DEM PARTİ PROJELERİNİ AÇIKLADI

DEM Parti Muş Belediye Eş Başkan Adayları Sırrı Söylemez ve Tuba Sayılğan, hayata geçirmeyi hedeflediği projeleri kamuoyu ile paylaştı.

SİYASET 17.03.2024 01:15:00 356
DEM PARTİ PROJELERİNİ AÇIKLADI

DEM PARTİ PROJELERİNİ AÇIKLADI

DEM Parti Muş Belediye Eş Başkan Adayları Sırrı Söylemez ve Tuba Sayılğan, hayata geçirmeyi hedeflediği projeleri kamuoyu ile paylaştı.

 

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’ne 2 haftadan kısa bir süre kalırken Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Muş Belediye Eş Başkan Adayları seçim çalışmalarını hızlandırdı. Yerel seçim çalışmaları kapsamında DEM Parti Eşbaşkan adayları Sırrı Söylemez ve Tuba Sayılğan Muş için projelerini açıkladı.

Kentteki bir restoranda düzenlenen iftar programında basın mensuplarıyla bir araya gelen Sırrı Söylemez ve Tuba Sayılğan, demokratik, katılımcı ve şeffaf bir yerel yönetim anlayışıyla şehri yöneteceklerini söylediler. Önceliklerinin su, imar, ulaşım ve kanalizasyon olduğunun altını çizen Söylemez ve Sayılğan, “Yerel Yönetim anlayışımız itibariyle önceliğimiz; su, imar, ulaşım ve kanalizasyon gibi çevre ve halk sağlığı, kentsel alt yapı, temizlik ve katı atık, itfaiye, zabıta, acil yardım, kurtarma ve ambulans, defin ve mezarlıklar gibi temel ve zorunlu hizmetleri öne çıkarıp, bu konularda en iyi şekilde hizmet vermektir. Bunların yanı sıra sosyal belediyecilik olarak bilinen temelde sosyal risk gruplarına, dezavantajlı kesimler olarak ifade edilen gruplara, çocuklara, yaşlılara, yoksullara, işsizlere ya da etnik kimlik, cinsiyet, göçmenlik gibi nedenlerle ötekileştirilmiş gruplara yönelik hizmetler sunulmasını önceleyen projelerle toplumun bütününe yönelik, kapsayıcı bir perspektifle hizmet anlayışımızı geniş bir çerçeveye yayarak çalışacağız. Kadın özgürlükçü belediyecilik ise politik ve ilkesel tutumumuz doğrultusunda yönetim anlayışımızın en önemli öznelerinden biridir” dediler.

“Beklentinin üst düzeyde olduğunu gördük”

“Mevcut siyasal söylemler, elbette halkın içinde bulunduğu süreçlerin sağlıklı bir şekilde anlaşılması ve sorunların çözümü için mutlak bir gerekliliktir” diyen Söylemez ve Sayılğan sözlerini şöyle sürdürdüler, “Bu doğrultuda; hem kente dair sahip olduğumuz gözlemler hem de birebir görüşmelerde halkın doğrudan aktarımları, söylemlerle birlikte pratik hizmetlere de ihtiyacın ve beklentinin üst düzeyde olduğunu bize göstermiştir. Bu ihtiyaç ve beklentiler doğrultusunda, DEM Parti olarak, toplumcu, kapsayıcı, halkın tüm süreçlere dâhil olduğu, herkesin anadilinde eğitim, sağlık gibi hizmetlere erişebildiği, öğrencilerin, emekçilerin, emeklilerin temel ihtiyaçlarının karşılandığı, sürekli hale gelen göçün engellenmesi adına istihdamın sağlandığı, yoksullukla mücadelenin olağanüstü bir seviyeye çıkarıldığı, kadın özgürlükçü ve cinsiyet eşitlikçi anlayışın esas alındığı bir belediyecilik yöntemini benimsiyor ve hareket ediyoruz.”

Muş için içilebilir su

Söylemez ve Sayılğan kazanmaları halinde hayata geçirecekleri projeleri şöyle sıraladılar, “İçilebilir suya erişmeyi sağlamak bir hizmet değil, temel haktır. Yerel Yönetimler bu hakkı sağlamakla mükelleftir. Muş’un en büyük sorunlarından biri,  sağlıklı içme suyuna erişimin kısıtlılığıdır. Muş halkının hakkı olan bu hizmeti en kısa sürede sağlamak önceliğimiz olacaktır.

Yaygın hastalıkları önlemek adına aldığımız suyu modern arıtma tesislerinde işleyerek Muş halkıyla sağlıklı bir şekilde buluşturacağız.

