GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI MUŞ’A GELDİ

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları partilerinin çalışmalarını anlatmak ve halkla buluşmak için Muş’a geldi.

SİYASET 12.07.2021 20:02:00 425
GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI MUŞ’A GELDİ

GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI MUŞ’A GELDİ

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları partilerinin çalışmalarını anlatmak ve halkla buluşmak için Muş’a geldi.

 

Gelecek Partisi’nin kurucu üyeleri, genel başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye’yi 18 bölgeye ayırarak çalışmalarını anlatıyorlar. Genel Başkan yardımcılarının başkanlığında oluşturulan heyetler Türkiye’nin bütün illerinden STK temsilcileri, oda başkanları, yerel basın, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek hem onları dinliyorlar hem de Gelecek Partisi’nin projelerini de anlatıyorlar.

Bu kapsamda Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti İçi Eğitim Başkanı Mehmet Ali Pulcu, Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Ayşe Övündür, Etik Kurulu Başkanı Ahmet Oğuz Karaoğlu, Gelecek Partisinin programı kapsamında belirlenmiş olan Ekonomide Gelecek Modeli, Siyasi sitemlerde Gelecek Modeli, güçlendirilmiş parlamenter sistem, temiz siyaset belgesi, emeklilikte yaşa takılanlar hakkında görüş ve önerilerini vatandaşlarla paylaşmak için Muş’a geldiler.

Muş’ta ziyaretlerine bir kafede basın toplantısı düzenleyerek başlayan heyet parti çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti İçi Eğitim Başkanı Mehmet Ali Pulcu, Anadolu’yu 18 bölgeye ayırdıklarını ve bu bölgelerde vatandaşlarla bir araya gelip hem vatandaşları dinlemek hem de parti çalışmalarını anlatmak olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bugün Muş’ta bulunmamızın esas nedeni şudur, biz dönem dönem Anadolu’ya çıkıyoruz. Genel Başkanımızın talimatıyla Anadolu’yu 18 bölge böldük. Genel Başkan Yardımcılarımızın başkanlığında çeşitli guruplar oluşturduk ve 18 bölgenin tamamında genel başkan yardımcılarımız ve ilgili arkadaşlar bütün Anadolu’yu geziyoruz. Muradımız şudur; vatandaşla hasbihal etmek, ülkenin durumunu konuşmak ve biz neler teklif ediyoruz onları anlatmaktır.

Biz Muş, Siirt, Bitlis ve Van olmak üzere 4 ili gezeceğiz. Orada hem STK’larla hem de vatandaşlarla hasbihal edeceğiz ve bunları raporlayarak Türkiye’nin genel panoramasını çıkarmak istiyoruz.”dedi.

“HERKES BİLİYOR Kİ MANİFESTODA YAZILANLAR HEPSİ DOĞRUDUR”

Pulcu konuşmasının devamında ise, Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun yapmış olduğu manifestoda yer alan maddelerden bahsederek şunları söyledi: “Sayın Genel Başkanımız TBMM’de halen AK Parti milletvekili iken son yaptığı basın toplantısında şunu dedi “Ben şu ana kadar bütün bildiklerimi, inandığım doğruları, gördüğüm yanlışları başta sayın cumhurbaşkanı olmak üzere partinin yetkili kurullarına devam illetim. Bunları sadece sözlü olarak iletmekle kalmadım, yazılıda ilettim. Önümüzdeki dönemde milletvekili adayı olmayacağım ama siyaseti bırakmayacağım, bu gördüğüm yanlışları ve doğruları iletmeye devam edeceğim. Eğer sözlerimin bir makes bulmadığına kanaat getirirsem bu kanaatlerimi kamuoyuyla paylaşacağım.” dedi ve 31 Mart seçim sonuçları üzerine tespit ve tavsiyelerimiz adı altında verdiği sözü tutarak AK Partinin içindeki yanlışları kaleme alarak bir metin hazırladı. O metin yayınlandıktan birkaç gün sonra kamuoyu bu metni manifesto olarak adlandırdı. Orada genel başkanımız parti içerisindeyken parti yetkililerine neyi dillendiriyorsa son basın toplantısında verdiği sözü tutarak o dillendirmelerin hiç makes bulmadığını görerek bütün bu kanaatlerini kamuoyuyla paylaştı.

Bize sık sık sorulan soru niçin ayrıldınız? Hatta buna ihanet hainlik diyorlar. Ben şahsım olarak ihanet hainlik partiden ayrıldınız diyen arkadaşlara şöyle diyorum bizim yayınladığımız manifestoyu bir okuyun, manifestoda şu madde yanlış, şurada haksızlık ediyorsunuz, bu doğru değil dediğiniz tek madde varsa bana söyleyin bende sizinle yüzleşmeye hazırım diyorum. Herkes biliyor ki manifestoda yazılanlar hepsi doğrudur. Manifestoda şöyle bir cümlesi var hocanın “önümüzdeki dönem siyaset, zamanın ruhunu kavrayarak onu yönetenlerle zamanın ruhundan kopup akışta sürüklenenler arasında olacak” diye bir ifade var. Şu anda iktidar partisindeki arkadaşlar zamanın ruhundan ve içinden doğduğu milletten hızla uzaklaşmaktadır. Millete hizmet sözüyle gelen bir iktidarın, kendi çevresi dışında hiç kimseye yardım eli uzatmadığını söyleyebiliriz.”dedi.

