal gelişime de olumlu katkı sağlayacaktır.

Gıda toptancıları hal çarşısı projesi

Halen ilimizin muhtelif yerlerinde dağınık olarak gıda toptancılığı sektöründe hizmet sunan esnafımızın bir arada ve nakliye sorunu yaşamadan hizmet üretecekleri bir çarşı inşa etmeyi hedeflemekteyiz.

Muş Belediyesi hurdacılar ve mermerciler sitesi projesi

Şehrimizin görüntü ve gürültü kirliliğini azaltmak amacıyla, muhtelif mahallelerde hizmet sunan hurdacı ve mermercilerimizin muayyen bir alanda toplanacakları siteyi inşa ederek ilimizdeki önemli bir problem daha bertaraf etmeyi hedefliyoruz.

Tekstil atölyelerinin yaygınlaştırılması projesi

İlimiz ve bölge genelinde, ülkemizin 6. bölge teşviklerinden yararlanarak tekstil atölyelerinin kurulması projesi, genç nüfusun istihdamına önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu proje sayesinde tekstil atölyelerinin yaygınlaştırmayı hedeflemekte ve bölgedeki gençlerin istihdam olanakları arttırmayı planlamaktayız. Tekstil atölyelerinin kurulması ile birlikte bölgede tekstil sektörüne yönelik üretim ve ticaret potansiyelini arttırmayı hedeflemekteyiz.

Eski hal üstyapı ve kentsel yenileme projesi

İlimiz merkezinde eski hal olarak bilinen ve kent estetiğini bozan Hal Çarşısı’nın ıslahı ile esnaflarımızın daha sağlıklı ve konforlu mekanlarda faaliyet göstermesi sağlanarak esnaf ve işletme sahipleri için çevre dostu mimari yapı inşa edip tasarım çözümleri  ile kentsel estetiğin korunmasını sağlamayı ve ilimiz ekonomisine de artı değer katmayı hedeflemekteyiz.

Spor kompleksi, yeni stadyuma bağlantı köprüsü projesi

TÜİK verilerine göre il merkezimizdeki genç nüfusumuzun, il merkezimizin 201 bin 717 kişilik toplam nüfusuna oranı yüzde 53,75 olup 106 bin 99 kişilik bir nüfusa tekabül etmektedir. Gençlerimize sportif eğitimler vererek sağlıklı bir gelecek sunmayı ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumayı hedeflemekteyiz. Proje alanı içerisinde kapalı spor salonu, idari bina, futbol, voleybol, basketbol ve tenis sahaları; koşu- bisiklet yolu ve dinlenme alanları bulunacaktır. Ayrıca bu kompleks alanına Muş şehir Stadyumuna bağlantısının sağlanması için Karasu Nehri üzerine köprü yapmayı hedeflemekteyiz.

Yeni hastane yanında konuk evi ve sosyal tesis projesi

Yakın geçmişte temeli atılan hastane yanında, çevre illerden ve köylerden gelecek hasta yakınlarının barınma ve dinlenme ihtiyaçlarının uygun bir maliyet mukabilinde karşılanması için konuk evi inşa ederek halkımızın hizmetine sunmayı planlamaktayız.

Açık otopark arsası üzerine katlı otopark ve rezidans projesi

Projemiz, 400 araçlık modern ve güvenli bir katlı kapalı otoparkı, üstünde ise lüks ve konforlu rezidans dairelerini içeren bir kompleksi kapsamaktadır. Bu projemizle şehir merkezindeki trafiği azaltmak ve otopark sorununu çözmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca, otopark üstünde bulunan rezidansla, şehir merkezinde yaşayanlar için modern ve konforlu bir yaşam alanı sunmayı ve belediye bütçesine de katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.

Eski otogar alanı AVM projesi

Eski otogar alanını alışveriş merkezine dönüştürerek hem hemşehrilerimizin hem de diğer yurttaşlarımızın rahat bir şekilde alışveriş yapabilecekleri yeşil alanları, araç park yerleri ve çocuk alanlarına sahip bir kompleksi ilimize kazandırmayı hedeflemekteyiz.