Özellikle yaz mevsiminde halkın su kullanımında ciddi sorun teşkil eden su yetersizliği problemi geçici çözümlerden ziyade yapısal projelerle kesin çözüme ulaştırılacak.

İçme suyunu herkes için erişilebilir kılacağız. Her haneye 15 metreküp suyun ücretsiz dağıtımına yönelik düzenlemeleri hayata geçireceğiz.

Yol ve altyapı sorunlarının çözülmesi

Şehir içi yollar, üst ve altyapı sorunu, bugüne kadar yalnızca rant sahası olarak görülmüş ve sürekli sök-yap politikalarıyla yandaşa peşkeş çekilmiş. Biz, bu meseleyi tek seferde, Muş halkının hizmetine sunacak bir projeyle çözeceğiz.

Hürriyet Caddesinin alt ve üst yapısını kentimize yakışır şekilde modern bir hale getireceğiz.

Yağışlarda kronik hale gelen taşkınlar için teknik, proje dayalı planlamalar doğrultusunda çalışmalar yapılarak mağduriyet yaşan bölgelerin bu sorununu çözeceğiz.

Yaşam alanlarımızdaki bahçe sulamalarında şebeke suyunu kullanmayı önlemek amacıyla bahçe düzenlemesi yapılacak tüm yeni yapılarda yağmur suyu depolanmasını zorunlu hale getireceğiz. 

Halk sağlığının esas alındığı yeşil ve temiz kent projeleri

Bizim belediyecilik anlayışımızda kent hakkı ön plandadır. Kentimizi ekolojik bir çerçevede düzenleyerek, herkesin hakkı olan halk sağlığını önceleyerek yeşillendirecek ve yeniden düzenleyeceğiz. Hafriyat kamyonlarının toz salınımını azaltacağız. Yıkım ve kazı çalışmalarını belediye kontrolünde gerçekleştireceğiz. Yaşam alanlarımız içerisindeki sanayi yapılarının taşınmasını sağlayacağız. Ekolojik belediyecilik kapsamında yeşil alanlar daha yaygın hale getirilecek. Yeşil bina sertifikasyonu ile enerji verimliliğinin artırılması, çevre dostu malzemelerin kullanımının özendirilmesi sağlanacaktır. Evsel atıkların (Yağ, Kağıt, Plastik, Metal ve Pil) yerinde ayrışmasını sağlayacak projeler uygulamaya koyacağız. Ekolojik belediyecilik kapsamında yeşil alanları daha yaygın hale getirilecek.

Muş sanayi siteleri yol, altyapı ve çevre düzenlemesi

Her kar veya yağmur yağışında esnafın büyük mağduriyetlerinin oluşmasına neden olan altyapı sorununu süreklilik arz eden bir şekilde çözüme kavuşturacağız. 

Yol, üst ve altyapı sorunları çözülecek. Çevre düzenlemesi çalışmalarıyla yeşil alanlar artırılacak. Atık yönetimi sağlanacak ve çevre dostu uygulamalar hayata geçirilecektir. Muş sanayi sektörü yapısal bir çerçevede, çevreye duyarlı bir konuma ulaşacak.

Park işletmelerinin geliştirilmesi

Park ve bahçeleri bir rant sahası gören anlayıştan uzak bir şekilde yeniden şekillendireceğiz. Güvenlik ve temel ihtiyaçların rahatlıkla giderileceği, yurttaşlar için nefes alma alanı olarak dizayn edecek veya yeni alanlar oluşturacağız.

Şehrimizin yeşil alanlarını daha güvenli ve temiz bir hale getirilecek. Park ve bahçelerdeki temizlik ve güvenlik önlemlerini artırılacak. Bu alanlarda Muş halkının sağlığını ve güvenliğini önceleyen adımlar atacağız. 

Kültür - sanat projeleri

Kentin özgün durumuna ve kimliğine uygun kültürel ve sanatsal mekanların inşasına başlayıp, en kısa sürede tamamlayacağız. Bu şehrin kültürel bir kimliği var ve biz bu kimliğe sahip çıkıp geliştirmek adına her türlü çabayı göstereceğiz.

Belediye Kültür-Sanat ve Kongre Merkezi inşa edeceğiz. Belediye Spor Kompleksleri inşa edeceğiz. Modern ve Kullanıcı Dostu Belediye Kütüphanesi oluşturacağız. Tarihi Bölgelerin Restorasyonu Projemizle yukarı çarşı ve eski Muş’un tarihi dokusunu yeniden gün yüzüne çıkaracağız. Dengbej Evi Oluşturacağız. Yerel basım-yayın ve radyoculuğu destekleyeceğiz.

