ÖZEL’DEN MHP’YE ASGARİ ÜCRET ÇAĞRISI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu'nun "asgari ücretten vergi alınmaması"na ilişkin sözlerini değerlendiren CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel, MHP’den bu konuda bir kanun tekli

SİYASET 3.11.2021 19:15:00 934
ÖZEL’DEN MHP’YE ASGARİ ÜCRET ÇAĞRISI

ÖZEL’DEN MHP’YE ASGARİ ÜCRET ÇAĞRISI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu'nun "asgari ücretten vergi alınmaması"na ilişkin sözlerini değerlendiren CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel, MHP’den bu konuda bir kanun teklifi gelirse destek vereceklerini söyledi.

 

Önceki gün Muş’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti Muş’taki ziyaretlerini tamamladı. Muş’tan ayrılmadan önce bir basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel, partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Muş’ta yapmış olduğu konuşmalarına ve CHP ile aralarındaki puan farkının 15 buçuk olduğu yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Özel, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) CHP aleyhine yapmış olduğu çalışmaya da değinerek bundan memnun olacaklarını söyledi. Ayrıca MHP sözcüsü İsmail Faruk Aksu’nun asgari ücretteki verginin kaldırılmasını istediğini bunun için MHP’den gelecek olan bir kanun teklifine iki ellerini kaldırarak destek vereceklerini belirtti.

"AK PARTİ'NİN YÜZDE 30'UN ALTINA İNDİĞİ ANKET VAR"

Özel, konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “CHP ile aramızdaki puan farkı 15 buçuk oldu” açıklamasına tepki göstererek şunları söyledi: “Muş’a sadece Cumhuriyet Halk Partililer gelmiyor, geçtiğimiz günlerde Süleyman Soylu geldi. Biz Süleyman Soylu ile aramızda tarihsel olarak üst üste düşen peş peşe düşen bir süreç var. Süleyman Soylu’yla özelikle İstanbul seçimleri döneminden beri birimizin gittiği yere diğeri, diğerimizin gittiği yere öbürümüz gidiyoruz. Önlü arkalı konuşmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımızda bunları değerlendiriyor. Ben şimdi Süleyman Soylu’nun Muş’ta sarf ettiği sözleri cümleleri bir okuyayım da dün Muş’ta bizimle birlikte gezen arkadaşlar, vatandaşların söyledikleri ile bir karşılaştırsınlar. Süleyman bey diyor ki; Doğu ve Güneydoğuda PKK terör örgütünün etkinli kalmamışsa, turizmden tutun çarşı pazara kadar, hayvancılık bölge ekonomisinde bir hareketlilik varsa, yaylarda arıcılık, hayvancılık yapılıyorsa, ovalarda tarım yeniden yeşeriyorsa, Doğu ve Güneydoğudaki okullarda okuyan çocuklarımız en iyi üniversitelerin en iyi bölümlerini kazanıyorsa, doktor, mühendis, bilim insanı olabiliyorsa, Muş’ta kodlama sınıflarında eğitim alan çocuklar projeleri ile uluslararası yarışmalarda boy gösteriyorsa, organize sanayi sitelerimiz talep patlamışsa, üretim hızla artıyorsa işte bu stratejinin tavizsiz uygulanması sayesindedir. Eğer Muş buysa biz teşekkür ediyoruz Süleyman Bey’e gelsin Muş’ta bunları söyledikten sonra çıksın bir vatandaşın arasında dolaşsın bakalım. Süleyman Soylu’nun söylediği bu sözlere Muş sokaklarında Muş esnafında infial var. Ovada aracılıktan, hayvancılıktan bahsediliyor, ovanın keyfinin yerinde olduğundan bahsediyor Muş’ta kime söylesen bu sektörlerin sıkıntısından, bitmişliğinden, yokluğundan, çekilen ıstıraptan derinleşen yoksulluktan bahsediyorlar.

Süleyman Soylu’nun şöyle bir taktiği var, en zor zamanlarda ortaya atlar ve çok özgüvenli yalanlar söyler ve bunun doğru olduğuna kendini inandırıp milleti de inandırmaya çalışır. Örneğin İstanbul seçimlerinde fark 13 bindi seçimi hazmedemediler. Seçimi tekrar ettirdiler.

