ÖZEL, “MUŞ’A POZİTİF AYRIMCILIKTA BULUNACAĞIZ”

CHP Grup Başkan vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, gelecek seçimde iktidarın değişmesi ile Muş ve bölgeye pozitif ayrımcılık yapacaklarının sözünü verdi.

SİYASET 3.11.2021 19:13:00 598
ÖZEL, “MUŞ’A POZİTİF AYRIMCILIKTA BULUNACAĞIZ”

ÖZEL, “MUŞ’A POZİTİF AYRIMCILIKTA BULUNACAĞIZ”

CHP Grup Başkan vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, gelecek seçimde iktidarın değişmesi ile Muş ve bölgeye pozitif ayrımcılık yapacaklarının sözünü verdi.

 

Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere geçtiğimiz gün Muş’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, partililerle ve vatandaşlarla buluşarak çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiler.

Muş ziyaretinin sonunda Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkan vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, düzenlediği basın toplantısında Muş’un sorun ve sıkıntılarına değindi.

Özel, konuşmasında bölge illerinde vatandaşlardan büyük teveccüh gördüklerini belirterek şunları söyledi: “Geçmişte Recep Tayip Erdoğan’ın Cumhuriyet Halk Partisi ile giriştiği polemikler vardı. Bölgeye gelememek, Sivas’ın doğusuna gidememek gibi, bugün Muş’ta daha önce gittiğimiz pek çok ilden Diyarbakır’dan Ağrı’ya Van’dan Şırnak’a Hakkari’ye kadar gidilen pek çok ilde Cumhuriyet Halk Partililere gösterilen teveccüh hepimizi fazlasıyla memnun ediyor. Tabi bu teveccühün şahsımıza değil birikmişi sorunların halktan yana, halkçı çözümlerle ve halkla birlikte halletmeyi vadeden Cumhuriyet Halk Partisinin politikalarına ve Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’na onun ortaya koyduğu barışçıl, insani ve geleceği kucaklayan vizyonuna olduğunu belirtmek gerekir.” Dedi.

“ALPARSLAN 1 BARAJININ SHP DÖNEMİNDE YAPILDIĞINI HATIRLATMAK İSTİYORUZ”

Özel konuşmasının devamında Muş Ovasının sulama sorununa değinerek, Muş’un senede bir gün hatırlandığını geri kalan günlerde Muş’u unutulduğunu belirterek şunları söyledi: “Muş devletin senede bir gün aklına gelen, geri kalan diğer günlerde unuttuğu bir kent maalesef. 26 Ağustos’ta bütün devletin hep birlikte bütün siyasetçilerin hatırladığı Malazgirt’e geldikleri gelmeseler de mesajlarıyla andıkları Muş’u senede bir gün hatırlayan devlet ve hükümet geri kalan günlerde Muş’u unutmuş durumda. Türkiye’nin en büyük üçüncü ovası Muş Ovasının maalesef sulama sorunu çözülmediği için Muş’ta derin bir yoksulluk ve derin bir işsizlik var ve bu sorunun çözülemediğini hep birlikte görüyoruz. Aslında Murat ve Karasu nehirlerinin içinden geçtiği ve doğru sulama projeleri yapıldığında Muş’un da yüzünü güldürecek, bölgenin de yüzünü güldürecek verimlilikte olan ovanın sulanmıyor olması ve Muş’un kaderine terk ediliyor olmasını anlamak mümkün değil. Gittiği her yerde Cumhuriyet Halk Partisini, Cumhuriyet Halk Partililerin bir çivisinin çakılı olmadığını söyleyenlere Muş’ta da bu söylemeleri defalarca tekrar edenlere Alparslan 1 barajının SHP döneminde yapıldığını hatırlatmak istiyoruz. Alparslan 1 ve Alparslan 2 barajlarının yapılışının bir gayesi enerji üretimi ise önemli bir gayesinin de sulama olduğunu ve 20 yıldır iktidarda olanların ve özelikle Alparslan 2 barajı üzerinde Bulanık ovasının sulanması ile ilgili projeyi hayata geçirmediklerini de bir kez daha altını çizmek isteriz. Cumhuriyet Halk Partisi haklılığını gücünü tarihsel haklılığından ve tutarlılığından almaktadır.” Dedi.

