DAVUTOĞLU; ?KCK VE KAYYUM KISKACINI KIRACAĞIZ?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin çalışmalarına destek vermek amacıyla Muş´a geldi.

SİYASET 23.11.2020 19:08:48 452
DAVUTOĞLU; ?KCK VE KAYYUM KISKACINI KIRACAĞIZ?

 

Önceki gün Bitlis ziyaretinin ardından Muş´a gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Muş´ta bir otelde düzenlenen toplantı ile Sivil Toplu Örgütleri temsilcileri, kanaat önderleri, Gençler ve partililerle bir araya geldi.

Gençler ve Sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelen Davutoğlu, partisinin hedeflerini anlattı.

Düzenlenen toplantıda konuşan Ahmet Davutoğlu, Muş´un hafızasında özel bir yeri olduğunu belirterek; ?Her şehrin insan hafızasında önemli bir yeri vardır. Medeniyetler ve şehirler kitabını da bunun için yazmıştım. Bir gün Muş´la ilgili bu özel hafızamdaki yeri anlatmak icap ettiğinde, yazacağım en öncelikli vasıflardan birisi insanlarının misafirperverliği, topraklarının bereketliliği ve insanlarının değerlerine olan saygısıdır. Muş´un benim hayatımda önemli bir yeri var. Çünkü seçilmiş bir başbakana, kendi MKYK´sı içinde bir örtülü darbe teşebbüsünde bulunup daha sonra ülke krize girmesin diye bu başbakanlık görevinden ayrılma kararı aldığım 29 Nisan´dan bir gün sonra 30 Nisan da Muş´un kurtuluşu yıl dönümü vesilesiyle Muş´u ziyaret ettim. Bu benim başbakan vasfıyla ülke içinde yaptığım son ziyaretimdi. Onun için Muş yüreğimde öyle derin bir iz bıraktı ki! size söz veriyorum Muşlular inşallah bir gün yine tekrar iktidar nasip olduğunda ilk ziyaret edeceğim illerden biride Muş olacak.?

?BU BASKIYI REVA GÖRENLERİ DE HAFIZAMDAN HİÇ SİLMEYECEĞİM?

Davutoğlu, Muş ziyaretinde zorluklarla karşılaştıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı; ?Buradan şunu da ifade etmek isterim, konvoyla sadece Gelecek Partisi liderini değil, gönlünü,  zihnini, emeğini bu topraklara adamış eski bir başbakan karşılamak üzere, Muşun misafirperverliğinin göstermek üzere yola gelen, sokağa çıkma yasağına iki saat var iken bizi karşılamak üzere yola çıkan değerli Muşlu hemşerilerimize bu baskıyı reva görenleri de hafızamdan hiç silmeyeceğim.

Bizim bu halkın arasına girerken zırhlı araç talebimiz olmaz, bizim zırhlı aracımız değil, zırhlı gönüllere sığınağımız var. Bu bir devlet uygulamasıdır. Terörle mücadele vermiş bir başbakan olarak, bu bölgelere yapılan ziyaretlere ve bütün başbakanlara bu tedbirler alınır. Bu tedbirler eskiden beri uygulan bir devklet uygulamasıdır. Bundan sonrada her ile o ilin saygınlı ölçüsünde izzet ve onurla girerim izzet ve onurla çıkarım, kimsede bunu engelleyemez.? Dedi.

?70 İLDE ÖRGÜTLENDİK?

Çok kısa sürede partilerinin örgütlenmesinin büyük ölçüde yapıldığını belirten Davutoğlu; ?Kısa dönemde öylesine bir mesafe aldı ki! Pandemi, salgın şartlarına rağmen 70 ilde örgütlendik, 45 ilde kongremizi yaptık. Büyük kongremizde yaparak Türk siyasetine yeni bir mühür vurduk. İsteseler de istemeseler de bundan sonra artık insan onuru diyen, hak diyen, adalet diyen, hukuk diyen, refah diyen, huzur diyen, güven diyen bir parti var ve o partinin sembolü olan çınar yaprağı altında toplanacak milyonlar var. Baskılar uyguladılar bize katılmak isteyenlerin sosyal yardımlarını keseriz dediler, işlerini kaybederler dediler ama yiğit Muşlular gibi Anadolu safındaki yiğit insanlar selamımızı aldı yola düştüler.?

?MUŞ OVASINA DA AYNI SAHİPLİK DUYGUSUYLA BAKIYORUM?

