USTALARA SAYGI PROGRAMI BAŞLADI

Muş Kültür ve Sanatçılar Derneği Muş’ta Sanat ve Spora dikkat çekmek için düzenlediği “Ustalara Saygı Programı” dün başladı.

GÜNCEL 20.09.2021 19:12:00 509
USTALARA SAYGI PROGRAMI BAŞLADI

USTALARA SAYGI PROGRAMI BAŞLADI

Muş Kültür ve Sanatçılar Derneği Muş’ta Sanat ve Spora dikkat çekmek için düzenlediği “Ustalara Saygı Programı” dün başladı.

 

Şehirlerin tanıtımının en önemli etkenlerinden biri olan Sanat ve Spora Muş’ta desteğin az olması ve nedeniyle bu alanların Muş’un tanıtımına yeteri kadar katkı sunmaması üzerine harekete geçen Muş Kültür ve Sanatçılar Derneği ‘Muş’ta Spor ve Sanat, Ustalara Saygı’ programını organize etti.

Muş’un tanıtımına katkı sunmak amacıyla organize edilen ‘Muş’ta Spor ve Sanat, Ustalara Saygı’ programı dün Belediye Meydanından yapılan yürüyüşle başladı.

Program kapsamında eski sporcu ve sanatçılar buluşarak çeşitli etkinliklerle 3 gün devam edecek. Programda eski sporculardan oluşan takımların dostluk turnuvası düzenlenecek ve turnuva sonunda ise yine Muş’un eski sanatçıları tarafından Lale Vadisinde Halk konseri verilecek.

Dün startı verilen programın açılışına Belediye Başkanı Feyat Asya, Amatör Spor Kulüpleri Muş İl Başkanı Kemal Türkan, Faal Futbol Hakemleri Derneği Başkanı Necat Geçer, Gençlik Spor İl Müdürü Emrullah Güler, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri ile spor ve sanat camiasından isimler ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Muş Kültür ve Sanatçılar Derneği Başkanı Necdet Evren, şunları söyledi; ‘Muş’ta Spor ve Sanat, Ustalara Saygı’ adı altında bir program düzenledik. Bir ilin tanıtılmasında en büyük etkenlerden biri spor ve sanattır. İlimiz bu konularda ne yazık ki zayıf kaldığı için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Sağ olsun camianın değerli büyükleri de bu konuda bizlere destek oldu. 40 yaş üzeri bütün sporcularımızı topladık. İl dışında ikamet edip yıllar önce spor ve sanat ile uğraşan Muşlu hemşerilerimiz var. Muş Spor kulübüne büyük emekleri olan Raşit Zozik ve Kürşat Durmuş gibi katılımcılarımız geldi. Ayrıca Muş’taki bütün spor kulüpleri de katılım sağlayacak. Belediye önünden başlatacağımız kortej yürüyüşünün en büyük amacı saat 15.00’de Şehir Stadyumunda yapılacak turnuvaya vatandaşları davet etmektir. Birlik, beraberlik ve ilin tanıtımı için 3 gün turnuvalar gerçekleştireceğiz.

Maçların tamamlanması ile programımız 22 Eylül günü Lale Vadisinde ses sanatçılarımız tarafından konser verilecek. İlimizin tanıtılması için gerçekleştirdiğimiz bu programın yanı sıra birçok etkinlikler yapılabilir. Bunları gerçekleştirirken daha çok ben değil biz diye düşünmemiz gerekir. Bütün resmi kurumlar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) birleşmesi ile bu güzellikler ortaya çıkacaktır. Bencilliğin peşine düştüğümüz zaman bizler kaybederiz. Bizi ilin tanıtımı için verdiğimiz mücadelenin faydasını yine ilimiz görecektir. Buna örnek olarak ilimizin 3. Ligde bir takımı olduğu zaman hem ilimiz tanıtılmış olacak hem de ev sahipliği yapılacak müsabakalar sayesinde ekonomide canlılık olacaktır. Bu tür faaliyetlerin devam etmesi yeni işyerlerinin ve otellerin hayata geçirilmesine sebep olacaktır. Maçlarda sadece seyircilerin ilin ekonomisine çok katkısı olacaktır” şeklinde konuştu.

