MŞÜ’DE MEHMET AKİF ERSOY‘U ANMA PROGRAMI

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından, Mehmet Akif Ersoy‘u Anma Haftası programı kapsamında çevrimiçi bir panel düzenlendi.

EĞİTİM 3.01.2021 21:12:00
MŞÜ’DE MEHMET AKİF ERSOY‘U ANMA PROGRAMI

MŞÜ’DE MEHMET AKİF ERSOY‘U ANMA PROGRAMI

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından, Mehmet Akif Ersoy‘u Anma Haftası programı kapsamında çevrimiçi bir panel düzenlendi.

 

Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MŞÜ) Mehmet Akif Ersoy‘u Anma Haftası nedeniyle gerçekleştirilen çevrimiçi panele MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ta dinleyici olarak katıldı.

Düzenlenen panelde Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sabit Duman, Dr. Öğr. Üyesi Elçin Neciyev ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Servet Şengül birer konuşma yaptı.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen Panelde konuşan Prof. Dr. Sabit Duman, Mehmet Akif Ersoy ile ilgili şunları söyledi: “Mehmet Akif Ersoy Çanakkale destanının, İstiklal Marşı’nın şairidir. Topluma mal olmuş şiirlerin şairidir. İstiklal Marşı, milletimizin bütün duygularını yansıtan, okuyunca insanın içine lirik bir coşku veren eşsiz bir manzumedir.”

Prof. Dr. Sabit Duman’ın ardan bir konuşma yapan Dr. Öğr. Üyesi Servet Şengül ise: “Mehmet Âkif’e göre şiirin işlevi, toplumu uyandırmaktır. Gözyaşı dökerek bunu başarmak mümkün değildir ve tabii ki bu durum Âkif’e de yakışmaz. Âkif, idealizmini gerçekleştirmek uğruna şair ruhundan vazgeçer. Bu bağlamda Alınlar Terlemeli, Mahalle Kahvesi, Kocakarı ile Ömer, Seyfi Baba, Hâlâ mı Boğuşmak? gibi şiirler toplumu öne çıkaran şiirler olarak dikkat çeker. Âkif, nesir dilinde yeteri kadar kudrete sahip olmayışı ve hassas bir tabiata sahip olduğu gerekçesiyle şiire yöneldiğini söyler.  Hâlbuki Âkif’in nesirde de güçlü olduğuna şahit oluruz.’’

Son olarak konuşan Dr. Öğr. Üyesi Elçin Neciyev ise: “Bilindiği üzere marş geleneği, II. Mahmut’la başlar. II. Mahmut’tan İstiklal Marşı’na kadar marş metni padişah merkezli iken İstiklal Marşı millet merkezlidir. İstiklal Marşı, millet iradesinin terennümüdür.” sözleriyle İstiklal marşının önemine değindi.

Düzenlenen panle sonunda, etkinlik ile ilgili duygu ve düşüncelerini kısa bir konuşma ile anlatan Rektör Polat, Mehmet Akif Ersoy isminin önemine vurgu yaparak, başta etkinliği düzenleyen Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Polat olmak üzere katılımcı ve konuşmacılara teşekkürlerini iletti.

İlginizi Çekebilir

MUŞ’TA İLKÖĞRETİM HAFTASI RENKLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

VALİ ÇAKIR’DAN YENİ EĞİTİM YILI ZİYARETİ

ÖĞRENCİLER ZAMAN DİSİPLİNİYLE ZİLSİZ TENEFFÜSE ALIŞIYOR

YENİ EĞİTİM YILI DOĞA SEVGİSİYLE BAŞLADI: İLK DERS ‘YEŞİL VATAN’

VALİ ÇAKIR’DAN İLKÖĞRETİM HAFTASI MESAJI

BARIŞAN, “YENİ EĞİTİM YILI, SORUNLARA ÇÖZÜM YILI OLSUN”

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ALTAY’DAN ÖĞRENCİLERE UYUM HAFTASI ZİYARETİ

MUŞ’TA 1 MİLYONDAN FAZLA DERS KİTABI SIRALARDA HAZIR

LGS TÜRKİYE BİRİNCİLERİNDEN VALİ ÇAKIR’A ZİYARET

MUŞLU ÖĞRENCİLERDEN LGS’DE BÜYÜK BAŞARI

  • Salı 28.2 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.6 ° / 18.8 ° Güneşli
  • Perşembe 26 ° / 14.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0