MUŞ´TA İKİ BELEDİYE AK PARTİ´YE GEÇTİ

Saadet Partisi´nden istifa eden Muş merkeze bağlı Karaağaçlı Belde Belediye Başkanı Suphi Özbayam ve İYİ Parti´den istifa eden Muş´un Bulanık İlçesine bağlı Sarıpınar Belde Belediye Başkanı Gıyasettin Kaya´ya Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rozet takıldı

SİYASET 12.03.2020 17:54:13 1028
MUŞ´TA İKİ BELEDİYE AK PARTİ´YE GEÇTİ

AK Parti´nin TBMM Grup Toplantısında AK Parti´ye geçiş yapan Muş´un iki Belediye Başkanı´na AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş İl Başkanı Rahmetullah Yaktı ve AK Parti İlçe Başkanları da eşlik etti.

Törenden önce bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın AK Parti grup toplantısındaki konuşmasında gündem, koronavirüs ve Suriye´ydi. Erdoğan, Türkiye´nin salgınla ilgili çok ciddi önlemler aldığını belirterek, ?Biz de tokalaşmayı, kucaklaşmayı kesip uzaktan selamlaşma yöntemine geçerek üzerimize düşenleri yerine getirmenin gayreti içindeyiz. Hiçbir virüs tedbirlerimizden daha güçlü değildir? dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs için, ?Türkiye inşallah bu sıkıntıyı herhangi bir kayıp vermeden atlatacaktır, temennimiz budur. Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir? dedi. Erdoğan, İdlib konusunda da ?Verdiğimiz söze, karşı taraf da aynı hassasiyeti gösterdiği sürece, sonuna kadar bağlı kalırız. Ama karşımızdakiler sözlerini tutmazsa, bir öncekinden daha ağır şekilde üzerilerine gitmekten de kaçınmayız? mesajı verdi. Erdoğan, AK Parti grubunda özetle şunları söyledi: ?Tüm dünyayı kasıp kavuran bu hastalığın ülkemize sirayet etmemesi için gereken her türlü önlemi vakitlice aldık. Ancak biz hangi tedbiri alırsak alalım yakın çevremizde bu kadar yaygınlaşmış bir virüsten tamamen korunmak maalesef mümkün olamadı. Ülkemizdeki vaka, Avrupa kaynaklı şimdilik tek bir örnekten ibarettir. Sağlık Bakanlığımız, diğer bakanlıklarımız ve kurumlarımızla işbirliği halinde gereken koruma tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamayı sürdürecek. Vatandaşlarımızdan ricam sağlık personelinin bu konudaki ikazlarına harfiyen uymalarıdır. Bu virüsten korunmanın ilk şartı temizliktir. Temizliği imandan cüz sayan bir inancın mensupları sıfatıyla bu da milletimiz açısından işin en kolay tarafı olmalıdır. Biz de geçtiğimiz cuma gününden beri tokalaşmayı, kucaklaşmayı kesip uzaktan selamlaşma yöntemine geçerek bu çerçevede üzerimize düşenleri yerine getirmenin gayreti içindeyiz. Sadece Türkiye´de değil yurtdışında da. Türkiye inşallah bu sıkıntıyı herhangi bir kayıp vermeden atlatacaktır. Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir. Her hastalık gibi bu virüse karşı da bireyler olarak göstereceğimiz dikkat ve alacağımız tedbirler en etkili korunma yöntemi olacaktır. Özellikle yaşlılarımızın ve bünyesi zayıf vatandaşlarımızın en azından bir müddet kalabalık yerlerden uzak durmaları gerekiyor. Milletimiz nice saldırıları, dertleri göğüslemeyi başarmıştır. Allah´ın izniyle bunun da üstesinden geleceğiz.

Ateşkes kararının akabinde İdlib halkı, uzun bir aranın ardından ilk defa rahat nefes almıştır. Elbette henüz İdlib´de kalıcı bir çözüm bulunabilmiş değildir. Rejimin ve onunla birlikte çalışan mezhepçi milislerin ateşkese ne kadar bağlı kalacakları belirsizdir. Daha şimdiden ufak tefek de olsa ateşkes ihlalleri yaşanmaya başlanmıştır. Rusya tarafıyla, vardığımız anlaşmaya uygun şekilde bu gelişmeleri paylaşıyor ve tedbir alınmasını bekliyoruz. Biz verdiğimiz söze, karşı taraf da aynı hassasiyeti gösterdiği sürece, sonuna kadar bağlı kalırız. Ama karşımızdakiler sözlerini tutmazsa, bir öncekinden daha ağır şekilde üzerilerine gitmekten de kaçınmayız. Gözlem noktalarımıza yapılacak en küçük bir saldırıda, sadece karşılık vermekle kalmayacak, çok daha ağır mukabelede bulunacağız. 12 gözlem noktamızda şu an çalışmalarımızı yapıyoruz. Bay Kemal bunu da öğren, istersen seni de oraya götürebiliriz. Ama gidemez.

