TECRÜBESİNİ İYİ PARTİ’YE AKTARACAK

Muş’ta uzun yıllar siyaset arenasında görev yapan Halis Saltık, İYİ Parti Muş İl Başkanlığı görevine atandı.

SİYASET 7.09.2021 19:44:00 1977
TECRÜBESİNİ İYİ PARTİ’YE AKTARACAK

TECRÜBESİNİ İYİ PARTİ’YE AKTARACAK

Muş’ta uzun yıllar siyaset arenasında görev yapan Halis Saltık, İYİ Parti Muş İl Başkanlığı görevine atandı.

 

Muş Siyasetinin önemli isimlerinden olan ve Muş’ta siyasette iz bırakmış duayen isimlerle çalışma imkanı bulan AK Parti eski İl Başkanı Halis Saltık, siyasette geride bırakmış olduğu 25 yıllık tecrübesini Muş’ta bundan sonra İYİ Parti’ye aktaracak.

Geçmiş dönemlerde Necmettin Dede, Mümtaz Yavuz ve Zeki Eker gibi Muş’ta milletvekilliği yapmış olan eski siyasetçilerin İl Başkanlığını yapan Halis Saltık, 1996 yılında Doğru Yol Partisi (DYP) ile başlamış olduğu siyaset hayatına son olarak ise 2 dönem AK Parti İl başkanlığı ve AK Parti Milletvekili adayı olarak AK Parti’ye de uzun yıllar hizmet etmişti.

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından Muş İl Başkanlığına atanan Halis Saltık, geçmiş dönemlerle birlikte Muş’ta 5. dönem İl Başkanlığı yapmış oldu.

İYİ Parti İl Başkanlığına atanan Halis Saltık, Muş’taki 25 yıllık siyaset geçmişinden, İYİ Parti İl Başkanlığına kadar olan süre ile ilgili bilgiler verdi.

NECMETTİN DEDE’NİN DAVETİYLE SİYASETE BAŞLADI

Muş’ta 1 Dönem Milletvekilliği, iki dönemde Belediye Başkanlığı yapan Muş’un duayen siyasetçisi Necmettin Dede’nin kendisini siyasete davet ettiğini söyleyen Saltık, açıklamasında şunlara değindi: “İlk siyasete 1996 yılında adım attım. Daha önce kamuda 25 yıl hizmet ettikten sonra dönemin Doğru Yol Partisi Milletvekili Sayın Necmettin Dede beni siyasete davet etti. Üyelikle başladığım siyaset hayatım, 9 ay sonra yapılan kongrede il başkanı olarak devam etti. Bu benim için hayatımın dönüm noktası gibiydi, kısa bir sürede üyelikten il başkanlığına geçilmem güzel oldu. 1999 yılında Sayın Dede listeyi kaybetti. Yerine Sayın Mümtaz Yavuz Bey geldi. Biz canı gönülden partimize çalıştık. HDP’den sonra oy sayımıza göre birinci parti olduk. Doğru Yol Partisinde yaklaşık 4 buçuk yıl görev yaptım daha sonra ayrıldım. Ayrıldıktan sonra üçlü koalisyon hükümeti vardı. Üçlü koalisyonda ilimizin milletvekili Zeki Eker Bey, bana merkez ilçe başkanlığı teklifi yaptı. Benim görevi kabul etme gibi düşüncem yoktu. Babama söyleyince ısrarlar üzerine kabul ettim. 2 buçuk yıl merkez ilçe başkanlığı bunun yanı sıra 5 ay da DSP’de il başkanlığı yaptım. Daha sonra AK Parti kuruldu. İstifa ederek AK Parti’ye geçtim.”

AK PARTİ DÖNEMİ

AK Parti İl Başkanlığı görevinde genel merkez talimatıyla ayrılarak Milletvekili aday adayı olduğunu belirten Saltık; “AK Parti’de iki dönem aday oldum ama gelemedim. İlk dönemi atama ile yapıldı. Ondan sonra da kongre ile yapıldı. Üçüncü dönemde ise dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptırdığı ankette teşkilatçılık anlamında ben birinci sırada yer aldım. Teşkilat başkanı beni arayarak Sayın Başbakan’ın beni makamında beklediğini söyledi. Sayın Başbakan bana merkez adayı olduğumu söyledi. Biran önce çalışmalara başlamamı belirtti. Yapılan kongrede 3 aday ile seçimin büyük çoğunluğunu ben kazandım. 17 Mayıs 2009 yılında AK Parti’de ilk dönemim başladı. Daha sonraki dönemde de tekrar kongre ile seçilerek, AK Parti’de iki dönem il başkanlığı yaptım. Benim dönemimde çok başarılı bir süreç geçirdik. Şuan ise o tablo tam tersine dönmüş durumdadır. Genel merkezdeki büyüklerimizin tavsiyesi üzerine il başkanlığı görevini bıraktım. Benden sonra Sayın Namık Ergün il başkanlığı görevine getirildi. Bende 80 tane milletvekili aday adayı arasında üçüncü sırada aday olarak yer aldım. Muş ilinde bir ilk oldu. İl başkanlığından Milletvekili adayı olmak ilk olarak benimle oldu. Sandıklara yapılan baskılar üzerine bizim kazanma şansımız olmadı. Sadece bir tane Milletvekili çıkarabildik. 7 Haziran’dan sonra ben Ankara’ya taşındım. Bir süre bakanlıklara yada genel müdürlüklere gidip geliyordum. O sıralar birileri bana sordu herhangi bir yerin var mı diye bende yok dedim. Bende düşündüm demek ki bir yerim olsa devlet bürokrasisinden birileri beni ziyaret edecektir. Daha sonra bende bir ofis açtım. Ofisim hala da Ankara’da devam etmektedir. Muş’tan oralara gelen vatandaşlara elimizden geldiğince yardımlarda bulunduk. Yani siyasetten her ne kadar görevi bırakmışsam da hiçbir zaman kopmadım. Halka hizmet etmeyi her zaman sürdürdüm. Benden önce ve sonraki il başkanlarıma mesajım şudur, hizmet eden herkesten Allah razı olsun.” dedi