Ekolojik kent planlaması

Kentimizi rant uğruna talan eden sermaye aklına karşı halkın katılımıyla ekolojik bir dönüşümle katılımcı kent planlaması yapacağız.

Çar Çayı Deresi Islahı ve Peyzaj Projesini hayata geçireceğiz. Sıfır Atık Muş Projesini hayata geçireceğiz. Sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi ve barınaklarda koruma altına alınmasını sağlayacağız. Müteahhidin betonuna değil; şehrin parkına, ağacına, merasına bütçe ayıran belediye anlayışı geliştireceğiz.

Bu kentin geleceğine dair en önemli umudu olan çocuklara için projelerimiz

Bu kentin çocukları, bu şehrin aydınlık bir geleceğe ulaşması için en büyük umuttur. Biz, bu umudu besleyerek büyüteceğiz. Muş’ta yaşayan hiçbir çocuk karanlıkta kalmayacak, gelecek kaygısı taşımayacak bir şekilde kendini geliştirme fırsatı bulacaktır.

Bilim ve deney merkezlerinin inşası için projeler geliştireceğiz. Çocuk aktivite merkezleri açacağız. Çocukların gelişiminde önemli katkısı bulunan kültür-sanat eğitim projeleri üreteceğiz.

Depreme ve doğal afetlere karşı dirençli kent anlayışı

Deprem kuşağında yaşadığımız gerçeğini göz ardı edemeyiz. Bu tehdidi ancak dirençli kentler kurarak bertaraf edebiliriz. Bu coğrafyada afetler değil, rant öldürüyor. Her an her türlü afete karşı hazırlıklı bir kentin inşasını başlatacağız.

Sarı Bloklar, Muratpaşa Mahallesi ve Kale Mahallesinde depreme dayanıklı, sağlıklı, ekonomik konut projelerini hayata geçireceğiz. Afet Yönetim Birimi kuracağız. Afet Önlem Planları hazırlayacağız. Doğal afet toplanma alanları belirleyeceğiz. Afet Risk Haritaları oluşturacağız. Afetlerin etkisini en aza indirmek amacıyla Belediye bünyesinde yapılacak stratejik plan doğrultusunda Afet Bütçeleri oluşturacağız.

Teknoloji projeleri

Muş halkının, Muş’ta yaşayan her bireyin istediği anda Belediyeye ulaşmasını sağlamak için mobil uygulamaları güçlendireceğiz. Bu kenti, Muş halkıyla yöneteceğiz.

Her yurttaşımızın istediği anda ulaşabileceği bir şekilde olacak Belediye Mobil Uygulamasını uygulayacağız.

ALO 153 Beyaz Masa hattını optimize ederek en iyi şekilde hizmet verilmesini sağlayacağız.

Sosyal projeler

Kent hakkını savunmanın tüm pratiklerini uygulayacağız. Toplumun tamamını kapsayan projeleri hayata geçiren kapsayıcı ve toplumcu bir Yerel Yönetim anlayışını inşa edeceğiz. 

Konut edinme maliyetlerini düşürerek toplumun tamamının sağlam, sağlıklı ve güvenli konut sahibi olmasını kolaylaştıracağız.

Özellikle köylerden gelen yurttaşlarımızın geçici barınmasını sağlamak amacıyla Belediye Konukevi inşa edeceğiz.

Gençlerin, çocukların ve kadınların sosyal ihtiyaçlarını desteklemek üzere bir bütçe oluşturacağız. 

Gençlerin, öğrencilerin eğitimine destek sunabilecek etüt merkezleri, kütüphane ve bilim merkezleri açacağız.

Gençlerin mesleki, sosyo-kültürel ihtiyaçların karşılandığı; sanatsal beceri ve yeteneklerini geliştirebilecekleri Gençlik Kültür Merkezleri inşa edeceğiz.

Muş halkına en uygun ve güvenli şekilde hizmet verecek ilk etapta bir belediye düğün salonu inşa edeceğiz.

Bağımlılıkla/kötü alışkanlıklarla mücadele

Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan uyuşturucu bağımlılığıdır. Özellikle gençliğin batağa sürüklenmemesi için birçok sosyokültürel alan inşa edeceğiz. Bunun yanı sıra uyuşturucuyla mücadele ağı kurup,  yaygınlaşmasını önleyeceğiz.

