BARIŞAN: "KOLAYLAŞTIRIN ZORLAŞTIRMAYIN"

Memur Sendikaları (MEMUR-SEN) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, pandemi sürecinde öğretmenlerin moral motivasyonlarının yükseltilmei gerektiğini söyledi.

EĞİTİM 15.12.2020 18:09:00
BARIŞAN:

BARIŞAN:  "KOLAYLAŞTIRIN ZORLAŞTIRMAYIN"

Memur Sendikaları (MEMUR-SEN) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, pandemi sürecinde öğretmenlerin moral motivasyonlarının yükseltilmei gerektiğini söyledi.

 

Memur Sendikaları (MEMUR-SEN) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, yaşanan pandemi sürecinde öğretmelerin öğrencilere ulaşma noktasında yaşadıkları sıkıntılara değinerek, Olağanüstü dönemde mükemmeliyetçi yaklaşım içerisine girmek doğru bir yaklaşım mı? diye sordu.

Barışan: “Ülkemiz Corona virüs salgınında yaşanan pandemi sürecinden dolayı hemen hemen her sektörde her alanda iyi bir sınav vermektedir. Bilim Kurulunun işleyişi, aldığı kararların Bakanlıklarımızca uygulanması takdir edici; Fakat alınan kararların uygulanabilirliği yöneticilerimizin, İdarecilerimizin çok fazla kanunları uygulama noktasında belirlenen sınırlar içerisinden çıkmayışları günü kurtarmak, geçiştirmeye yönelik tutumları çevre şartlarına, imkanların yetersizliğine bakmamaları olağanüstü dönemlerde insiyatif alamamaları moral motivasyonun zayıf olduğu dönemde memnuniyetsizliği ürettiği gibi memnuniyetsizlikleri daha da artırmaktadır.

Onun için öğrencilerine ulaşmak için canla başla çalışan birebir velilere ulaşan ve gerekli bilgilendirmeleri yapan öğretmenlerimizin moral motivasyonlarını artırmak kısıtlı imkanlarını genişletmek için onları şu sorularla boğmamak gerekir.

Canlı ders yaptın mı? Öğrenci katıldı mı? Katıldıysa fotoğraf çektin mı? Öğrenci katılmadıysa ne yaptın? Veli ile irtibata geçtin mi? Canlı Ders esnasında fotoğraf çektin mi? Döküman çekip dağıttın mı? Öğrencinin okula gelmiyorsa sen evine gittin mi? Canlı derste öğrenci olmadığı zaman ek dersini nasıl vereceğim?  Buna benzer soruları çoğalta biliriz.”dedi.

OLAĞANÜSTÜ DÖNEMDE MÜKEMMELİYETÇİ YAKLAŞIM İÇERİSİNE GİRMEK DOĞRU BİR YAKLAŞIM MI?

Barışan açıklamasının devamında: "Bu süreçte yönetmelikleri ne kadar tam anlamıyla uygulayabiliyoruz. Öğrenci devamsızlık durumu şu anda yok, Disiplin yönetmeliği şu anda işlemiyor, Normal zamanda bile yüz yüze eğitim yaparken öğrenciyi okula getirmekte yaşanan eksikliği gideremiyoruz, Olağanüstü dönemde mükemmeliyetçi yaklaşım içerisine girmek doğru bir yaklaşım mı?

Öğretmen hazırlığını yapıp ders saatini beklemektedir. Şehir merkezinde bile imkanlar kısıtlıyken kırsalda yapılan eğitim öğretimden maksimum düzeyde beklenti içerisinde olmak ne kadar doğru bir yaklaşımdır. Her evde telefon veya bilişim aracı var mı? Varsa bile internette erişim var mı? Ebeveynin telefonu varsa ebeveyn ne kadar evde kalabiliyor? Onun için öğretmen hangi araçla öğrenciye ulaşmıştır ona bakmak gerekir; illaki sen şuradan gireceksin diye bir dayatma içerisine girmemek gerekir sonuçta öğrenciye ulaşılıyor mu ona bakmak gerekir.” İfadelerini kullandı

"MEMURUN BEYANI ESASTIR"

Barışan açıklamasının sonunda ise olağanüstü dönemlerden geçtiklerini hatırlatarak idareci ve yöneticilerin kısıtlı imkanları kısıtlı bakış açısıyla değerlendirmeyeceklerine inandığı belirterek; “Olağanüstü dönemlerde alacağımız insiyatif çalışma koşullarını iyileştirmek için sergilediğimiz tutum pozitif olursa çalışanlarımızın sıkıntılarını endişelerini gidereceğimiz gibi üzüntülerini de hafiflete biliriz. Onun için buradan yöneticilerimize, idarecilerimize sesleniyorum. Kanunlarımızda şu ibare geçer "memurun beyanı esastır." Öğretmen raporlamasını yapar idareye teslim eder. İdareci bunu esas almalı. Olağanüstü dönemlerden geçtiğimiz bugünlerde İdarecilerimizin, yöneticilerimizin gerekli kolaylığı sağlayacaklarına kısıtlı imkanları kısıtlı bakış açısıyla değerlendirmeyeceklerine inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

BAŞKAN BARIŞAN, “EĞİTİM YILI SONA ERDİ, SORUNLAR ACİLEN ÇÖZÜLMELİ”

OKUMA YAZMA HAYALİ KURAN KADINLAR, YILLAR SONRA HAYALLERİNE KAVUŞTU

KARNE HEYECANI YAŞANDI

VALİ ÇAKIR'DAN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SONU MESAJI

EĞİTİMDE YENİLİKÇİ ATILIMLAR PROJE YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

5 BİN 778 ÖĞRENCİ LGS’DE TER DÖKTÜ

VALİ ÇAKIR'DAN FATİH İLKOKULUNA ANLAMLI ZİYARET

BİLİMLE SANAT BULUŞTU, MALAZGİRT’TE SERGİYE DÖNÜŞTÜ

EĞİTİM AİLEYLE TAMAMLANACAK, OYUNLA TAÇLANACAK

5 BİN 778 ÖĞRENCİ LGS İÇİN TER DÖKECEK

  • Cuma 26.7 ° / 8.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.2 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.4 ° / 8.3 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2