Davutoğlu, konuşmasında Konyalı olarak Konya ovasını nasıl sahipleniyorsam Muş Ovasına da aynı sahiplik duygusuyla baktığını belirterek; Biz 2016 Mayısında bu ülkeyi bıraktığımızda dolar 2,80 liraydı, Euro 3 liraydı enflasyon yüzde altıydı, faizler yüzde yediydi, işsizlik yüzde 8 buçuk 9´du. Yani hepsi tek rakamdı, şimdi bunların hepsini çift haneli rakamlara getirdiler ve bunu da ekonomide başarı diye lanse ettiler.

Ben başbakan olarak dışişleri bakanı olarak geldiğimde Muş Ovasına şöyle bir bakar ve böyle bir cennet ova burada var iken buradan niye göç olur diye kara kara düşünürdüm. O zaman başbakan olarak geldiğim zamanda Alparslan projesi başta olmak üzere Muş Ovasını dünyanın en zengin ovalarından biri haline getirmek için talimatlar vermiştim. Şimdi bu salgın şartları gösterdi ki; en kritik sektörlerden birisi tarımdır. Tarım ve sağlık olmadan başka hiç bir şey olmuyor. Onun için Türkiye´nin yeni bir tarım stratejisine ihtiyacı var. Bir Konyalı olarak Konya ovasını nasıl sahipleniyorsam Muş Ovasına da aynı sahiplik duygusuyla bakıyorum ve Muş Ovasının bu bereketli topraklarının canlanacağı günü dört gözle bekliyorum. Bu yeşil muş Ovasında eğer hala bir tarım reformu yapamamışsak bu hepimizin ayıbıdır. Buradan göç oluyorsa bu öncelikle iktidar olmak üzere herkesin düşünmesi gereken bir husustur.

MHP´YE CEVAP VERDİ

Güçlendirilmiş parlamenter sistemi hakkında diğer partilerle randevu talep ettiğini belirten Davutoğlu, ayrıca kendisini bölücülükle suçlayan MHP Genel Başkan yardımcısına da cevap vererek; ?Tam demokrasi için güçlendirilmiş parlamenter sistemini kamuoyuyla paylaştık. Bu çerçevede de bütün partilerden randevu istedi. Sayın Kılıçtaroğlu ve Sayın Akşener ile görüştüm. Sayın Bahçeli randevumuza olumsuz cevap verdi. Dedi ki; ?güçlendirilmiş parlamenter sistemi değil, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini konuşuruz? dedi. Eğer Sayın Bahçeli kendi programına baksaydı, programının 41. Sayfasından parlamenter sistemi savundu yazıyor Milliyetçi Hareket Partisinin, kendi programını okumaktan veya takip etmekten bile acizler, ama dönüp bana ?Serok Ahmet? diye ifade edilmesinde hareketle bizi genel başkan yardımcıları bölücülükle suçlamıştı. Serok Ahmet ifadesinin bana karşı kullanılması dolaysıyla bizi bölücülükle itam ediyorlarsa yine ?Ser Sara Ser Çava? Her bir dile saygı göstermeyen, o dili kullanan insanlara saygı göstermeyen onların örfüne âdetine saygı göstermeyen birisi milli birlikten ve beraberlikten bahsedemez. Gerçek bölücüler dili, örfü, âdeti dolaysıyla bu vatanın aziz vatandaşlarından bir kısmını dışlayanlardır. Benim Toros dağlarında öğrendiğim horasan Türkçesi, Yunus Emre´nin Türkçesi ne kadar azizse, Dicle kenarında, Fırat kenarında, Muş ovasında kullanılan aziz Kürtçemizde öylesine kutsaldır ve mukaddestir. Bunu söylemedikçe bu vatanın birliğini sağlayamazsınız. 

Biraz önce konuştuğum gençlerin bu vatana aidiyetleri tamdı, milli birliğe beraberliği aidiyetleri tamdı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma bilinci de tamdı. O gençlerin eğer teröre teslim olmamasını bir takım terör odaklarının o gençleri bu dağlarda bu vatanın topraklarında kaybetmelerine engel olunması isteniyorsa öncelikle o gençlerimize sahip çıkacağız. Bilinsin ki bütün ülkenin bölgelerinde olduğu gibi bu bölgede de gençlerimizin geleceğinin teminatı Gelecek partisi olacaktır.? Dedi.

?BİZ İKİ ?K? KISKACINI KIRMAYA GELİYORUZ?

