HÜDA PAR GENEL BAŞKANI, MUŞ'TA 'HALK BULUŞMASI'NA KATILDI

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Orada sanal değil gerçek bir soykırım yaşanıyor. Orada manipülasyon yapmak için uydurulan haberler değil, gerçekten

SİYASET 16.03.2024 22:10:00 243
HÜDA PAR GENEL BAŞKANI, MUŞ

HÜDA PAR GENEL BAŞKANI, MUŞ'TA 'HALK BULUŞMASI'NA KATILDI

 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Orada sanal değil gerçek bir soykırım yaşanıyor. Orada manipülasyon yapmak için uydurulan haberler değil, gerçekten insanlar açlıktan ölüyor." dedi.

Muş'ta partisince düzenlenen "Halk Buluşması" programına katılan Yapıcıoğlu, seçim çalışmaları kapsamında teşkilatları ziyaret ederek faaliyetleri yerinde görmek istediklerini söyledi.

Ülkedeki en önemli gündemin seçim olduğunu ancak "Gazze ve Filistin"in de unutulmaması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, dün gece yine sahur vaktinde Gazze'nin bombalandığını, sadece bir aileden 30'un üzerinde şehidin olduğunu ifade etti.

Gazzelilerin açlıkla, ilaçsızlıkla, susuzlukla mücadele ettiğini dile getiren Yapıcıoğlu, şöyle konuştu: "Bu ramazan ayı hürmetine, oradaki kardeşlerimize genişlik vermesini Rabb'imizden niyaz ediyorum. 7 Ekim bir dönüm noktasıdır. Tarihi bir kırılma anıdır. Orada film değil gerçek bir acı yaşanıyor. Orada sanal değil gerçek bir soykırım yaşanıyor. Orada manipülasyon yapmak için uydurulan haberler değil, gerçekten insanlar açlıktan ölüyor. Birileri bunun üzerinden siyasi rant sağlamaya pirim elde etmeye çalışıyor. Bu ahlaksızlıktır."

“Birinci gündemimiz Gazze olmaya devam edecektir”

Gazze'deki vahşetin devam ettiği sürece birinci gündemlerinin Gazze olacağını vurgulayan Yapıcıoğlu, "Ama elbette önümüzde seçim var ve biz bu seçim çalışmaları kapsamında memleketi dolaşıyoruz. Bugün de Muş'a geldik. Bizim siyasetimiz ona buna kara çalmak şeklinde yapılmıyor. Biz böyle siyaset yapmıyoruz. Bizim bir siyaset anlayışımız var. İnşallah biz bu müspet anlayışı oturtuncaya kadar biz bu mücadelemize devam edeceğiz. Başkaları bunu yapar yapmaz onların bileceği iştir. Ama “tencere dibin kara seninki benden kara” siyaseti milletimizi bıktırmış. Bunu gittiğimiz her yerde görüyoruz. Siyasetin önemli oranda kirlendiğini hemen herkes ifade ediyor. Evet maalesef siyaset çok temiz yapılmıyor. Aday belirleme süreçlerinden, seçim propagandalarına kadar kimlerin nasıl kirli bir dil kullandığını, kimlerin nasıl kendi menfaati için bu milletin çocuklarını birbirine karşı kışkırttığını ibretle izliyoruz. Ve biz halkımıza şunu söylüyoruz. Sizi birbirinize karşı kışkırtanlara prim vermeyin. Bakınız 2 hafta sonra seçim olacak. Burada kaç aday var? Belki 10’dan fazla aday yarışıyor. Nihayetinde her bir yerde bir kişi belediye başkanı seçilecek. Bir yerde A partisinden bir yerde başka bir partiden. Belki bir apartmanda oturan ailelerden birisi bir partiye komşusu başka bir partiye oy verecek. Hatta aynı aile içerisinde kardeşlerden birisi bir partiye diğer kardeş başka bir partiye verecek. Ya da eşlerden birisi bir partiye, onun eşi diğer partiye oy verebilir. Bakınız bu seçim bittikten sonra o seçimi kazanan kişi o koltuğa oturacak. Seçim kavgaları partilerin, arasındaki bu tartışmalar, bu sert tartışmalar bitecek ama sizler komşu olmaya, akraba olmaya, aynı apartmanda yaşamaya, aynı marketten alışveriş yapmaya devam edeceksiniz. Eğer toplumu birbirine karşı kışkırtanlar, bu sert dillerinin prim yaptığına para ettiğini görürlerse bu dillerinden vazgeçmeyecekler, olan da size olacak. Ben bütün kardeşlerimden, bütün hemşehrilerimden, bütün milletimizden, bu aziz milletin her bir ferdinden şunu rica ediyorum. O dili kullanan kim ise ona tepkinizi koyun. Savaşa gitmiyoruz, bir seçime gidiyoruz. İnşallah bu seçimde biz de varız ve biz temiz bir üslupla, temiz bir siyasetle sahaya çıktık. Bunun bütün memlekete, bütün partilere yayılmasını istiyoruz. Her tarafa yayılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

