DAKA´DAN BÖLGEYE 260 MİLYON TL DESTEK

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından yürütülen mali destek programları, güdümlü proje desteği, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ve diğer destek mekanizmaları kapsamında fonlanan projeler yoluyla bölgeye 260 milyon TL´nin üzerinde destek s

EKONOMİ 6.09.2019 17:29:25
DAKA´DAN BÖLGEYE 260 MİLYON TL DESTEK

2009 yılından bu yana 10 yıldır TRB2 Bölgesi olarak adlandırılan Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinin kalkınması için önemli projelere imza atan DAKA, mali destek programları, güdümlü proje desteği, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ve diğer destek mekanizmaları kapsamında fonlanan projeler yoluyla bölgeye 260 milyon TL´nin üzerinde destek vererek bölgenin gelişimine katkı sağladı. Misyonu olan bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak için yeni projeleri hayata geçiren DAKA, Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinde proje faydalanıcıları ve paydaşlarıyla birlikte kalıcı eserler inşa etti.

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, TRB2 Bölgesi´nde başlattıkları bazı projeler başarı ile hayata geçirilirken bazılarının da devam ettiğini ifade etti. Genel Sekreter Güray, "Güdümlü proje desteklerimiz kapsamında Van´da ´Van Kent Müzesi Projesi´, Muş´ta ´Muş İli Tarihi Çarşı Sağlıklaştırılması Projesi´ ve Bitlis´te ´Bitlis İli Sokak Sağlıklaştırma Projesi´ devam ederken Hakkari´de ise ´Hakkari Kış Sporları Kapasite Geliştirme Projesi´ son aşamaya geldi. Bunların yanı sıra geçtiğimiz haftalarda 2 yeni güdümlü projemizin destek sözleşmesini imzaladık. Hakkari´de daha önce de çeşitli destekler vererek kapasitesini geliştirdiğimiz 2 bin 700 rakımlı ´Mergabütan Kayak Merkezimizin konaklama tesisi ihtiyacını ´Hakkari Kayak Turizmiyle Dünyaya Açılıyor Projesi´ ile Hakkari Valiliği ve İl Özel İdaresiyle birlikte destekleyerek karşılamış olacağız. Muş´ta bir Selçuklu eseri olan tarihi Murat Köprüsü çevresi için DAKA olarak geçtiğimiz yıl hazırladığımız projeyi bu yıl "Muş Tarihi Murat Köprüsü ve Çevresinin Turizme Kazandırılması Projesi´ adıyla hayata geçireceğiz" dedi.

Başlattıkları birçok projenin yakın zamanda halkın hizmetine sunulacağına dikkat çeken Güray, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mali destek programları, güdümlü proje desteği, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programları ve diğer destek mekanizmaları kapsamında 260 milyon TL´nin üzerinde hibe desteği sağladık. Bölgesel çekim merkezi niteliğine sahip şehirlerin kapasitelerinin artırılmasını amaçlayan Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamındaki iller arasında Van ilimiz de yer alıyor. Daha önce bu kapsamda Kurubaş mevkiinde faaliyet gösteren Tekstilkent, geçtiğimiz günlerde ziyarete açılan Van Urartu Müzesi, Fuar ve Kongre Merkezi, Gevaş Abalı Kayak Merkezi ve İncir Tur Gemi Alımı projelerini hayata geçirdik. Gemi alımı projesi kapsamında alınan 2 adet 70 kişilik katamaran tip deniz otobüsümüz halen Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmetlerine devam ediyor. Halihazırda ise Tuşba Belediyesinin yürütücüsü olduğu Tuşba İskele Sahil Rekreasyon 2. Etap Projemiz devam etmekte olup bu proje de kısa süre içerisinde tamamlanacak. Böylece, iskeleden kampüse uzanan hatta 1,3 kilometrelik bir sosyal alanı ilimize kazandırmış olacağız. Bahsettiğimiz bütün projelerin kaynağı şu an Ajansımızın hesabında hazır durumda. Bunların yanında, son olarak da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile birlikte iş fikirlerinin AR-GE çalışmalarına ve en nihayetinde ürüne dönüşmesi ve ticarileşmesi, Van´da katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkarılması ve bölgemizin girişimcilik potansiyelinin ortaya çıkarılmasını hedeflediğimiz İnnovan Girişimcilik Merkezi Projesinin mimari tasarımı da bitmek üzeredir. Böylece, bölgemizdeki gençlerimize girişimcilik fikirlerini hayata geçirebilecekleri gerekli ortam ve imkanları sağlamak istiyoruz."

İlginizi Çekebilir

GENÇ GİRİŞİMCİLER İFTAR PROGRAMINDA BULUŞTU

MUŞ TSO’DAN MALAZGİRT’TE GELENEKSEL İFTAR BULUŞMASI

MUŞ TSO BAŞKANI KOÇ: “KADINLARIN GÜCÜ EKONOMİYE DEĞER KATIYOR”

MUŞ’TA 23 YILDA 44,5 MİLYAR TL’LİK SU YATIRIMI HAYATA GEÇTİ

BAŞKAN KOÇ: “BİRLİK VE İSTİŞAREYLE DAHA GÜÇLÜ BİR MUŞ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

MEMUR-SEN’DEN SEYYANEN ZAM ÇAĞRISI: “ARTAN MALİYETLER KARŞISINDA EŞİTLİK SAĞLANMALI”

KADIN ÜRETİCİYE CAN SUYU: 20 KÜÇÜKBAŞIN YÜZDE 70’İ HİBE

FON YATIRIMLARINDA İLLER ARASI UÇURUM: MUŞ NÜFUSA GÖRE SON SIRADA

TOPLUM YARARINA PROGRAMLA MUŞ’TA 480 KİŞİYE GEÇİCİ İSTİHDAM İMKANI

MUŞ TSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

  • Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.9 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14