Uyuşturucu kullanımıyla halkın desteğini de alarak net ve kararlı bir mücadele başlatacağız. Kullanımı ve yaygınlaştırılmasının önüne geçerken madde kullanımından kaynaklı oluşan rahatsızlıklar ve madde kullanımından terki sağlamak adına rehabilitasyon hizmeti sunacağız. Yapılacak araştırmalarla, kullanım nedenlerine ilişkin verileri toplayacağız ve akabinde alanında uzman kişilerin de destekleriyle bu süreci en minimal seviyeye çekmek için yapılması gereken her şeyi yapacağız.

Ulaşım projeleri

Kentimizin ulaşım ağını güvenli ve sağlıklı bir hale getirmek bizim yükümlülüğümüzdedir. Her bireyin toplu taşıma hakkını savunan bir anlayışla güvenilir, konforlu, ekolojik ve uygun bir toplu taşıma ağı geliştireceğiz.

Şehir içi hat minibüslerinin Muş halkına en iyi şekilde hizmet vermesini sağlamak amacıyla yeni güzergâh hatları oluşturacağız. 

Öğrenciler, gençler, kadınlar, çocuklar ve yaşlılar için en uygun ve güvenli şekilde hizmet edecek toplu taşıma hizmetini sunacağız. 

Muratpaşa Mahallesi ve Muş Alparslan Üniversitesi arasında hizmet verecek bir toplu taşıma projesini hayata geçireceğiz. 

Muratpaşa Mahallesi ve Muş Alparslan Üniversitesi arasında etkili çözümlere kavuşturmak amacıyla ilgili tüm kurumların da katılımı gerekli planlama ve çalışmaları yapıp uygulayacağız. 

Tüm yurttaşlara ucuz, güvenli ve ekolojik toplu taşıma imkanı sunacağız.

Ekonomik kalkınmayı sağlayacak ve dışarıya göçü engelleyeceğiz

Yerel ekonominin güçlendirilmesine ilişkin yürütülecek çalışmalar en temelde ekonomik nedenlerle gerçekleşen göçleri engelleyebilmekle birlikte kentin ve yurttaşların oluşacak ekonomik modelle finansal özerkliklerinin sağlanması öncelenmektedir. Bu süreç, sermayenin kontrollü ve kent içi dinamikler arasında dengeli dağılımı ile sermayenin belli kişi ve gruplar elinde tekelleşmesinin önüne geçmesi hedeflenmektedir.

Tekelciliğe ve rantçı ekonomiye karşı yerelleşmeyi ve toplumcu ekonomiyi öne çıkaracağız.

Kar amacı olmadan dayanışma ekonomisini esas alarak üretim yapan topluluk ve kooperatiflerin yaygınlaşmasını teşvik edecek ve destekleyeceğiz.

Toplumun ihtiyaçlarını temel alan yerel ekonomi politikalarını geliştirmeye önem vereceğiz.

Yoksulluk sınırı ortalamasının çok altında olan kentimizde istihdam alanları oluşturarak, ekonomik gelişimin gerçekleşmesi için yapısal projeler geliştireceğiz.

İşsizlik ve yoksulluk nedeniyle en çok göç veren illerden biri olan Muş’ta, yoksulluk ve göçle mücadeleyi esas alan projeler geliştireceğiz.

Meslek edindirme kursları açacağız

Merkezi idarenin istihdam politikalarını reddedecek ve merkeze bağımlılıktan kurtulacağız. Yoksullaştırılmaya karşı her bireyin bir meslek edinmesini ve istihdamını sağlamak için çalışmalar yürüteceğiz.

Kadınların ve gençlerin ekonomik hayatta önemli bir konumda olmasının sağlamak için birçok alanda meslek edinme kursları açacağız.

Açılacak meslek edinme kurslarıyla yerel üretim ve imalata katkı sunulmasını sağlayacağız.

Kentte en çok ihtiyaç duyulan, eksikliği yaşanan meslek alanlarında eğitim veren kurslar açacak, kursiyerlerin istihdamı için planlamalar yapacağız. 

Bu kenti dışarıya bağımlı olmaktan kurtaracak, üretken bir yer haline getireceğiz.

Engelliler için yaşanabilir bir kent dizayn edeceğiz

Engellilerin eşit, onurlu ve bağımsız bir yaşam sürme hakkı ve kent hakkı bir bütündür. Yerel Yönetimler, bu hakkın engelsizce kullanımını sağlamakla mükelleftirler. Kentimizde tüm engelleri ortadan kaldırmak zorundayız. Bu bir hizmet değil, haktır.