“BİZ MUŞ ŞEKER FABRİKASI ÖZELLEŞTİRİLMEDEN ÖNCE ENDİŞELERİMİZİ DİLE GETİRMİŞTİK”

Muş Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi hakkında da konuşan Özel Şunları söyledi: Son yaşadığımız Muş’u etkileyen kritik olaylardan bir tanesi de Şeker Fabrikasının özelleştirilmesiydi. Biz Muş Şeker Fabrikası özelleştirilmeden önce endişelerimizi dile getirmiştik. Dinlemediler özelleştirdiler, bu kadar çok işsizliğin olduğu bir kentte Şeker Fabrikasındaki istihdamın yarıya yarıya düştüğünü yani her iki çalışandan bir tanesinin de ilave işsiz kaldığının altını çizelim. Şeker fabrikası özelleştirilirken daha çok işçi çalıştırılacak diyerek milleti kandıranların bugün şeker fabrikasının yarısının işsiz kaldığını Muşlulara nasıl izah edeceklerini gerçekten merak ediyoruz.  Ayrıca pancar üreticisi açısından daha iyi olacak demişlerdi, pancar fiyatlarında bir artış yok. O gün kaç paraysa bugün hemen hemen aynı paraya pancar alıyorlar. Ama pancar üreticisine sattıkları küspede, çiftçiye sattıkları küspede yüzde 300’lük artış var. Yani fabrikanın Muşluya, hayvancılık yapanlara hiçbir faydası olmadığı gibi pancarı aynı fiyattan alıp küspeyi üç kat fiyata satmak gibi bir duruma geldi. Bu özelleştirmenin geldiği noktadır.”dedi.

“HASTALARIN ÖMÜRLERİ YOLLARDA BİRAZ DAHA TÜKENİYOR”

Muş’ta yapılması planlanan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgilide açıklamalarda bulunan Özel, hastane için henüz bir çalışmanın yapılmadığını dile getirerek şunları söyledi: “Muş’a söz verilen Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili en ufak bir gelişme yok. Temelinin atıldığını görmedik duymadık. Muş’ta sürekli bir söylenti dolaşıyor oraya gidilecek, burası yapılacak, orası tahsis edilecekmiş ama Muş’un hastaları civar illerdeki hastanelere gitmek zorunda kalıyorlar ve kronik hastaların, kanser hastalarının çok kritik rahatsızlığı olan hastaların ömürleri yollarda biraz daha tükeniyor. Bu Muş’a yapılacak çok büyük bir yatırım değil, her yerde devasa hastanelerle övünenler Muş’un mütevazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bütçesi için bir adım atamadılar.”dedi

“1 KİLO SÜTÜ SATTIĞINIZDA 1 BUÇUK KİLO YEM ALACAKSINIZ”