Uygun fiyatlarla vatandaşlarımıza sosyal konut projesi

Konut edinmenin güç hale geldiği günümüz koşullarında hemşehrilerimizin kaliteli, bütçelerine uygun, ulaşım sorunlarının yaşanmadığı, çevreci ve doğayla uyum halinde konutlara sahip olmalarını temin etmeyi amaçlıyoruz.

Oto galericiler sitesi yapımı ve çevre düzenlemesi projesi

Otomotiv sektörünün canlandırılması için ortak bir kullanım alanı ile ticaret, sanayi ve hizmet sektöründe sürdürülebilir büyümeyi temin edip, yerel ve bölgesel halkın araçlara erişim kolaylığı sağlayarak rekabet ortamı oluşturmayı ve buna bağlı olarak da yerel ve bölgesel bazda TRB2 bölgesinin kalkınmasına katkı sunmayı amaçlamaktayız.

Organize hayvancılık bölgesi projesi

Hayvansal üretim yapan işletme sayılarını artırarak modern ve yeni teknolojilerle donatıp tesislerin alt yapı eksikliklerini gidererek halkımızın ihtiyacı olan hayvansal ürünlerin üretimini sağlamayı ve üreticilerimizin ekonomik kazançlarını arttırmayı hedefliyoruz.

Kurtik dağı teleferik ve mesire alanı kompleks projesi

Halkımızın doğayla bütünleşmesini sağlamayı ve ilimizin turistik cazibesini arttırmayı amaçlıyoruz. Kurtik Dağı ve kale üst tepe alanlarına yapılacak indirme- bindirme tesisi ile yaklaşık bin 500 metre uzunluğunda teleferik hattı kurulacaktır. İndirme tesisleri toplam 500 metrekare ve sosyal tesis ise bin metrekare kapalı alan.

1000 yıllık geçmişten 1000 yıllık geleceğe tarihi Muş çarşısı projesi

Muş’ta derme çatma binalar arasında unutulmaya yüz tutmuş olan Alaattin Bey, Hacı Şeref Camileri ile Ulu Camii, Karasu Hamamı, Şeyh Muhammed-I Mağrubi Hazretleri, Müştak Baba, Zemzemi Hazretleri Türbeleri ve Yıldızlı Han’I daha görünür kılmayı hedefliyoruz.

Arak deresi ıslahı ve vahşi çöp depolama alanının rehabilite projesi

Vahşi depolama alanından geçen Pertek Deresi, ıslahı yapılmadığı için yağışların yoğun olduğu aylarda hem tarım arazilerin hem civarda yaşayan hemşehrilerimize zarar verebilmektedir. Dere, ayrıca depolama alanındaki çöpleri de dağıtmakta çevreye zarar vermektedir. Tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz.

Pertek Deresi boyunca yaklaşık 3 kilometre uzunlukta ve 80 bin metrekarelik ıslah alanı ile Sosyal tesis için 3 bin metrekarelik alan yapılacak.

Yeni sanayi sitesi ve çevre düzenlemesi projesi

Eskiyen, eskidiği için de ihtiyacı yeterince karşılayamayan yaklaşık 500 esnafımızın hizmet ürettiği sanayi sitesini yeni yapılacak ilimiz esnafının ihtiyaçlarına cevap verecek sayıda modern yapı yapılması hedeflenmektedir.


İlginizi Çekebilir

HÜDA-PAR, O İDDİALARA KAYITSIZ KALMADI

ŞİMŞEK MALAZGİRT'TE BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDI

MUŞ’TA BELEDİYE BAŞKANLARI MAZBATALARINI ALDI

SEÇİMİ KAZANAN BELEDİYE BAŞKANLARINA MAZBATALARI VERİLMEYE BAŞLANDI

ŞİMŞEK VE ALTIN’DAN SEÇİM MESAJI

DEM PARTİ SEÇİM ZAFERİNİ KUTLADI

SON SÖZÜ SEÇMEN SÖYLEDİ

SEÇİMİN GALİBİ DEM PARTİ

SEÇMEN YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇİYOR

“2019 SÜRECİN TEKRARDAN YAŞANMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

  • Cumartesi 24.6 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16