Engelliler Şube Müdürlüğü kuracağız. Yerel yönetimlerin tüm birimlerinde engellilerin istihdamını sağlayacağız. Belediyemizin hizmet alanında yaşayan tüm engellilerin ihtiyaç analizini yapacağız. Engellilerin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda asistanlık hizmetleri sunacak destek ağları oluşturacağız. Şehrin tamamını engellilerin sosyal yaşamına uygun hale getireceğiz. Engelsiz bir şehir inşa edeceğiz.

Kadın özgürlükçü bir yerel yönetim anlayışını esas alacağız

Sosyal, toplumsal, ekonomik, sağlık ve kültürel alanlarda kadınların ihtiyaç duyduğu faaliyetlere erişimini kolaylaştıracak ve kadın eksenli yerel yönetimler politikalarını kadınlarla birlikte karar alarak uygulayacağız.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü, çalışan kadınlar için idari izin ve tüm kadınlar için ücretsiz ulaşım günüdür. Bu durum iş sözleşmeleri ile güvence altına alınacak. 

Kadınların bir arada deneyim paylaşma ve dayanışmasını açığa çıkaracak bilinç yükseltme atölyeleri kuracağız.

Kadın proje birimleri kuracağız. Kuracağımız proje birimleri için yerel yönetimlerde kadın politikalarına dair konuların ele alınacağı özgür kadın yerel yönetimler bülteni çıkaracağız.

Şehir planlamasında kadın özgürlüğüne ve eşitliğine duyarlı planlama (kaldırım yüksekliği, aydınlatma, kaldırım taşları, park ve çevre düzenlemesi, şehir imarında toplumsal cinsiyete duyarlı mimari vb.) yapacağız.

Kadınların ulaşıma ücretsiz erişiminden spor, sanat, kültürel aktivitelere katılımı Jın Kartları‘yla sağlayacağız.

Haftada bir gün yerel yönetimlere ait kamusal alanların birisinden (sinema, tiyatro, spor, piknik alanları, ulaşım araçları vb.) kadınlar ücretsiz yararlandırılarak kadınların sosyal aktivitelere katılımları özendireceğiz.

Her yıl farklı bir yerleşim alanında yereldeki kadınlarla birlikte Kadın Kültür ve Sanat Etkinlikleri düzenleyeceğiz.

Kentin tarımsal, ekonomik, jeopolitik, jeolojik vs… bütün dinamikleri göz önünde tutularak kadın kooperatiflerini hayata geçireceğiz.

Alo Şiddet Hattı’nı yaygınlaştırıp, şiddet tehlikesi yaşayan kadınlar için çok yönlü bir şekilde şiddetle mücadele ağlarını geliştireceğiz.

Üniversite araştırma merkezleri, kadın kooperatifleri, kadın vakıfları ve gönüllü kadın kuruluşları ile ortak projeler yapacağız ve bu yönlü çalışmaları destekleyeceğiz.

Kadınların ihtiyaç duydukları konuları danışabilecekleri, taleplerini iletebilecekleri, kadınları ilgili birim ve kurumlara yönlendirecek kadın bilgi birimi/masası açacağız.

Kadınların sporun cinsiyetçi yönünü bertaraf etmesi için kadın amatör spor kulüpleri destekleyip, kadın spor kompleksleri belediyelerin imkanları dahilinde açacağız.

Kadın politikalarının etkin kullanılabilmesi için Kadın Politikaları Müdürlükleri kuracağız. Şiddetle Mücadele Birimleri, Kadın Ekonomisini Geliştirme Birimleri ve Kadın Eğitimlerini Geliştirme Birimleriyle çok yönlü politikaları hayata geçireceğiz.

Çok amaçlı kent evleri inşa edeceğiz. (Taziye, düğün, toplantı, etkinlik vs.)

Belediyeye bağlı bütün müdürlüklerde toplumsal cinsiyete duyarlı bütçelemeyi etkin kılacağız.”


İlginizi Çekebilir

HÜDA-PAR, O İDDİALARA KAYITSIZ KALMADI

ŞİMŞEK MALAZGİRT'TE BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDI

MUŞ’TA BELEDİYE BAŞKANLARI MAZBATALARINI ALDI

SEÇİMİ KAZANAN BELEDİYE BAŞKANLARINA MAZBATALARI VERİLMEYE BAŞLANDI

ŞİMŞEK VE ALTIN’DAN SEÇİM MESAJI

DEM PARTİ SEÇİM ZAFERİNİ KUTLADI

SON SÖZÜ SEÇMEN SÖYLEDİ

SEÇİMİN GALİBİ DEM PARTİ

SEÇMEN YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇİYOR

“2019 SÜRECİN TEKRARDAN YAŞANMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

  • Pazar 24.8 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.7 ° / 13.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16