Hayvancılığın ve süt üreticilerinin sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını söyleyen Özel, şu ifadeleri kullandı: “Muş’un önemli geçim kaynaklarından bir tanesi hayvancılık veya hayvancılıktı demek lazım. Şu anda Muş’ta ne süt üretimiyle ilgili nede besicilikle ilgili faaliyet gösterenlerin yüzü gülmüyor, hepsi yüreği kan ağlıyor.  Çok klasik herkesin bildiği bir değerlendirme var. Bunu Isparta’daki Burdur’daki üreticide bilir, Ağrı’daki, Trakya’daki üreticide bilir buradaki de bilir. Eğer hayvancılık yapıyorsanız bir kilo sütü sattığınızda 1 buçuk kilo yem alabiliyor olmanız lazım eğer bunun altında bir yeme denk geliyorsa bu iş yapılmaz. Bugün 2 lira 80 kuruş sütün kilosu, kooperatife verenler 2 lira 90 kuruşa verebiliyorlar yani 3 lira değil ama bugün süt üretimi için yem aldığınızda en uzuz yem 190 lira, peki bir çuval yemde kaç kilo var 50 kilo yani 4 liraya yakın bir yem fiyatından bahsediyoruz. Normal şartlarda 1 kilo sütü sattığınızda 1 buçuk kilo yem alacaksınız bu ancak sütün fiyatının 6 lira olmasıyla mümkün 6 liraya süt satarsanız 1 buçuk kilo yem alırsınız ve para kazanırsınız. Bundan sonrası süt üretimi için keyifli bir noktadır para kazanırsınız ama bugün geldiğimiz noktada 2 lira 90 kuruşa süt sattığınızda aldığınız yem nerdeyse 600-700 grama gelmektedir. Bu şartlarda kimse süt üreticiliği yapmaktan para kazamamakta ve bu hayvanlar kasaba gitmektedirler, kesime gitmektedirler. Bu hayvancılık yapanlar için bir yıkımdır, “kendi evladını kestirmek gibi” derler. Yani süt üretimi için beslenen bir hayvanı kesmek için kasaba yollayanlar o hayvan evden çıkarken hüngür hüngür ağlarlar.  Yerliyiz milliyiz diyenlerin yerli ve milli bir iş yapacaklarsa önce dönüp buraya bakmaları lazım. Türkiye’ye dışarıdan zaten süt ürünleri ithal etme gibi bir ayıpla tanıştıran AK Parti hükümetinin artık bundan sonra bu konuda tamamen dışa bağımlı bir Türkiye yaratmanın arifesinden olduğunu da görmek gerekiyor. Ne söyleseniz kaynak yok, ovayı sulayın kaynak yok, hastaneyi yapın kaynak yok, süte destekleme verin kaynak yok, gübreye sübvansiyon kaynak yok, besicinin kullandığı yeme destekleme yapın kaynak yok ama siyaset öncelik belirleme işi ve Recep Tayip Erdoğan konuşurken ekonomimiz şahlandı diyor. Baktığınızda Cengiz Holding hakketten şahlandı ama Muş sürünmekte, baktığınızda Limak holding 20 yılda şahlandı ama Varto sürünmekte baktığınızda Kalyon İnşaat şahlandı ama Bulanık sürünmekte, baktığınızda Rönesans İnşaat şahlandı ama Malazgirt, Korkut ve Hasköy sürünmekte yani Muş’u süründürenlerin yandaşların yüzünü güldürdüklerini burada bir kez daha sokakta gördük duyduk ve yolumuzu çevirenler kolumuzdan tutanlar bizi selamlayanların Ankara’ya Muş’un bu kadar ihmal edilmesine isyanlarını yolladıklarını da söylemek gerekiyor.”

“MUŞLULARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEKLE İLGİLİ SÖZÜMÜZÜ BURADAN VERİYORUZ”

Özel, konuşmasının sonunda CHP olarak bundan sonra daha çok Muş’ta olacaklarını belirterek şunları söyledi: “Önümüzdeki sene yapılacak seçimlerden itibaren, bu iktidar değiştiği günden itibaren yılın 365 günü Muş’u hatırlamak, Muş’ta olmak, Muşluların yüzünü güldürmekle ilgili sözümüzü buradan veriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bundan sonra daha çok Muş’ta olacağız, daha çok bölgede olacağız. Sorunlarınızı Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyacağız. Önümüzdeki iktidar döneminde bu geri kalmışlığı telefi etmek için bütün bölgeyle birlikte Muş’a da pozitif ayrımcılıkta bulunacağız. Bununda sözünü burada Muşlu vatandaşlarımıza iletmiş olalım.”


İlginizi Çekebilir

HÜDA-PAR, O İDDİALARA KAYITSIZ KALMADI

ŞİMŞEK MALAZGİRT'TE BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDI

MUŞ’TA BELEDİYE BAŞKANLARI MAZBATALARINI ALDI

SEÇİMİ KAZANAN BELEDİYE BAŞKANLARINA MAZBATALARI VERİLMEYE BAŞLANDI

ŞİMŞEK VE ALTIN’DAN SEÇİM MESAJI

DEM PARTİ SEÇİM ZAFERİNİ KUTLADI

SON SÖZÜ SEÇMEN SÖYLEDİ

SEÇİMİN GALİBİ DEM PARTİ

SEÇMEN YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇİYOR

“2019 SÜRECİN TEKRARDAN YAŞANMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

  • Cumartesi 24.6 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16