‘EN İYİ NARKOTİK POLİSİ: ANNE’ PROJESİ DEVAM EDİYOR

Muş Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ projesi ve ‘Uyuma’ telefon uygulaması hakkında Muş’ta kadınlara eğitim verildi.

ASAYİŞ 2.07.2021 18:45:00 388
‘EN İYİ NARKOTİK POLİSİ: ANNE’ PROJESİ DEVAM EDİYOR

‘EN İYİ NARKOTİK POLİSİ: ANNE’ PROJESİ DEVAM EDİYOR

Muş Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ projesi ve ‘Uyuma’ telefon uygulaması hakkında Muş’ta kadınlara eğitim verildi.

 

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İl temsilciliği öncülüğünde başlatılan ‘Mahallemin Kadınları Hem Öğreniyor Hem Üretiyor’ projesi kapsamında açılan kurslara katılan kadınlara yönelik Muş Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ projesi ve ‘UYUMA’ telefon uygulaması ile ilgili olarak Muş’ta Porsor Ana Kadın ve Kültür evinde eğitimler verildi.

Düzenlenen eğitimlere de bir kadınlara yönelik bir konuşma yapan Emniyet Müdür Yardımcısı ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Halit Bozkurt, En İyi Narkotik Polisi: Anne’ projesi ve akıllı telefonlarda kullanılan ‘UYUMA’ uygulaması ile ilgili bilgiler vererek Uyuşturucu ile mücadelede annelerin etkin rol oynadığını söyleyerek şunları belirtti: “Genel itibariyle Türkiye genlinde bu sunumlar yapılmaktadır. Bizde Muş ili olarak da tüm ilçelerimizde dahil olmak üzere Malazgirt, Bulanık, Hasköy, Korkut ve en son dün Varto’da yaptık. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Daire Başkanlığının belli aralıklarla bazı projeleri oluyor. Bu projeler ile hangi ilde bulunuyorsak kamu kurum kuruluşlarına ve diğer sosyal hayatta etkin olarak faaliyet gösteren tüm kurumlara bu sunumları arz ediyoruz. Bu sunumları anlatırken ayrı bir heyecan taşıyorum. İçişleri bakanlığımızın bünyesinde oluşturulan en son gündemde olan ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ ve ‘Uyuma’ projesi kapsamında sunumlarımız devam ediyor. Genel itibariyle ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ isminin seçilmesinin amacı annelerin daha özverili kaynaklanmasından dolayı , belki çocuklarıyla daha güzel vakit geçirdiklerinden dolayı, çocukların babalarına anlatamayacağı bazı konuları annelere daha rahat anlatacağından dolayı benim kendi kanaatimle güzel bir isim olmuş. Her annenin çocuğuna mutlaka katacağı bir şeyler olduğunu düşündüğümden dolayı bu isim ön plana çıkmıştır. Biliyorsunuz bununla ilgili hadis de vardır. ‘Cennet annelerin ayakları altındadır.’ Her annenin ayrı ayrı bizde kıymetli bir yeri vardır.” dedi.

Bozkurt, konuşmasının devamında ise eğitimlere katılan kadınlara çeşitli bilgilerin verileceğini söyleyerek şunları söyledi: “Genel itibariyle narkotik konuları ile ilgili suçla mücadelenin önemini ele alacağız. En çok karşılaştığımız sorulardan bir tanesi Muş’ta var mı? Bunun satıcılığını yapan var mı? Gibi sorularla karşılaşıyoruz. Belki içinizde bile vardır. Bir annenin evladı uyuşturucu madde kullanan vardır. Bir annenin evladından çektiği eziyet vardır. Belki bir annenin mağduriyeti vardır. Her mağdur olan anneye kapımız 24 saat açıktır. Ve diğer kamu kuruluşlardaki hastaneler, milli eğitimdeki çalışanlar hangi kurum olursa olsun tüm annelerimize bunu anlatıyoruz. Genel itibariyle madde bağımlılığı nedir, kullanımı ve kullanma neticesinde bunun etkileri nelerdir. Konularını anlatacağız. Narkotik maddeleri nelerdir. Canlı hiç görmeyen varsa arkadaşlarımın hazırlayıp buraya getirdi. Görmek isteyen varsa bir eroin maddesi, esrar, metemfetamin maddeleri nedir. Bunları görmek isteyen de olursa herkese canlı olarak göstereceğiz. En azından bilgileri olsun ki hepinizin çoluğu çocuğu var uzak dursun mutlaka ama cebinde ve ya sağında solunda bir şey görürse, bu nedir diye sorma ihtiyacı duymasın kendisi tanısın bunu.