Davutoğlu, konuşmasının devamında KCK ve Kayyum kıskacını kıracaklarını belirterek; ?Hiçbir vatandaşımızın siyasi iradesini kullanması dolaysıyla o siyasi iradesi yok sayılmayacak. Bunun için kayyum uygulamasına karşı çıktım. Terörle mücadele ederken ne kadar kararlı bir tutum sergilemişsem, o zaman valilerimizle güvenlik birimlerimizle ve bölge halkımızla omuz omuza gece gündüz burada Muş´ta, Varto´da, Diyarbakır´da, Sur´da, Şırnak´ta,  Silopi´de, Hakkari´de, Yüksekova´da, Van´da, Gevaş´ta, Şanlıurfa´da, Ceylanpınar´da nasıl omuz omuza mücadele ettiysek ve bunun neticesinde hendek ve barikatlar üzerinden halkımıza hayatı karartanlara karşı güçlü bir irade sergilediysek, aynı şekilde, bu bölge halkını dışlayan, ötekileştiren yukarıdan bir dil kullanan her vesileyle bölge halkını tahkir eden otoriter anlayışa da aynı şekilde karşı çıkarız. Valililerimizin, güvenlik görevlilerimizin hepimizin görevi teröre karşı mücadele ederken vatandaşımızın gönlünü hiç kırmamaktır. Kayyum uygulamasına ilk andan itibaren karşı çıktım aynı şekilde terör örgütün demokratik seçimler yapıldıktan sonra iş başına gelen belediye başkanının yanına bir KCK görevlisi atayarak vesayet kurmasına da karşı çıktım. İşte burada bütün bölge halkına sesleniyorum biz iki ?K? kıskacını kırmaya geliyoruz. KCK kıskacını da kıracağız, kayyum kıskacını da kıracağız. Tam demokratik seçimlerle Gelecek partisi buralarda yerel demokrasiyi de ihya edecek.? Şeklinde konuştu.

?CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMININ ONURUNU KORUMAK ÜZERE SİZİ SON NEFESİMİZE KADAR KORUYACAK OLANDA BİZİZ?

Ana muhalefet liderine yapılan hakaret ve tehditlere de değinen Davutoğlu; ?Geçenlerde de infaz yasasıyla serbest kalmış, o günkü infaz yasasındaki suçu dolaysıyla hukuki terim olarak söylüyorum organize suçlardan hüküm giymiş birisi dışarı çıktı ve Türkiye´de bir başka siyasi lidere ağır hakaretlerle tehdit etti. Açık ve net bir ilke olarak söylüyorum kime karşı, hangi nitelikte olursa olsun bir suç örgütünün lideri, böyle suçlanan birisi veya başka birisi hangi siyasi lidere karşı tehdit ve hakaret içeren bir tutum sergilerse onun hukukunu korumakta bizim boynumuzun borcudur. Sayın Erdoğan´a sesleniyorum; eğer size karşı içerden ve dışardan seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak birisi tehdit ederse, birisi hakaret ederse eleştiri sınırlarını aşarsa hele hele 15 Temmuzda olduğu gibi içerden ve dışardan bir darbe teşebbüsü olursa bilin ki; şu anda sizin yakınınızda yörenizde olanlar sizi terk edebilir. Ama bu milletin onur makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamının onurunu korumak üzere sizi son nefesimize kadar koruyacak olanda biziz.?

?MUŞ´A GELEREK BÜTÜN İLÇELERİNİ GEZECEĞİM?

Davutoğlu, konuşmasının sonunda Varto kongresinin ertelendiğini söyleyerek, ileriki zamanlarda tekrara Muş´a gelerek bütün ilçelerini gezeceğini ifade ederek; ?Biz buraya gelmeden iki gün önce bir yasak yayınlandı. Ne hikmetse konvoy yasağı biz bir şehre giderken akla geliyor. Bu yasak nedeniyle biz Varto kongremizi ertelemek zorunda kaldık. Takvimim el verirse Vartolulara sürpriz yapar kongrelerine gelebilirim el vermez ise tekrar Muş´a gelerek bütün ilçelerini gezeceğim.?


İlginizi Çekebilir

HÜDA-PAR, O İDDİALARA KAYITSIZ KALMADI

ŞİMŞEK MALAZGİRT'TE BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDI

MUŞ’TA BELEDİYE BAŞKANLARI MAZBATALARINI ALDI

SEÇİMİ KAZANAN BELEDİYE BAŞKANLARINA MAZBATALARI VERİLMEYE BAŞLANDI

ŞİMŞEK VE ALTIN’DAN SEÇİM MESAJI

DEM PARTİ SEÇİM ZAFERİNİ KUTLADI

SON SÖZÜ SEÇMEN SÖYLEDİ

SEÇİMİN GALİBİ DEM PARTİ

SEÇMEN YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇİYOR

“2019 SÜRECİN TEKRARDAN YAŞANMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

  • Cumartesi 21 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.9 ° / 7.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16