“DÖVİZİN DÜŞMESİ İLE FİYATLARINDA DÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut, partilerinin 81 vilayeti ziyaret etme projesi kapsamında Muş’a geldi.

SİYASET 23.12.2021 19:18:00 756
“DÖVİZİN DÜŞMESİ İLE FİYATLARINDA DÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ”

“DÖVİZİN DÜŞMESİ İLE FİYATLARINDA DÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut, partilerinin 81 vilayeti ziyaret etme projesi kapsamında Muş’a geldi.

 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut ve Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Çongar, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Muş’a geldi. Muş’ta ilk olarak partililerle buluşan Bulut, burada gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bulut, parti binasında yapmış olduğu açıklamalarda dövizin düşmesinin ardından özelikle yem ve gübre fiyatlarının aşağı çekilmesi ve asgari ücrete yapılan zam oranında emeklilere de uygulanması gerektiğini söyledi.

Bulut, yapmış olduğu açıklamada 81 vilayeti gezerek insanların sıkıntılarını dinlediklerini ve bu sıkıntıların çözümü için neler yapılabileceği konusunda istişarelerde bulunmak üzere yola çıktıklarını belirterek şunları söyledi: “Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Genel Merkezinin almış olduğu bir karar gereği Türkiye’de 81 vilayeti gezerek insanımızın sıkıntısı nedir? derdi nedir? bu sıkıntıyı, bu derdi devletimizle, hükümetimizle el birliğiyle nasıl çözeriz, bu minvalde istişarelerde bulunmak üzere bugün buradayız. Dün Malatya ilindeydik akabinde bir başka vilayette olacağız. Aralık ayının sonuna kadar Türkiye’nin 81 vilayetini taramış olacağız.

Bu manada kadirşinas, vefakar, cefakar Muş şehrini, insanını tanımaktan, Büyük Birlik hareketine omuz vermiş bu güzide insanları tanımaktan son derece müteşekkiriz. Dünden bu yana şehrinizde misafiriz emek veren arkadaşlardan Allah razı olsun. Muş’ta partimize son dönemde hakikaten ciddi bir ilgi var. bu manada il başkanımız Harun Akova bey ve yönetim kuruluna teşekkür ederiz. Önümüzdeki süreçte ilçe kongreleri ile birlikte il kongremizi de yapacağız. İl kongremizi Genel Başkanımız ve başkanlık divanının katılımıyla yapacağız.”

“ASGARİ ÜCRET ZAM ORANINDA ÖZELİKLE EMEKLİMİZE VE ÇALIŞANIMIZA BU MİKTARLARDA ZAMLARIN YAPILMASINI BEKLİYORUZ”

Asgari ücrete yapılan zammın memnuniyetle karşılandığını belirten Bulut, asgari ücrete yapılan zam oranında emekli ve çalışanlara da zam yapılmasını beklediklerini dile getirerek şunları söyledi: “Biliyorsunuz son dönemde asgari ücret açıklandı. Asgari ücretle çalışan yaklaşık 9 milyonun üzerinde insanımızın olduğu söylenir. Dolayısıyla bu camiada çok iyi karşılandı. Yüzde 50 gibi tarihin hiçbir döneminde olmayan bir artış söz konusudur. Bu manada duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isteriz. Biliyorsunuz asgari ücret belirlenirken gerek işverenlerin temsilcisi, gerek işçi kardeşlerimizin temsilcisi ve hükümet temsilcileriyle belli ettiler. Biz istiyoruz ki; bugün asgari ücret 2 bin 823 lira gibi bir ücret yarın 4 bin 253 lira olacak ancak, asgari ücret 2 bin 823 lira gibi bir ücretken bin 900 liranın altında emekliler maaş alıyordu. Asgari ücrete yapılan bu zammın aynısı asgari ücret alan emeklilere de yapılmasını çok doğru buluyoruz. Çünkü insanımız son hayat pahalılığıyla birlikte geçinemez hale gelmiştir. Bu manada hükümetimizden beklentimiz asgari ücrete yaptığı zam oranında özelikle emeklimize ve çalışanımıza bu miktarlarda zamların yapılmasını bekliyoruz. Anadolu’nun her tarafını gezdiğimizde insanımızın beklentisi de budur. Özelikle son dönemde biliyorsunuz, dövizdeki kur fiyatları son derce yukarı çıkmıştı. Bu manada gerek Merkez Bankası gerek bakanlar kurulu yeni bir projeyle müdahale etti. Kur aşağı doğru inmeye başladı. Dolayısıyla kur aşağı doğru inmişken biz hayat pahalılığının da bu denli aşağı doğru inmesini istiyoruz. Netice kış aylarını zor şartlarda geçiren vatandaşımız, gerek doğalgaz, gerek elektrik fiyatlarının yüksekliğinden dolayı şikâyetçi, bu manda tekrarda en elzem bir şekilde hesap edip yeni kura göre ücretlendirip, akaryakıttan başlamak üzere fiyatların yeniden hesaplanması ve indirime tabi tutulmasını istiyoruz. Bu manada hükümetimizden de böyle bir beklentimiz var.”