İYİ PARTİ GÖREVİ 30 AĞUSTOSTA BAŞLADI

İYİ Parti İl Başkanlığı süreci ile ilgili de bilgiler veren Saltık, İYİ Partinin Merhum Başkanı Ramazan Aşık’ı Ankara da kendisinin hastaneye götürdüğünü söyleyerek şunları söyledi: “Ankara’da bulunduğum sürelerde rahmetli Ramazan Aşık kardeşimin rahatsızlığında kendisini ben hastaneye götürdüm. Uygulanan tedavilere rağmen Ramazan Aşık kardeşimiz vefat etti. Vefatın haberi genel merkeze gidince, hastaneye gelen heyetten şuan il başkanlığı görevini yürüttüğüm İYİ Parti’nin teşkilat başkanı eski bakanlardan Sayın Koray Aydın bey ile tanıştım. Daha sonraki süreçte İYİ Parti genel merkezine taziye ziyaretlerinde bulundu. Oğlumun rahatsızlığı nedeniyle Alanya’da olduğum sıralarda Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Oran beni arayarak tanışmak istediğini söyledi ve beni Ankara’ya davet etti. Muş İl Başkanı Ramazan Aşık’ın vefatından sonra il başkanı ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. İl başkanlığı teklifi sonrası biraz düşünüp yakınlarıma ve akrabalarıma danışmak istediğimi söyledim. O sırlarda İl Başkanlığı içinde bazı sıkıntılar olmuş. Daha sonra beni tekrar arayarak durumu anlattılar. Merkez İlçe Başkanını il Başkanlığına atadıklarını söylediler. Bir müddet sonra bana tekrar İl Başkanlığı teklifi geldi. 24 Ağustos tarihi ile atamam yapıldı. Ben güzel bir günde 30 Ağustos’ta başladım. Nasip olursa en kısa sürede il teşkilatı ve merkez ilçe teşkilatını yenilemek kaydıyla en kısa sürede Genel Merkezimize arz edeceğiz. Amacımız burada oya hükmedecek insanların gönüllerine girecek kardeşlerimizle birlikte yürüyelim. Dışarda, sokakta, çarşı ve pazarda geçerliliği olan abilerimiz olsun. Yoksa makam mevki kimseye baki değildir. Bugün var, yarın yoktur. İYİ Parti İl Başkanlığı beşinci dönem il başkanlığımdır. Muş gibi güzel bir memlekette değişik partilerde il başkanlığı yapmışım. Bu benim için bir gururdur. Herkese de bu serüven nasip olmaz. Bu halk bizi sevdi biz de onları seviyoruz. Onların her zaman emirlerinde olacağız. Ben burada olduğum sürece İYİ Parti’nin çıtasını en yükseğe çıkarmaya, bayrağını kaleye dikmeye hazırım. Birlik beraberlik içerisinde gecemi gündüzümü hiç hesap etmeden beni bağrına basan Muş Halkı için hizmetkar olmaya hazırım. Onların hizmetinde olmayı çok istiyorum. Çünkü sokaklarda beni hep aradılar. İl başkanlığı görevim olsun yada olmasın, Muş halkı beni hep il başkanı olarak gördü. Görevde olmam yada olmamamın onlar için bir şey ifade etmedi. Çünkü gönüllere girmiştik. Bu vesile ile ben onlara bir çağrı yapıyorum. Bu kapı herkese açıktır. Her isteyen insan gelip burada rahat rahat siyaset yapabilir. Halkıma hizmet etmek istiyorum diyen herkese ben hizmetkarlığa hazırım. Gelsinler beraber çalışalım. Partimizin bayrağını yüceltelim. Bir taraftan da biz bu hizmeti yürütelim” şeklinde konuştu.


İlginizi Çekebilir

HÜDA-PAR, O İDDİALARA KAYITSIZ KALMADI

ŞİMŞEK MALAZGİRT'TE BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDI

MUŞ’TA BELEDİYE BAŞKANLARI MAZBATALARINI ALDI

SEÇİMİ KAZANAN BELEDİYE BAŞKANLARINA MAZBATALARI VERİLMEYE BAŞLANDI

ŞİMŞEK VE ALTIN’DAN SEÇİM MESAJI

DEM PARTİ SEÇİM ZAFERİNİ KUTLADI

SON SÖZÜ SEÇMEN SÖYLEDİ

SEÇİMİN GALİBİ DEM PARTİ

SEÇMEN YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇİYOR

“2019 SÜRECİN TEKRARDAN YAŞANMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

  • Perşembe 23.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Cuma 24.6 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.6 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16