Ne gibi yerlerde ve nasıl kullanıldığını bahsedeceğiz. Nereleri tercih ediyorlar. Evdeki durumları nedir. Bu maddeleri kullanan kişilerin, yan etkileri çocuklardaki psikolojik etkileri nedir. Sosyal hayattaki etkileri nedir. Bunlardan bahsedeceğiz. Bu maddeleri kullandıktan sonra yada bunun ticaretini yapan yakalandığı zaman bunlara neler yapılıyor. Ne tür işlemlerden geçiriliyor, yakalandıkları zaman geri serbest mi bırakılıyor. Hayır. Yakalandığı zaman bunlara gerekli cezai işlemler veriliyor. Hepsinin kapısının önündeyiz ve peşlerindeyiz. 24 saat takipteyiz. Hiçbir zaman ben yapıyorum modunda olmadım. Her zaman ekip çalışmasını ön plana koymuşumdur. Biz sadece yönetici olarak idare, yönlendirme ve sevk işlemlerini yaparız. Geri kalan alandaki işleri benim ekip arkadaşlarım yapıyor. Onlara da huzurlarınızda tek tek teşekkür ediyorum.” Dedi.

“Uyuma” akıllı telefon uygulaması ile ilgilide bilgiler veren Bozkurt, şunları söyledi: “Bir diğer projemizde ‘Uyuma’ adı altında bir aplikasyon Whatsapp gibi düşünün. Akıllı telefonlara telefonunuza indirdiğiniz bir aplikasyon gibi düşünün. Bu aplikasyonu indirdiğimiz zaman herhangi birinin esrar veya hap kullandığını gördüğünü zaman bir fotoğraflama yada video çekerek gönderebilirsiniz. Bunun denemesini yaptım. Aplikasyonla gönderim yaptıktan sonra en kısa sürede oraya ekipler müdahale yapıyor. Gönderdikten sonra ulaştı mı ulaşmadı mı endişesi hiç olmasın. İçişleri Bakanlığı koordinesinde bunun sistematik olarak ne kadar ihbar ve görüntüleme yapıldığını hepsi istatistik olarak tutuluyor. Gönderilen fotoğraf ve ya video haber merkezindeki görevli arkadaşla bildirim veriyor. Oradaki görevli personel ihbarın geldiği yere bakarak oraya en yakın ekibi sevk ediyor. Uygulamadan il olarak güzel neticeler alıyoruz. Ben ve eşimde kullanıyor. Sizlerin de kullanmanızı tavsiye ederim.” Dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İl Temsilcisi Keziban Mergen ise, bir açıklama yaparak Muş Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerine teşekkür ederek şunları söyledi; “Mahallemin Kadınları Hem Öğreniyor Hem Üretiyor’ projesinde eğitim alan kursiyer kadınların bilgilendirilmesi için Muş Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından kursiyerlerimiz bilgilendirildi. Uyuşturucu yaş sınırının ortaokul derecesine düştüğü bu günlerde bizler için vakit ayıran polis personellerimize teşekkür ederiz. Emniyet personellerinin göstermiş olduğu gayret takdire şayandır. Kadın kursiyerlerimiz için bağımlılıkla ilgili anlatılan bilgilerin çok faydalı olacaktır. Uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı hafife alınacak bir konu değildir. Bütün vatandaşların konu ile ilgili tedbirini alması gerekir” ifadelerini kullandı.


İlginizi Çekebilir

VARTO’DA FACİADAN DÖNÜLDÜ

UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE

AMCAOĞULLARININ "İNEK TARTIŞMASI" KANLI BİTTİ: 1 ÖLÜ

"BOZDOĞAN-25" OPERASYONLARINDA 49 TERÖR ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

VARTO’DA OTOMOBİL TAKLA ATTI: 4 YARALI

NİŞAN HAZIRLIĞI YAPAN AİLE KAZA YAPTI: 10 YARALI

BAYRAMI KANA BULADILAR

TAKLA ATARAK ALEV ALAN OTOMOBİLDEN CANLARINI ZOR KURTARDILAR

ÜZÜCÜ HABER BİNGÖL’DEN GELDİ

SİLAH KAÇAKÇILARINA MERCEK-14 OPERASYONU

  • Perşembe 23.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Cuma 24.6 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.6 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16