BAŞKAN ASYA, “ARTIK BU ŞEHRİN PROJELERİNDEN MİLYARLARLA BAHSEDİYORSUNUZ”

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, katılmış olduğu Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanlığının İl Divan toplantısında yaptığı konuşmada, artık Muş’a yapılan yatırımların milyarlarla bahsedildiğini söyledi.

GÜNCEL 11.05.2023 19:40:00 519
BAŞKAN ASYA, “ARTIK BU ŞEHRİN PROJELERİNDEN MİLYARLARLA BAHSEDİYORSUNUZ”

BAŞKAN ASYA, “ARTIK BU ŞEHRİN PROJELERİNDEN MİLYARLARLA BAHSEDİYORSUNUZ”

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, katılmış olduğu Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanlığının İl Divan toplantısında yaptığı konuşmada, artık Muş’a yapılan yatırımların milyarlarla bahsedildiğini söyledi.

 

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanlığı tarafından önceki gün akşam yapılan İl Divan toplantısına katıldı. Başkan Asya, katıldığı toplantıda yapmış olduğu konuşmasından belediye tarafından Muş’a kazandırılan yatırımlara değindi. 

“SAHİPSİZ MUŞ DİYENLERE İNAT MUŞ, BUGÜN SAHİPLİ OLMAKTAN ZİYADESİYLE BİR SEVİYEDE”

Başkan Asya, konuşmasında Muş’ta artık milyonluk işlerin büyük iş olmadığını milyarlık işler yapıldığına değinerek; “Bir Belediye Başkanı olarak peygamber efendimizin sünneti gereğince yarın yine fırsatım olsa Eğitim-Bir-Sen’de, Memur-Sen’de, Diyanet-Sen’de ve Ben-Bir-Sen gibi her bir iş kolunda hakkı ve hakkı üstü tutanlarla birlikte hareket etmek istediğimi burada beyan ediyorum. Allah mekanını cennet etsin ki; Mehmet Akif inan marjinal solun elinde olan sendikal hareketi bugün artık salonlara kitlesel eylemler yapan ve meydanlara sığmayan bir hareket haline getirdiği için. Onunla beraber yol yürüyenlere rahmet edenlere mekanları cennet olsun. Hayatta olup emekli olanlara sıhhat afiyet diliyorum. Aynı hareket içerisinde olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Kanun çıkmadan bu sendikayı Muş’ta kurmuş olmanın ve şer ittifakları ile mücadele etmiş bir Belediye Başkanı olarak da tekrar huzuruna gelmeyi nasip eden Allah’a hamd, onu kutlu elçisine de salat ve selam getiriyorum. Bir kardeşiniz olarak 2013 yılında yine bir salonda sizlerle vedalaşırken de bir taahhütte bulunmuştum. Sizlerin yüzünüzü ak edeceğim, başınızı eğdirmeyeceğim. Çalışacağım, bir Memur-Sen ailesinin ferdi olarak bu şehri yeniden inşa ve ihyasına sağlayacağız. Yaptık mı? Hamdolsun yaptık. Düne kadar sahipsiz Muş diyenlere inat Muş, bugün sahipli olmaktan ziyadesiyle bir seviyeye getirmiş olmanın mutluluğuyla, huzuruyla, gönül rahatlığıyla sizin huzurunuzdayız. Yani artık milyonlarla yaptığımız işleri bir büyük iş olarak saymıyoruz. 100 milyonları da aşıyoruz. Ben biraz kendime bir özgüven getirerek 270 milyonluk bir projenin ihalesine 6 Haziran’da çıkacağız dememin sürecini yaşarken, Sayın Cumhurbaşkanımız o İstanbul'daki mahşeri mitingte kamu spotu olarak bir alt yazı geçti ve Muş'un içme suyunun da içerisinde olduğu Muş Ovasının sulama projesinin 5 milyar 650 milyon olduğunu söyleyince ya 270 milyonun artık sözlü mü olur? Devlet Su İşleri Genel Müdürü bu yoğunluğun içerisinde duyduk ki Muş'ta artık tek sorun haline içme suyu ve Muş Ovasını sulama sorunu vardır diyerekten, zamanını Muş'a ayırarak bizlere teşrif ettiler. Genel Müdürümüz şantiyede müteahhitlere, Muş Ovası sulama projesinin hiçbir şekilde ödenek sıkıntısının olmadığını söyledi. Muş içme suyunun projesinde ihtiyaç olan 420 milyonluk bütçeyi talimatlandırarak önünü açtı. Arıtma tesisinde 175 milyonluk ihtiyacını da hemen talimatlandırınca bizler artık atıksu arıtma tesisi ve GES projelerimizden bahsetmekten hayâ ettik.”