“Çok orijinal projelerimiz var”

Projelerini çok orijinal olduğunu dile getiren Yapıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Biz milletimizi aldatmayacağız, onlara yalan söylemeyeceğiz. Biz onların malına el uzatmayacağız, biz ihanet etmeyeceğiz. Emanete ihanet etmeyeceğiz. Bu üç vasıf kesin bir şekilde ve diyoruz ki inşallah biz hizmetimizi de adil bir şekilde atacağız. İddia ediyorum, çok orijinal projelerimiz var. Her ilin, her beldenin, her ilçenin ihtiyacı farklıdır. O beldenin, o ilçenin ya da o ilin ihtiyaçlarına göre bu projelerle imkanlar ölçüsünde hayata geçecek. Belediyelerin, bu projeleri hayata geçirmek için yeterli imkanları olduğunu biliyoruz. Fakat maalesef israf edildiği için, çarçur edildiği için, belediyelerin bütçesi bazen beşinci, onuncu derecedeki hizmetlere onları ön tarafa çekmek suretiyle en zaruri ihtiyaçlar ötelenebiliyor. O yüzden para yok, para yetmiyor diye şikayet edebiliyor bazı belediyelerimiz. Halbuki belediyelerin kaynakları yeterlidir. Yeter ki doğru kullanılsın. Biz bütün bunlara o kaynakların yettiğine inanıyoruz. Dürüst ve sağlam bir hizmet, rüşvetsiz, yolsuzluğu olmayan, hırsızlığı olmayan, adam kayırmanın olmadığı bir belediyecilik için milletimizden yetki istiyoruz. Evet bizim duruşumuz, bizim meseleye yaklaşımımız, bizim projelerimiz var, iyidir ama bunların hayata geçmesi için elbette milletimizin desteğine ihtiyacımız var. O destek eğer gelirse milletimizin desteği bize gelirse, bizi bulursa Allah'ın izniyle biz bunu pratik olarak bu memlekette göstereceğiz. Başkasını anlatmaya gerek yok ve buradan bir kez daha çağrı yapıyorum. Herkes çıksın kendini anlatsın. Özellikle de başkasına anlattığında yalan söylemesin.”

CHP liderine tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Hamas'la ilgili açıklamalarını değerlendiren Yapıcıoğlu, şunları kaydetti: "Bir genel başkan ismini anmaya değmez. Sadece ben fiili nazara vereceğim. Faili kim olduğunu siz bulun. Sözün başında Filistin’den bahsettim. Orada kendi vatanını, kendi toprağını, kendi evladını, kendi insanlarını, kendi kutsallarını muhafaza ve müdafaa etmeye çalışan bir avuç insan var. Süper güçlere karşı direniyor. Bütün yokluğa rağmen, aç bırakılmalarına rağmen, biz burayı terk etmeyeceğiz diye kendi vatanlarını savunuyorlar. Birileri çıkıp onlara terör örgütü diyor, utanmadan. Hem de defalarca bunu söylüyor. Sonra biz buna tepki gösterince çıkmış “ben böyle bir şey demedim, ben Hamas'a terör örgütü demedim” diyor. Takdiri milletimize bırakıyoruz. Kuva-yi Milliye neyse 100 sene önce bugün Filistin'de de Hamas odur. Kim onlara terörist diyorsa, kim onların meşruiyetini tartışıyorsa kendi meşruiyetinin altında oyuyor. Bu millet belki elinden çok fazla bir şey gelmiyor olabilir ama o kahramanlara bu ihaneti yapan, o mücahitlere bu iftiraları atan, onlara terörist diyen, onları gayrimeşru görenler inşallah edebi yenilsinler. Onlar da bunu gördükleri için belki geri vites yapıyorlar fakat bir kere o laf ağzından çıktı ve siz ağzınızdan çıkan lafınızın esiri oldunuz. İnşallah o sizin peşinizi bırakmayacaktır."

Yapıcıoğlu, partililerle esnafı ziyaret ettikten sonra kentten ayrıldı.


İlginizi Çekebilir

HÜDA-PAR, O İDDİALARA KAYITSIZ KALMADI

ŞİMŞEK MALAZGİRT'TE BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDI

MUŞ’TA BELEDİYE BAŞKANLARI MAZBATALARINI ALDI

SEÇİMİ KAZANAN BELEDİYE BAŞKANLARINA MAZBATALARI VERİLMEYE BAŞLANDI

ŞİMŞEK VE ALTIN’DAN SEÇİM MESAJI

DEM PARTİ SEÇİM ZAFERİNİ KUTLADI

SON SÖZÜ SEÇMEN SÖYLEDİ

SEÇİMİN GALİBİ DEM PARTİ

SEÇMEN YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇİYOR

“2019 SÜRECİN TEKRARDAN YAŞANMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

  • Pazar 24.8 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.7 ° / 13.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16