VALİ GÜNDÜZÖZ, “SİZİ, BİZİM YAŞADIĞIMIZ ÜLKEDEN DAHA GÜZEL BİR ÜLKE BEKLİYOR”

Avrupa Spor Haftası açılış törenine katılan Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Muş’ta yapılan spor yatırımlarına değinerek, Muş’un spor yatırımları bakımında Türkiye’nin birinci şehri olabileceğini söyledi.

GÜNCEL 23.09.2021 19:57:00 576
VALİ GÜNDÜZÖZ, “SİZİ, BİZİM YAŞADIĞIMIZ ÜLKEDEN DAHA GÜZEL BİR ÜLKE BEKLİYOR”

VALİ GÜNDÜZÖZ, “SİZİ, BİZİM YAŞADIĞIMIZ ÜLKEDEN DAHA GÜZEL BİR ÜLKE BEKLİYOR”

Avrupa Spor Haftası açılış törenine katılan Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Muş’ta yapılan spor yatırımlarına değinerek, Muş’un spor yatırımları bakımında Türkiye’nin birinci şehri olabileceğini söyledi.

 

"Avrupa Spor Haftası" nedeniyle Göletli Parkta düzenlenen açılış törenine katılan Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Muş’ta yapılan yatırımlara değindi. Yapılan yatırımlar bakımında Türkiye’nin en fazla yatırım alan illerinden birinin Muş olduğunu söyleyen Vali Gündüzöz, istihdam alanlarında yapılan yatırımlar ve üniversite öğrencilerinin barınmalarına kadar birçok konuya değindi.

Özelikle son günlerde ortaya atılan öğrencilerin yurt sıkıntısı yaşadığı yönündeki iddialara karşın Muş’ta halen bin kişilik yurt kontenjanı olduğunu söyleyen Vali Gündüzöz, gençleri yapılan yatırım ile kendi yaşadıkları ülkeden daha güzel bir ülkenin beklediğini sözlerine ekledi.

BİZİM EN ÖNEMLİ GÜCÜMÜZ GENÇLİK

Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz yapmış olduğu konuşmasında genç nüfus ve gençliğin önemine değinerek şunları söyledi: “Aktif ol sloganıyla Muş Belediyemiz, Muş Valiliğimiz ve Gençlik ve Spor İl müdürlüğümüzün ortak çalışmasıyla Avrupa Spor Haftası etkinliklerini açılışını yapıyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız ve tüm yaştaki vatandaşlarımız için bir teşvik olur. Bizim en önemli gücümüz gençlik. Şöyle bir söylem vardı “Genç nüfusu azaltın” “nüfus artış hızını azaltın” diye, biz bu söylemin üzerinde biz bu trene çok bindik ve uzun yıllarda nüfusumuzu azaltmaya genç nüfusumuzu düşürmeye çalıştık. Bu aslında çok doğru bir strateji değildi. Zaten doğal seyri içerisinde beklenen ömür arttıkça, çeşitli tıbbi ve teknolojik imkanlar artıkça nüfusun profili değişiyor. Genç nüfusun toplam nüfus içerisinde oranı düşünüyor, yaşlı nüfus bu toplam nüfus içerisinde daha baskın hale geliyor. Bu doğal seyri birde suni bir takım teşviklerle eğer tahrik edersiniz aslında ülkenin gelişimi kalkınması için ve önemli bir beyin gücünü de ortadan kaldırmış oluyorsunuz. İşte bu noktadan hareketle bu yanlıştan büyük ölçüde dönüldü. Bugün bakıyoruz Çin’de en büyük ekonomik gelişmeler söz konusu, yine yabancı sermeye genç nüfusun yoğun olduğu ülkelere akmaya çalışıyor. Ucuz emek gücünden ve nitelikli, yeni donanımlı enerjik iş gücünden yararlanmak için. Dolaysıyla bizde genç bir toplumuz ve bu toplumun imkanlarından yararlanmalıyız. Bu toplum hem ekonomik olarak hem sosyal olarak Türkiye’nin daha iyi noktalara gitmesi için bir avantajdır. Enerjik kıpır kıpır bir gençliğimiz var ve Avrupa’nın en genç nüfuslarından biriyiz. Bu gençlerimizi iyi noktalara kanalize etmek, çocuklarımıza iyi eğitim iyi ahlak vermek, ondan sonra onlara genç istihdamına yönelik bir takım gayretler içinde olmaktır. Bizim vazifemiz budur. Yoksa doğal bir yapı olan demografik yapıyla uğraşmak bizim işimiz değil. Biz bu ihtiyaçları karşılayacağız. Eğitim, oyun, istihdam gibi alanları devlet olarak ve özelde de yerel yönetimlerimiz bu alanda çalışmak zorundayız.” Dedi.