Süleyman Soylu, şimdi burada da demiş ki çocukluğumdan beri siyasetin içindeyim, bu güne kadar hiç anket incelemesi yapmadan geçirmedim. Onlar 2023’e kadar tabanlarını oyalamaya çalışıyor. CHP ile aramızdaki puan farkı 15 buçuk oldu. Şimdi Süleyman beyin gördüğü bu anketi kendisinden başka gören yok, varsa açıklasın hep birlikte görelim. Ama bizim, AK Partini 30’un altına indiği, 25’in altına indiği CHP ile arasındaki puan farkının birkaç puana indiğini dünya kadar anket gösteriyor. Süleyman Bey’in anketini gören yok. Süleyman Bey’in özeliği şudur; yalanı küsuratla atınca inananı çok olur sanıyor. Yüzde 15 buçuk demiş yav sen 15’i bırak 10’u bul yüzüne sür de böyle bir şey yok fark birkaç puana kadar inmişken Millet İttifakının oyları Cumhur ittifakını geçmişken birinci parti olma konusunda AKP ile CHP arsında birkaç puana kadar fark inmişken Süleyman bey yalanı küsuratlı atınca yalanı çok olacak sanıyor. Süleyman bey siz İstanbul’da farkı açıyoruz demiştiniz, seçim akşamı Binali beyin kapısını açıyordunuz uğurlamak için. Şimdi eğer bu kadar yoksulluk, fakirlik, işsizlik, eşitsizlik, zulüm bu kadar Muş’ta durumundan şikayet eden bu kadar insan siz hala biz farkı açıyoruz diyorsan sen en son Recep Tayip Erdoğan’ın kapısını açar yolcu edersin onu söyleyeyim. “dedi.

“CHP, MHP’NİN YAPTIĞI BİR AÇIKLAMADAN BÜYÜK MEMNUNİYET DUYDU”

MHP’nin 24 Haziran da CHP’nin en yüksek oy aldığı 131 seçim bölgesine gidip çalışma yürüteceklerine dair yapılan açıklamaya da değinen Özel, şunları dile getirdi: “Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) dün yaptığı bir açıklamadan büyük memnuniyet duydu. Milliyetçi Hareket Partisinde bir çalışması varmış, 24 Haziran da CHP’nin en yüksek oy aldığı 131 seçim bölgesine gidip CHP’nin gerçek yüzünü anlatacakmış. Bundan büyük memnuniyet duyarız. Sayın Bahçeli’nin ve MHP’nin siyaset yapmak için sokağa çıkmasına yani başkalarını sokağa çağıracaklarına, sokakta başkalarını hedef göstereceklerine böyle bir işi sokağa çıkıp kendilerini aktif ve meşru siyaset yapmaları kadar kıymetli bir iş yok. Ama tabi buradaki tonlamada bize İstanbul seçimlerini tekrar hatırlattı.

25 yıldır İstanbul’daki süren büyük talan, helikopterle İstanbul’un üstünde uçup kupon arsaları katarlı zenginlere, Arap şeyhlerine veren anlayışa sahip çıktığı için İstanbul sokaklarında kimse çıkıp yüzlerine bakmadı. Kimse dün küfrettiğine bugün methiye düzüyorsun aferin sana Sayın Bahçeli demedi. O yüzden İstanbul’a mitil atmaya çok havalı gitmişlerdi çakar yakarak mehter çalarak, çok sessiz döndüler. Bakalım bu sefer CHP’nin en güçlü olduğu 131 seçim bölgesinde dolaştıklarında onlara seçmenler ne söyleyecek, bakalım oradan nasıl dönecekler. Ama sakın seçmene Fahrettin Altun’un yazdığı kablosuz saraydan gelen prompterlerden bize okuduklarını söylemeye kalkmasınlar. Çünkü seçmenin o yalanlara gerçekten karnı tok.”