“FİYAT ARTIŞLARINI YEM VE GÜBRE FİYATLARINDAN BAŞLAMAK ÜZERE AŞAĞI ÇEKMEK ZORUNDAYIZ”

Bulut, açıklamasının devamında dövizin yükselmesiyle artan fiyatların dövizin düşmesiyle azalmasını beklediklerini belirterek şunları söyledi: “Ben özelikle dövizin yükselmesinden ötürü Türkiye’mizden çok ciddi manada tarım ve hayvancılık yapılıyor. Baktığımız zaman özelikle Muş ili de gerek pancar gerek buğday ekimiyle Türkiye’mizin ekonomisine ciddi bir katkısı olan bir vilayetimiz. Gübre fiyatlarının çok tavan yaptığını yine dövize yapılan müdahale ile kurun aşağıya düşmesi ile gübre fiyatlarının yeniden hesaplanarak düşük bir şekilde üreticiye verilmesini talep ediyorum. Biz gübre fiyatları düşer ise çiftçimizin ekime hazırlamış olduğu tarlalarımızı, bahçelerimiz daha rahat ekebilecek, ülke ekonomisine daha rahat katkıda bulunacağını düşünüyoruz. Bu manada gördüğümüzü kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Çünkü yüksek girdi ve maliyetlerden dolayı insanımız hakikaten tarlasını ekemez duruma gelmiştir. Biz Büyük birlik Partisi olarak kesinlikle gübre maliyetinin aşağıya çekilmesinden tarafız. Biz çiftçimizin yanındaysak, hayvancılık yapan insanımızın yanındaysak bunu kesinlikle yem ve gübre fiyatlarından başlamak üzere aşağı çekmek zorundayız. Yoksa yarınlarda yine Muş’un ovalarında çokça ekilebilir arazi olmasına rağmen bunun çok düşük miktarlarda ekildiğini göreceksiniz. Buda ülkemiz ekonomisini dışa bağımlı hale getirecektir. Bu dış bağımlı halden kurtulmak istiyorsak başta yem ve gübre maliyetlerini aşağı çekmeliyiz diye düşünüyorum.

Büyük Birlik Partisine uzun bir aradan sonra ciddi manda Muş’ta omuz veren başta Harun Akova kardeşimiz, hanım kolları başkanımız, gençlik kolları başkanımız, merkez ilçe başkanımız ve diğer ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Ankara’da Genel Başkanlığın teşkilat başkanlığına her gittiğim zaman Muş’ta yeni üyeleri görmekten de son derece mutluyum.” Dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut ve Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Çongar ve beraberindekiler Muş ziyaretini Şehit ve Gazi yakınları derneği ile Muş Ziraat Odasını ziyaret ederek noktaladı.


İlginizi Çekebilir

HÜDA-PAR, O İDDİALARA KAYITSIZ KALMADI

ŞİMŞEK MALAZGİRT'TE BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDI

MUŞ’TA BELEDİYE BAŞKANLARI MAZBATALARINI ALDI

SEÇİMİ KAZANAN BELEDİYE BAŞKANLARINA MAZBATALARI VERİLMEYE BAŞLANDI

ŞİMŞEK VE ALTIN’DAN SEÇİM MESAJI

DEM PARTİ SEÇİM ZAFERİNİ KUTLADI

SON SÖZÜ SEÇMEN SÖYLEDİ

SEÇİMİN GALİBİ DEM PARTİ

SEÇMEN YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇİYOR

“2019 SÜRECİN TEKRARDAN YAŞANMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

  • Cumartesi 24.6 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16