“ŞEHRİN KALKINMASI İÇİN PROJE VE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Muş’un kalkınması için çalışmalara devam edeceklerini belirten Başkan Asya; “Allah'a hamdolsun ki bir kardeşiniz olarak bu şehrin tabiri caizse altını üstüne getirdik. Altyapısını, üst yapısını, yol kaldırımı, asfaltını buna birlikte park bahçeleriyle kültür, sanat, edebiyat ve spor belediyeciliği, hulasa günü belediyeciliğini icra ediyoruz. Onun için bugün sizlerin huzuruna çok gönül rahatlığıyla diyoruz. Onun için siz meydanlarda, sokakta, çarşıda, pazarda bir kardeşinizi ve kardeşlerinizin hamdolsun bu şehre yaptıklarını çok rahat bir dille söyleyebiliyorsunuz. Artık milyarlarla bu şehrin projelerinden bahsediyorsunuz. Ben bu anlamda bugüne kadar yapmış olduğu bütün katkılardan dolayı Mehmet Emin Şimşek beyefendiyi tebrik ediyorum. Ağabeyime takdirlerimi arz ediyorum. İnşallah bundan sonra da aynı minval üzerinde İl Başkanımız Melik Emre, yeni bir hayat, yeni bir can, yeni bir heyecan getirdi bu şehre. Çünkü kendisinin geçmişinde bu şehre hizmet edilmiş kodları üzerine kendi hayatını ve siyasetini inşa ettiğinden dolayı çok büyük bir umutla karşıladık. İnşallah bundan sonra bu 3 ayağımızla birlikte ilin valisi, ilin bürokratları, ilin sivil toplum örgütleri, ilim meslek odalarına da dahil etmek suretiyle şehrin kalkınması için proje ve çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ GİDERSE ALLAH DA BİLİYOR NELER OLABİLECEĞİNİ EN İYİ YAŞAYAN BİZİM YAŞITLARIMIZDAKİ ARKADAŞLARIMIZDIR”

Asya konuşmasının sonunda seçimlere de değinerek şunları söyledi: “Seçim süreci başladıktan sonra da yani nasıl bir proje artık açıklayacağız. Çılgın bir proje neyi bulalım dediğimizde de hamdolsun kabataslak olarak bu şehrin bir eksik aksaklıklarının kalmamış olmanın sevincini yaşıyoruz. Artık bu şehir orta Anadolu şehirlerinin düzeyinin üstüne çıkmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün demokratikleşme, süslü cümleler, insan hakları Müslümanca yaşıyoruz imajı ve görüntüleri verenlere 28 Şubat sürecinde müftülükte çalışmış bir kardeşiniz ve arkadaşınız olarak Allah da biliyor, dişlerini bilememiş, aynı mantık ve mantalite ile hareket edeceklerinden ne sizin ne benim bir şüphem yoktur. Dolayısıyla bazen anlık öfkelerine ve tepkilerimiz de 5 yılımızı tahrip etme noktasında sizler tereciye tere satmak gibi bir hadsizlik olmasın. Ama en nihayetinde burada bir muhabbet ortamında ben de bunu söylemek ihtiyacını duyuyorum. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız giderse Allah da biliyor neler olabileceğini en iyi yaşayan bizim yaşıtlarımızdaki arkadaşlarımızdır. 28 Şubat'ın neler yaşattıklarını, neleri yaşadığımızı hep birlikte çok ama çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla 14 Mayıs milattır ve kırılma noktasıdır. Artık şer ittifaklarını zirve yaptığı bu sürecin de sonuç bulmaması, şer ittifakının bir daha da bir araya gelme ihtimalinin kalmamasının işaret fişeği olacaktır. Ben bu anlamda bu il divan toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizleri de davet etmek suretiyle onurlandırdığını ve eski dava ve yol arkadaşlarını bir kez daha bir araya gelmiş olmanın mutluluğuyla Mahir başkanının şahsında onun yönetimine ve siz kıymeti katılımcılarına dışarıda gelen misafirlerine şükran ve hürmetlerimi arz ediyorum” şeklinde konuştu.


İlginizi Çekebilir

MAUN’UN ARI VE ARI ÜRÜNLERİ MARKA TESCİLİ ALDI

“BİLİM SAHNEDE” PROJESİNE 3'ÜNCÜ DESTEK

TÜBİTAK’TAN MALAZGİRT PROJESİ’NE DESTEK

BULANIK MYO’DA SEKTÖR BULUŞMASI ETKİNLİĞİ

ÇOCUKLARA TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

TCDD’DEN İLAÇLAMA UYARISI

MAUN’DA, SİBER SUÇ FARKINDALIK PANELİ DÜZENLENDİ

KÖY CEMAATİNDEN GAZZE’YE YARDIM

GÖKYÜZÜNDE İNSANI ANDIRAN CİSİM BU KEZ İSTANBUL'DA GÖRÜLDÜ

ŞAP HASTASI HAYVANLARI SATMAYA GÖTÜRÜRKEN YAKALANDI

  • Cumartesi 16.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.5 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15 ° / 4.1 ° Şiddetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
5.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
14.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16