“YATIRIMLAR YARIM MİLYAR TL’YE YAKLAŞIYOR”

Vali Gündüzöz, konuşmasının devamında Gençlik ve Spor Bakanlığının Muş’a yarım Milyon TL’ye yakın bir yatırımın olduğunu belirterek şunları söyledi: “Muş, Türkiye’nin oransal olarak en genç üçüncü nüfusuna sahibiz. Bu bir avantaj ama aynı zamanda da bir sorumluluktur. Bu sorumluluk nedir? Bu çocuklarımızı, gençlerimizi yararlı faaliyetlerde bulunmalarını sağlayacak ortamlarla buluşturmamız lazım. Bu konuda önemli gayretler var. Yeşil alanlar ve bunların içerinde yada şehre serpiştirilmiş belli lokasyonlara yerleştirilmiş spor tesisleri gibi unsurlarla çocuklarımızı ve gençlerimizi yararlı faaliyetlerle buluşturmamız gerekiyor. Bu konuda güzel şeyler yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu benimde içinde bulunduğum Belediye Başkanımız, Milletvekilimiz ile bir heyetle ziyaret ettik ve spor alanında önemli yatırımlar aldık. Sadece valiliğimizin aldığı yatırım, hem şehir merkezinde hem belde ve köylerimizde 300 milyon TL’yi bulmakta aynı zamanda Muş Belediyesinin aldığı yatırımlarla yarım milyar TL’ye yaklaşıyor. Bunların ihalelerini peyder pey yapıyoruz. bu yıl inşallah büyük kısmını bitireceğiz. 500 milyon TL’ye ulaşan bir yatırım paketinin belki 400 Milyon TL’sini bu yıl içerisinde bitireceğiz. Bu yatırımlar yarı olimpik yüzme havuzları, semt sahaları bunlar yüz civarındadır.

KURTİK KAYAK MERKEZİ YAPILACAK

Muşluların uzun yıllardır yapılmasını beklediği Kurtik Kayak merkezinin yapılacağını ifade eden Vali Gündüzöz, şunları söyledi: “Bizim yıllardan beri söylene gelen Kurtik Kayak Merkezimizde bu paketin içerisinde, etütleri yapılacak bittiği anda önümüzdeki yıl ihalesine çıkacağız ve o yıl içerisinde de tamamlayacağız. Gençliğimiz ve çocuklarımız rahat olsunlar. Onlara, önemli bir kısmı bu yıl bitecek olan sportiv alanlar üretilmiş olacak. Bu anlamda Muş, Türkiye’nin en fazla yatırım alan illerinden biri, birim vatandaş başına düşen yatırım açısından da belki birincidir.” Dedi.

TEKSTİL KENT VE ÖĞRENCİ YURTLAR

Vali Gündüzöz son olarak ise Muş’ta yapılan Tekstil kente ve öğrenci yurtlarına değinerek Muş’ta yurtlarda halen bin kişilik bir kontenjan olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Hükümetimiz vermiş olduğu, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonel bakışı içerisinde verdiği imkanlarla gençliğimize istihdam için bu konuda tekstil kent hem valiliğimizin hem belediyemizin yatırımı ile yükselmekte ve Kasım ayı sonu itibariyle 2-3 bin kişi istihdam edecek fabrikalar bitmiş olacak. Seneye bunu inşallah daha da arttıracağız. Sayın cumhurbaşkanımızın 25 Ağustos’ta Ahlat’ta yapmış olduğu toplantıda konu hakkında zatı devletlerine bilgi verdik. Önümüzdeki yılda inşallah devletimiz bizi yine destekleyecek ve bu kapalı alanlar bizde çok kuvvetli bir şekilde gelişecek. Şu anda 8 bin tekstil işçisi var bu sayı az bir rakam değil ama bu önümüzdeki yıllarda katlanarak 20 bine ulaşacak. Dolaysıyla iyi yoldayız, birileri bir şeyler konuşsunlar önemli değil, bakın bir sürü üniversite açıldı, güzel yurtlar yapıldı. Muş’ta hiçbir öğrencimiz açıkta değil. 3 bin küsur kapasitemiz var 2 bin küsur başvuru var. Bin tanede boşluğumuz var. Bu işlerden vatandaşımızın bilgisi olsun biz gençliğimizi, çocuklarımız önemsiyoruz. Valilerimiz hükümetin emirleri çerçevesinde bu yatırımları takip ediyor. Yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde sizi inşallah bizim yaşadığımız ülkeden daha güzel bir ülke bekliyor.” Dedi.


İlginizi Çekebilir

MUŞ BELEDİYESİ YENİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINI GÜNCELLEDİ

VALİ ÇAKIR, “MUŞ'UN KEŞFEDİLMEMİŞ ÇOK GÜZEL DOĞASI VAR”

KARAGÖZ, “1 MAYIS’TA ALANLARDA TALEPLERİMİZİ ISRARLA HAYKIRACAĞIZ”

AİLELERİN EVLAT NÖBETİ DEVAM EDİYOR

MAHALLE MUHTAR’INDAN ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ

MUŞ'TA 23 NİSAN COŞKUSU

“ÇİKOLATA KANTİNLERDE BEDAVA OLSUN”

MUŞ’TA 'LALE DEVRİ' BAŞLADI

“23 NİSAN, MİLLETE SAYGI MİLLÎ İRADEYE GÜVENDİR”

VALİ ÇAKIR’DAN 23 NİSAN MESAJI

  • Perşembe 23.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Cuma 24.6 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.6 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16