GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü Muş’ta düzenlenen törenle kutlandı.

GÜNCEL 19.09.2021 18:53:00 398
GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü Muş’ta düzenlenen törenle kutlandı.

 

Muş’ta 19 Eylül Gaziler Günü dolaysıyla hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'na valilik, belediye ve gaziler derneği tarafından çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam etti.

Törene Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Elitok, siyasi parti temsilcileri, gaziler, polis ve askeri erkan katıldı.

Düzenlenen törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Piyade Üsteğmen Eren Başak, günün vatanın savunması için hayatlarını feda etmeyi göze alan ve bu uğurda gazilik onuruna erişen kahramanların kıvanç günü ve başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı ve meraşal rütbesi verildiği gün olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Bugün her karışı şehit kanıyla sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunulması uğruna hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanların kıvanç gününü kutlamanın derin heyecanı içindeyiz. Aynı zamanda sergilediği üstün komutanlık dehası cesaret ve kahramanlığın kadirşinas milletimizce takdir edilişinin bir nişanesi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı ve meraşal rütbesi verildiği gününde yıldönümüdür. Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılması müteakip 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 79’uncu birleşiminde alınan karar ve 153 sayılı kanunla ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e meraşellik rütbesi ve gazilik unvanı verilmiştir.

Muharebenin en büyük rütbesi şehitliktir. Vatan ve vazife uğruna seve seve ölüme giden aziz ulusumuzun şehadet şerbetini içemeyen evlatları hak ettikleri gazilik unvanını büyük bir gururla taşımaktadır. Gazilik Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanı, gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Ulu Önder Atatürk’te gazi unvanı ile anılmaktan büyük bir gurur ve şeref duyduğunu şu sözlerle ifade etmiştir. “Kahraman Türk ordusu sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine dalalet eden bu unvan ve rütbeyi anacak sizi izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk kendisine verilen yeni rütbe ve unvanı vesilesiyle Türk ordusuna ithafen yayınladığı bildiride “Büyük Millet Meclisinin hakkımda yeni bir rütbe ve gazi unvanı ile tecelli eden iltifatları doğrudan doğruya sizindir. Milletin verdiği bu rütbe ile yükselen ordudur. Sizin kahramanlığınızla sizin gösterdiğiniz nihayetsiz fedakarlıklar pahasına kazanılan bu büyük muzafferiyetin millet tarafından takdirini gösteren bu rütbe ve unvanı ancak size mal ederek tüm askerlik hayatımın en büyük iftihar sermayesi olarak taşıyacağım.” İfadeleri ile muzaffer ve gazi ordusunu yüceltmiş ve bu unvanın bizim kültürümüzde taşıdığı müstesna değeri veciz bir şekilde ortaya koymuştur.”

“TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ SİZLERE OLAN VEFA BORCUNU HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAKTIR”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin gazilere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacağını ifade eden Başak; “Fedakârlık timsali değerli gazilerimiz ulusumuzu birbirine bağlayan değerlerin başında tarih sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıklar toprak, bayrak ve vatan uğruna verilen canlar gelmektedir. Ülkemizin bugüne ulaştığı seviye başta Kurtuluş Savaşı olmak üzere Kore’de, Kıbrıs’ta, teröristle mücadele harekâtında, 15 Temmuz hain Darbe girişiminde, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtında, Cerablus’ta, Elbap’ta ve Afrin’de hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin eseridir. Dünyanın en hassas bölgelerinden birinde yer alan ülkemiz bölgede bir istikrar unsuru ve uluslararası toplumun saygın bir üyesi olarak birlik ve beraberliğini tüm tehditlere rağmen sürdürebiliyor ve bu güzel topraklarda bağımsız şerefi ile yaşayabiliyor ise bunu aziz şehitlerimize ve siz gazilerimize borçludur. Türk toplumunun yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan değerlerin başında şüphesiz ki vefa duygusu gelmektedir. Bu duygu aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerinin sahip olduğu değişmez değerlerin merkezinde de yer almaktadır.

Bu bilinçle şundan emin olunuz ki sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak daima gönlümüzde yaşayacaksınız. Yüce Türk ulusu ve onun göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Sizler kutsal vatan görevinizi hakkıyla yerine getirebilmek için 2 bin 300 yıllık tarihin şerefli tanığı şanlı üniformanızı kanlarınızla taçlandırıp gazi unvanını alarak vatanın, milletin, bayrağın ve istiklalin ne denli paha biçilmez değerler olduğunu Türk silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarının bu ülvi değerleri yaşatmak uğruna neleri göze alabileceğini gösterdiniz. Kahraman gazilerimiz yüce milletimizin asaletinin bir göstergesi olarak büyük bir vakar örneği sergiliyorsunuz. Kayıplarınız karşısında gösterdiğiniz sabır ve metanetin kaynağının gönüllerimizde yaşattığınız vatan, millet ve bayrak sevgisi olduğunu çok iyi biliyoruz. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakârlıklarla bizlere her zaman güç ve ilham kaynağı olmaktasınız. Sizler için yapılan hiçbir şey bu eşsiz hizmetlerinizin ve fedakârlıklarınızın bir karşılığı veya bedeli olamaz” şeklinde konuştu.

“ÖLÜRSEK ŞEHİT KALIRSAK GAZİ OLURUZ”

Başak konuşmasının sonunda ise şunlara değindi; “Binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca en ağır ve zor şartlar altında dahi asil milletimizin esareti kabul etmeden ve istiklalinden taviz vermeden yaşamasının temelinde bugün sizlerin temsil ettiği bu anlayış ve duruş vardır. “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” diyerek bu toprakları vatanlaştıran atalarımızın emanetine sahip çıkmak için “ölürsek şehit kalırsak gazi oluruz” düşüncesi ile her türlü düşmana karşı kahramanca mücadele veren Türk askeri ve taşıdığı bu yüce ruh var olduğu müddetçe bölünmez bütünlüğümüze ve ulvi birliğimize kast edenlerin kirli emelleri asla gerçekleşmeyecektir. Bağrından böylesi kahramanlar çıkaran bu asil milletin bir ferdi ve onun şanlı ordusu Türk Silahlı Kuvvetlerinin mensupları olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve şerefle yaşamamızı siz kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilincinde olarak başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize gazilerimizin muhterem anne ve babalarına saygıdeğer eşlerine sevgili evlatlarına ve her zaman desteğinden güç aldığımız yüce milletimize şükran ve saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.


İlginizi Çekebilir

İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

12 YAŞINDAKİ RESSAMDAN ŞEHİT BABASI ANISINA RESİM SERGİSİ

ÇİFTÇİLERE 100 TON KORUNGA TOHUMU DAĞITILDI

MUŞ BELEDİYESİ İŞGALE DUR DEDİ

LALELER, MUŞ OVASINI KIRMIZIYA BÜRÜDÜ

MUHTARLARA ‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE UYUM VE ATIK YÖNETİMİ PROJESİ’ SEMİNERİ

JANDARMA, KANATLI MİSAFİRLERİMİZ İÇİN DENETİMDE

KAR KAPLANLARI 4 AYDA 23 BİN KİLOMETRE YOL AÇTI

“MİGRE HAMAMI’NIN İSMİ DÜZELTİLSİN”

ÇAY BAHANE SOHBET ŞAHANE

  • Cuma 22.5 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 21 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16