“SEÇMEN KORKU SİYASETİ İLE UMUT SİYASETİ ARASINDA BİR TERCİH YAPIYOR”

Özel, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Şu gerçeği de ifade edelim seçmen korku siyaseti ile umut siyaseti arasında bir tercih yapıyor. Muş’ta yapılan bölgede yapılan korku siyasetine baskı siyasetine büyük tepki var. İstanbul’da da Ankara’da da eğer bunları seçerseniz beka sorunu olur demiştiniz. Bugün Ankaralı ve İstanbullu korku ve yalan siyasetinizin bir karşılığı olmadığını gördü. O yüzden umut siyaseti yapanlara karşı korku siyasetine ve CHP’nin Türkiye açısından beka sorunu olduğunu milli güvenlik sorunu olduğu gibi yalanlar yerine bu aç karınlar nasıl doyacak, bu işsiz çocuklar nasıl iş bulacak, gençlerin yüzde 70’i hayali yurt dışında kuruyor. Bu çocuklar bu güzel topraklara gönül açısından nasıl bağlanacak, bu kadar hak ihlali, bu kadar haksızlık varken, bu kadar milletin milli irade ile seçtiği kişilere siz kayyum atamışken, bu ülke de bu gönüller nasıl kazanılacak siz ona bakın. Korkutarak seçim kazanamayacağınızı geçen yerel seçimlerde Türkiye’nin dört bir coğrafyasında ve özelikle de 11 büyükşehirde görmüş olmanız lazım.”

“MUŞ’TAN SÖZ VERİYORUZ 6 TANE EL KALDIRACAĞIZ”

Asgari ücrette verginin kaldırılması ile ilgilide konuşan Özel, şunları söyledi: “Sayın Bahçeli ile vatandaş yararına bir şey konuşacaksak buradan bir çağrımız var. Geçtiğimiz hafta MHP kulislerinden bir haber sızdı. MHP’yi takip eden gazetecilere demişler ki; yıllardır CHP asgari ücretten vergi kaldırılsın diyor ya, biz asgari ücretten verginin kaldırılmasını istiyoruz demiş MHP’den birileri. Bu lafın takipçisi olduk. Plan bütçe komisyonunda MHP sözcüsü İsmail Faruk Aksu’yu dikkatle takip ettik. Diyor ki; MHP asgari ücretten verginin kaldırılmasını istiyor. O zaman bizde diyoruz ki hiç beklemeye gerek yok çünkü burada büyük bir fırsat ortaya çıkmış durumda asgari ücretten vergi kaldırılsın diyen partilerin sayısı 296 milletvekili var. Asgari ücretten vergi kaldırılsın diyen 296 kişiyiz, kalmasın diyen 287 tane AK Partili var. Eğer gerçekten sözünüzün eri iseniz, Sayın İsmail Faruk Aksu, kanun teklifini siz verin iki gün içerisinde komisyona gelir geçer bir günde de meclisten geçiririz. Bakın 3 milletvekiliyiz Muş’tan söz veriyoruz 6 tane el kaldıracağız. CHP’li her milletvekili sizin kanun teklifinize, bakın bizimki 10 yıldır bekliyor oy vermiyorsunuz. Siz asgari ücretten vergi kalsın deyin biz her birimiz ayakta iki elimize de kaldıracağız sizde kaldırıyorsanız biz sizi alkışlayacağız. Yeter ki asgari ücret ilk ödendiği gün 750 lira artacak. Bugün için asgari ücret 2 bin 825 lira vergi kalkarsa işverene hiç yük getirmeden sıfır yük 3 bin 577 lira olacak. Yarın asgari ücret belirleme komisyonu asgari ücreti belirlediğinde onlar brüt olarak ne belirlerse ele o geçecek. Örneğin Ocak ayında vergiyi kaldırırsak asgari ücrette örneğin 4 bin 100 lira olarak açıklanırsa 5 bin liraya yakın bir asgari ücret mümkün, yeter ki biz vergiyi kaldıralım.”


İlginizi Çekebilir

HÜDA-PAR, O İDDİALARA KAYITSIZ KALMADI

ŞİMŞEK MALAZGİRT'TE BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDI

MUŞ’TA BELEDİYE BAŞKANLARI MAZBATALARINI ALDI

SEÇİMİ KAZANAN BELEDİYE BAŞKANLARINA MAZBATALARI VERİLMEYE BAŞLANDI

ŞİMŞEK VE ALTIN’DAN SEÇİM MESAJI

DEM PARTİ SEÇİM ZAFERİNİ KUTLADI

SON SÖZÜ SEÇMEN SÖYLEDİ

SEÇİMİN GALİBİ DEM PARTİ

SEÇMEN YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇİYOR

“2019 SÜRECİN TEKRARDAN YAŞANMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

  • Salı 20.3 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.4 ° / 10.2 ° Güneşli
  • Perşembe 23.8 ° / 11.7 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16