KAPLAN, 22. ULUSLARARASI PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK KONGRESİ DEĞERLENDİRDİ

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Derneği Muş İl Temsilcisi Emrah Kaplan, geçtiğimiz günlerde Muş Alparslan Üniversitesinde gerçekleştirilen 22. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi değerlendirdi.

GÜNCEL 13.10.2021 19:35:00 734
KAPLAN, 22. ULUSLARARASI PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK KONGRESİ DEĞERLENDİRDİ

KAPLAN, 22. ULUSLARARASI PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK KONGRESİ DEĞERLENDİRDİ

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Derneği Muş İl Temsilcisi Emrah Kaplan, geçtiğimiz günlerde Muş Alparslan Üniversitesinde gerçekleştirilen 22. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi değerlendirdi.

 

Geçtiğimiz günlerde Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ev sahipliğinde yapılan ve Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Derneğinin katkılarıyla düzenlenen 22. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi ile ilgili olarak bir değerlendirtme yapan Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Derneği Muş İl Temsilcisi Emrah Kaplan, düzenlenen kongreye çok sayıda psikolojik danışman, akademisyen ve lisans öğrencisinin katıldığını söyledi.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Derneği Muş İl Temsilcisi Emrah Kaplan, kongre ile ilgili olarak şunları söyledi: “Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresini, ruh sağlığı alanında ülkemizde yapılan en büyük kongreyi ilimizde yapmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kongrenin ana teması ''Gelişimsel ve Önleyici Ruh Sağlığı Hizmetlerinde Psikolojik Danışma ve Rehberlik'' olarak belirlendi. Günümüzde ruh sağlığı alanındaki çalışmalara bakıldığında bireylerin fiziksel, sosyal ve psikolojik sağlıkları bozulmadan önce korunmasının ve ruh sağlığının iyileştirmesine yönelik çalışmaların daha önemli bir hale geldiği görülmektedir. Bu süreçte psikolojik danışmanların geliştirici, önleyici ve koruyucu yönleri daha da ön plana çıkarılarak, kapsamlı önleme ve gelişimsel müdahale hizmetlerine ağırlık verilmesi ve psikolojik danışmanların bu konuda yetkinliklerinin artırılması gerekliliği de daha sıklıkla vurgulanmaktadır. Bu açıdan; gelişimsel ve önleyici ruh sağlığı hizmetlerindeki psikolojik danışma ve rehberlik önemli rolü ve gelişimi bizleri 22. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi'nin temasının gelişimsel ve önleyici ruh sağlığı hizmetlerinde psikolojik danışma ve rehberlik olarak belirlenmesi fikrini uyandırmıştır.

Kongremize gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde katılan değerli uzmanların konferans, panel, çalıştay ve çeşitli tartışma platformları yoluyla ana tema ve alt temaları psikolojik danışma ve rehberlik alanının ve psikolojik danışmanlık mesleğinin 2023 vizyonunu geliştirecek ve genişletecek şekilde ele alındı. Ayrıca içerisinde bulunduğumuz pandemi koşullarından kaynaklı olarak isteyen katılımcılara bildirilerini sanal ortamda sunma imkanı verildi. 2 yıllık hazırlık sürecinin meyvesini aldık,  ülkenin her ilinden katılımcıların buluştuğu Muşumuzdan herkes çok memnun ayrıldı. Hem 2 günlük akademik programdan hem de 1 günlük sosyal programdan çok memnun olduklarını dile getirdiler. Muş’taki psikolojik danışman meslektaşlarım için tam bir akademik şölen oldu. Her ile nasip olmayacak bu kongreyi Muş’ta yapmış olmamızın bir diğer kazanımı ilimizde çeşitli kurumlarda görev yapan psikolojik danışman meslektaşlarımızın mesleki gelişimine ve dolayısıyla kamu hizmetine yaptığı büyük katkıdır. Geleneksel kongremizin prestijli “Empati Ödülü” bu sene MEB Bakan Yardımcısı sayın Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili’ye verildi. Sayın bakan yardımcımızın evladı Adem ile olan ülke kamuoyunda samimi yankılar uyandıran iletişiminin güzelliği bizleri bu fikre sevk etti. Kendisine empati duygusunun evrenselliğini gösteren bu örnek yaşantısı için ayrıca teşekkür ediyoruz. Yoğun programından dolayı kongreye katılamayan sayın bakan yardımcısının ödülü sayın genel müdüre takdim edildi. Alanımıza ilgileri ve katkıları önceki dönem çalışmalarından da bilinen bakan yardımcımıza teşekkür ederiz. Kongremize katılıp Türk PDR Derneğine ve PDR camiamıza desteklerini bir kez daha yakından hissettiren Sayın Genel Müdürümüze çok teşekkür ederiz” dedi