“BİZ PARTİ KURDUKTAN SONRA BİR SENE İÇERİSİNDE 25 TANE PARTİ KURULDU”

Pulcu, konuşmasında kendilerine parti kuramazlar, teşkilatlanamazlar denildiğini hatırlatarak şu anda 75 ilde teşkilatlandıklarını söyleyerek en kısa zamanda 81 ilde de teşkilatlanacaklarını belirterek:  “Biz bugün Muş teşkilatımızla birlikteyiz. Hem partimizi kurduk hem de teşkilatlandık 75 ilde teşkilatımız var ve çok kısa bir zamanda 81 ili tamamlayacağız. 12 Aralık 2019’da partimizi kurduk 10 ay sonrada partimizin 1’inci olağan kongremizi yaptık. Parti kuramazlar dediler kurduk, teşkilatlanamazlar dediler teşkilatlandık ve hızla gidiyoruz.

Şu anda 75 ilde teşkilatlandık, bütün Anadolu’yu dolaşıyoruz. Buraya gelmemiz hakikaten büyük bir fedakarlığın neticesidir.  Biz parti kurduktan ve konuşmaya başladıktan sonra bir sene içerisinde 25 tane parti kuruldu. Sesimizi yükselttikten sonra insanlar dedi ki “ Cesur insanlar alana çıkarsa sesimiz makes bulacak” diye peşimizden gelenler oldu.” dedi

Pulcu son olarak, Genel Başkanları Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun şeffaflık yasası çıkartmak istediğini ama çıkaramadığını söyleyerek, şeffaflık yasasında geçen bir maddeyi anlatarak şunları söyledi: “Biz Edirne’den Van’a raporları topladık. 3 meselenin öne çıktığını gördük. Bir, ekonomik darlık hat safhada, iki, artık bu eş dost hısım akraba partici kayırmalarından bıktık usandık, üç, çok ağır bir korku iklimi var. Bu korku iklimini ne yapın edin bu korku iklimini kırın diyorlardı. Hamdolsun biz bu sene o korku iklimini kırdık. Biz gelecek partisi olarak kimsenin cesaret edemediği doğruları dile getrime yükümlüğünü üstümüze aldık. Nedir bu doğrular? İktidar bağrından çıktığı yapıdan hızla uzaklaşmaktadır. Hoca da buna işaret ediyor “Başbakan olduğum zaman önüme gelen dosyalardan usulsüzlüklerin çok fazla artmış olduğunu gördüm ve başbakanlık yetkime dayanarak ben bu gidişata dur derim, müsaade edemem diye inisiyatif koydum” onun için imar yasası, siyasetlik yasası, şeffaflık yasası çıkarmaya gayret etti ama hiç birini çıkaramadı. Şeffaflık yasasında şöyle bir madde var, teşkilatta görev alan arkadaşlar işe başlarken mal bildirimde bulunacaklar. Biz belli bir süre sonra mal bildirimine bakacağız, açıklanamayan bir servet kazanmış ve mal bildiriminde ilginç bir artış olmuş arkadaşlar partide görev alamazlar. Bunu sürekli kontrol edeceğiz.”

Genel Başkanın Şeffaflık yasası getirelim mal bildiriminde bulundurma zorunluluğu getirelim, kimsede kamu hizmeti yaparken olağan üstü mal artışı olmasın teklifine cumhurbaşkanının verdiği cevap “çalışacak ilçe başkanı bulamazsın” dedi. Bu cevap herhangi bir Avrupa ülkesinde bir iktidarı yerinden etmeye yeter. Çünkü şu demektir, bizim başkanlarımız böyle çalışır demektir. Buna rağmen dal kıpırdamadı. Aksine bu teklifi yapan kimse o partide barınamadı.” ifadelerini kullandı.


İlginizi Çekebilir

HÜDA-PAR, O İDDİALARA KAYITSIZ KALMADI

ŞİMŞEK MALAZGİRT'TE BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDI

MUŞ’TA BELEDİYE BAŞKANLARI MAZBATALARINI ALDI

SEÇİMİ KAZANAN BELEDİYE BAŞKANLARINA MAZBATALARI VERİLMEYE BAŞLANDI

ŞİMŞEK VE ALTIN’DAN SEÇİM MESAJI

DEM PARTİ SEÇİM ZAFERİNİ KUTLADI

SON SÖZÜ SEÇMEN SÖYLEDİ

SEÇİMİN GALİBİ DEM PARTİ

SEÇMEN YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇİYOR

“2019 SÜRECİN TEKRARDAN YAŞANMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

  • Cuma 22.5 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 21 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16