Milletimizin birlik ve beraberlik iradesini, ülkemizin mücadele azmini kırmaya yönelik saldırıların koçbaşlığını CHP´nin başındaki zat yapmaktadır. Bu şahıs, dün yine, Moskova´daki görüşmemiz üzerinden, akılla ve izanla asla bağdaşmayacak değerlendirmelerde bulunmuş. Bu kişi, hayatında liderler düzeyinde uluslararası hiçbir toplantıya katılmamıştır. Böyle bir toplantıya nasıl girilir, nasıl çıkılır, nasıl oturulur, nasıl konuşulur, nasıl müzakere edilir, nasıl anlaşılır bilmiyor. CHP kürsüsünden sorumsuzca konuşmakla devlet yönetimini birbirine karıştıran, sadece cahil değil aynı zamanda densiz bir zatla karşı karşıyayız. Yahu sen bir kaset kumpasıyla, bir CD kumpasıyla CHP´nin başına getirildin. Bu kişi, rejimin 34 şehit verdiğimiz saldırısını gerçekleştirdiği gece, ?Esed´in askeri bizim askerleri koruyor´ diyebilecek kadar zıvanadan çıkabilmiştir. Kampanyaların hepsi de, açık bir beşinci kol faaliyetidir. Göçmenleri iç çamaşırlarına kadar soyup, üzerilerindeki tüm paraya, telefonlarına, pasaportlarına el koyduktan sonra, döverek geri göndererek insanlık suçu işleyen Yunanistan´a, maalesef kimse ses çıkarmıyor. Türkiye´nin serbest dolaşım fasıllarının açılması, Gümrük Birliği´nin güncellenmesi, mali yardım dahil tüm beklentileri somut olarak karşılanana kadar sınırlarımızdaki mevcut uygulamayı sürdüreceğiz.?

Grup toplantısında Edirne sınırında Yunanistan´ın mültecilere muamelesini gösteren bir video izleten Erdoğan, ?Nazilerin yaptıklarıyla, Yunanistan sınırındaki görüntüler arasında hiçbir fark yoktur. Onlar ne yaptıysa Nazi kamplarında, Yunanlılar da Batı´nın adeta maaşlı memurları olarak... Öldürdükleri de var. Bunlar Batı´nın ücretli lejyonerleridir. Brüksel seyahatinde, ?Arzu ederseniz iPad´i getirelim bunu gösterelim´ dedik. Arkadaşlarımız iPad´leri içeri sokamadılar? dedi.

DİĞER PARTİLERDEN AK PARTİ´YE GEÇİŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM grup toplantısında İYİ Parti´den istifa ederek AK Parti´ye geçen Antalya milletvekili Tuba Vural Çolak´a rozet taktı. Çolak, kürsüde kısa bir konuşma yaptı. Partilerinden istifa eden bazı belediye başkanları da dün AK Parti´ye katıldı. Bolu Dörtdivan bağımsız Belediye Başkanı Hamza Efe, BBP´den istifa eden Ağrı Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru, Saadet Partisi´nden istifa eden Ağrı Dedeli Belediye Başkanı Reşit Kıvanç, Saadet Partisi´nden istifa eden Muş Karaağaçlı Belediye Başkanı Suphi Özbayam ve İYİ Parti´den istifa eden Muş Sarıpınar Belediye Başkanı Gıyasettin Kaya´ya Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rozet takıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi´nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı´nda özetle şunları söyledi: ?Cumhuriyet tarihinin en büyük atılımlarını gerçekleştirme şerefi bu kadrolara aittir. Ülkemizde hâlâ istikbalimiz için hayaller kurabilme ve bunu hayata geçirebilme kapasitesine sahip tek parti AK Parti´dir. Dikkat ederseniz yeni diye ortaya sürülen her sözde oluşum, sadece AK Parti´ye olan ihtiyacı teyit ediyor, onun ötesinde bir işe yaramıyor. Davası inancı olmayanın sonu her zaman hüsran olmaya mahkûmdur. Bunların hiçbiri bizi zerre kadar ilgilendirmiyor. Aynı ekiplerle yola devam edelim, yok böyle bir şey istemiyoruz. AK Parti sürekli hücrelerini yenileyen bir parti. Mevcut kadroları tasfiye edelim. Böyle bir şeyin de gayreti içinde değiliz.?


İlginizi Çekebilir

HÜDA-PAR, O İDDİALARA KAYITSIZ KALMADI

ŞİMŞEK MALAZGİRT'TE BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDI

MUŞ’TA BELEDİYE BAŞKANLARI MAZBATALARINI ALDI

SEÇİMİ KAZANAN BELEDİYE BAŞKANLARINA MAZBATALARI VERİLMEYE BAŞLANDI

ŞİMŞEK VE ALTIN’DAN SEÇİM MESAJI

DEM PARTİ SEÇİM ZAFERİNİ KUTLADI

SON SÖZÜ SEÇMEN SÖYLEDİ

SEÇİMİN GALİBİ DEM PARTİ

SEÇMEN YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇİYOR

“2019 SÜRECİN TEKRARDAN YAŞANMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

  • Perşembe 23.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Cuma 24.6 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.6 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16