KAPLAN, KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Kaplan, açıklamasının devamında katılımcılara ve kongrede emeği geçenlere teşekkür ederek şunları dile getirdi; “Süreç boyunca yanımızda olan Muş Valisi Sayın İlker Gündüzöz’e, Vali Yardımcısı Sayın Hasan Taş’a, katılımlarıyla bizleri onurlandıran Sayın Genel Müdürümüz Mehmet Nezir Gül’e, bizleri en güzel şekilde misafir eden, üniversitenin tüm imkanlarını bize sunan Sayın MŞÜ Rektörü Sayın Fethi Ahmet Polat’a, Rektör Yardımcısı Sayın Yaşar Karadağ’a Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Esin Kaya’ya, Dekan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Ayça Kartal’a, Dr. Veysel Emir Eke’ye ve PDR Ana Bilim Dalı Üyesi Sayın Dr. Yunus Akan’a, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu’na çok teşekkür ederim. Türk psikolojik danışma ve rehberlik derneği genel başkanım Sayın Oğuz Özat ve genel merkez yönetim kurulu üyeleri Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz ve Prof. Dr. Erdal Hamarta’ya, Genel sekreter Mesut Yıldırım’a, Mali Sekreter Mehmet Fatih Kılıç’a, Eğitim Sekreteri Mustafa Kemer’e ve Örgütlenme Sekreteri Mehmet Boyraz’a kongreyi Muş’ta yapma istekleri, kararları için; gerek hazırlık sürecinde gerekse kongre sürecindeki büyük özverileri, öncülükleri için; ve nihayetinde bizlere güvenip bu sorumluluğu verdiği için teşekkür ederim. Temsilcilik olarak bu sorumluluğun gereği olarak akademik ve sosyal anlamda memnuniyeti en üst düzeyde tutmaya gayret ettik ve ne mutlu bize ki bunu başardık. Bu başarının haklı gururunu yaşıyoruz.  Kongreye yoğun katılımdan ve sonrasında katılımcılardan alınan olumlu dönütlerden anlaşılıyor ki kongreleri Anadolu’ya ve üniversite kampüslerine taşıma kararı çok yerinde olmuş ve karşılık bulmuştur. Bu süreçte çok aktif çalışan Türk PDR Derneği Muş Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Meslektaşlarım Psikolojik Danışman Gamze Çakmak, Psikolojik Danışman Tugay Toğrul, Psikolojik Danışman Ayhan Aydın ve Psikolojik Danışman Mehmet Altunkum’a çok teşekkür ederim. 300’ün üstünde bildiri, 14 çalıştay 5 panel düzenlenen ve diğer etkinliklerle dolu geçen kongremizin bilimsel çıktılarının uluslararası ve ulusal akademik camiaya, alan çalışanlarına, ülkemize ve Muşumuza hayırlı olmasını, kongre çıktılarının literatüre ve eğitim sistemimize katkı sunmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.


İlginizi Çekebilir

LALELER, MUŞ OVASINI KIRMIZIYA BÜRÜDÜ

MUHTARLARA ‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE UYUM VE ATIK YÖNETİMİ PROJESİ’ SEMİNERİ

JANDARMA, KANATLI MİSAFİRLERİMİZ İÇİN DENETİMDE

KAR KAPLANLARI 4 AYDA 23 BİN KİLOMETRE YOL AÇTI

“MİGRE HAMAMI’NIN İSMİ DÜZELTİLSİN”

ÇAY BAHANE SOHBET ŞAHANE

EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELER PES ETMİYOR

SÖYLEMEZ, “5 TL’YE EKMEK SATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

42 PERSONEL ALIMI İÇİN SÜRE DARALIYOR

UBF ÖĞRENCİLERİNE UYGULAMALI EĞİTİM

  • Cuma 22.5 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 21 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16