“HERKESİN SANATA VE SPORA DESTEK VERMESİNİ İSTİYORUM”

Düzenlenen programa Bursa’dan katılım sağlayan Muş Spor eski futbolcularından Raşit Zozik ise şunları söyledi; “16 yıl profesyonel top oynadım. 5 yıl Muş sporda oynadım. Daha sonra farklı takımlarda oynadım. Şuanda Bursa’da ikamet ediyorum. Necdet Evren kardeşim bu projesini uzun zaman önce bana anlatmıştı. Pandemiden dolayı bir türlü gerçekleştiremedi. Bana böyle bir projesinin olduğunu destek verir misin diye sordu. Bizde dedik ki sporun ve sanatın olduğu her yerde varız. Rahmetli Bülent Bingöl abimizin evini almak için Muş’a geldiğimde bana projeyi en kısa sürede gerçekleştireceğini söyledi. Süreç böyle başladı. Bir ilin tanıtılması için en büyük etken sanat ve sporun olmasıdır. Necdet kardeşimizde elini yüreğini memleketimize adamış güzel bir kardeşimizdir. Bizlerde onun bu projesine destek için Bursa’dan buralara geldik. Bu program ilin tanıtımı için büyük bir fırsattır. Sanat ve spor alanında uzun yıllar emek vermiş arkadaşlarımızın bir araya gelmesi birbirileri ile kaynaşması yeni nesil gençlere büyük bir tanıtım olacaktır. Bursa’da ikamet edip Muşlu olan 15 kişilik bir grup hemşerimiz Necdet Evren kardeşimizi yalnız bırakmadık. Yaklaşık bir haftadır buradayız. Kardeşimiz Necdet Evren’i bu çalışmasından dolayı tebrik ediyorum. Herkesin sanata ve spora destek vermesini istiyorum. Değerlere sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir oluşumun içinde olduğum için ben şahsım adına mutlu ve onurluyum. Bir ilk olan programın ilerleyen süreçlerde inşallah devamı da gelecektir” dedi.

 

 

 

 

olmaması nedeniyle

 

 

Muş’ta Sanat ve Spora yok denilecek kadar az desteğin olması nedeniyle Muş’un tanıtımına daha fazla dikkat çekmek isteyen Muş Kültür ve Sanatçılar Derneği tarafından organize edilen

 

katkı sunmak amacıyla organize edilen ‘Muş’ta Spor ve Sanat, Ustalara Saygı’ programı dün Belediye Meydanından yapılan yürüyüşle başladı.

 

 

 

 için en iyi tanıtım aracı olan Sanat ve Spora Muş’ta yok denilecek kadar az desteğin olması nedeniyle Muş’un tanıtımına daha fazla dikkat çekmek isteyen Muş Kültür ve Sanatçılar Derneği Muş’ta “Ustalara Saygı Programı” yapacak.

Yapılacak program bugün saat 13’te belediye önünden başlayacak olan yürüyüşle başlayacak ve üç gün sürecek. Programda eski profesyonel futbolculardan oluşan takımlarla bir dostluk turnuvası düzenlenecek. futbol turnuvasının ardından ise programın finalinde Muş’un eski sanatçılarının Lale vadisinde düzenleyecekleri konser ile sona erecek.

Yapılacak olan etkinlik ile ilgili olarak Muş Kültür ve Sanatçılar Derneği başkanı ve Muş’un tanınmış sanatçılarından olan Necdet Evren şunları söyledi: Muş’ta 40 yaş üzeri profesyonel top oynamış bütün eski sporcuları topluyoruz. Akabinde eski ses sanatçısı olan abilerimiz konser verecek hem gençlerle tanıştırmak için hem de ilin tanıtılmasını sağlayacağız. Bizim buradaki amacımız sanat ve sporun önde olmasıdır. İlimizin daha iyi yerlerde tanıtılması için sanat ve sporu en iyi yerlere getirilmesi için mücadele edeceğiz. 20 Eylül tarihinde başlayacak olan etkinliğimizin startı Belediye önünde Karayolları mevkiine kadar kortej yürüyüşü ile başlayacak. Yürüyüş öncesinde ayrı bir programımız vardı. 17 Eylül tarihinde Irak’ın kuzeyinde Muşlu askerimizin şehit olması ile iptal kararı aldık. Belediye önünde başlayan kortej yürüyüşünde trafiği kapatmadan yolun sağından ve solundan yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Daha sonra Şehir Stadyumunda turnuvaya başlayacağız” şeklinde konuştu.


İlginizi Çekebilir

MUŞ BELEDİYESİ YENİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINI GÜNCELLEDİ

VALİ ÇAKIR, “MUŞ'UN KEŞFEDİLMEMİŞ ÇOK GÜZEL DOĞASI VAR”

KARAGÖZ, “1 MAYIS’TA ALANLARDA TALEPLERİMİZİ ISRARLA HAYKIRACAĞIZ”

AİLELERİN EVLAT NÖBETİ DEVAM EDİYOR

MAHALLE MUHTAR’INDAN ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ

MUŞ'TA 23 NİSAN COŞKUSU

“ÇİKOLATA KANTİNLERDE BEDAVA OLSUN”

MUŞ’TA 'LALE DEVRİ' BAŞLADI

“23 NİSAN, MİLLETE SAYGI MİLLÎ İRADEYE GÜVENDİR”

VALİ ÇAKIR’DAN 23 NİSAN MESAJI

  • Perşembe 23.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Cuma 24.6 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.6 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16