Sercan Ümit


“9’DA KAPANIR 19’DA”

SPOR


“9’DA KAPANIR 19’DA”

Yazıma öncelikle İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ve bu elim olay neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar, aziz milletimize başsağlığı dileyerek başlamak istiyorum.

 

Konumuza gelecek olursak, bundan 3 ay önce ortada ne bir takım, ne bir teknik direktör, nede bir başkan yoktu. Ağustos ayının başında “MUŞSPOR’UN SADECE ADI KALDI” diye bir haberi yine gazetemizde yazmıştım. O gün o haberi yazdığım zaman başlıkta olduğu gibi Muşspor’un sadece adı kalmıştı. Lige çıkabilir miyiz?, çıkarsak ligde kalabilir miyiz? tartışılırken bir anda kendimizi Şampiyonluk hayali kurarken bulduk. Kuşkusuz bu hayali bize kurduran kişi Nevzat Kaya’dır. Kaya, takımın başkanlığını kabul ettikten çok kısa bir süre sonra Türkiye’de futbol kamuoyu tarafından tanınan bir teknik direktör olan Serdar Sabuncu’yu takımın başına geçirdi ve bugün hala kurduğumuz şampiyonluk hayalinin de en büyük mimarı oldu.

 

Kabul ediyorum, takım şuanda iyi gitmiyor. Son dört maçta puan alamadı ve ligde zirveden uzaklaştı. Liderle aralarındaki fark 9 puana çıktı. Yalnız siz değerli okuyucularıma, 2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis sezonunda şampiyon olan Galatasaray’ın o zamanki Teknik Direktörü Fatih Terim’in söylediği “8’de kapanır 18’de” sözünü hatırlatmak istiyorum. O sezon 8 puanlık fark kapanmış ve Galatasaray 2 puan farkla şampiyon olmuştu. Şimdi bizde diyoruz ki; “9’da kapanır 19’da”

 

Taraftarlar bu sıkıntılı süreçte takımı yalnız bırakmadığı, desteklerini esirgemediği ve her zaman takımın yanında durduğu müddetçe sezon sonunda gelecek olan şampiyonluğu hep birlikte meydanda kutlayabiliriz. Fakat yok, “bu kadarı bize yetti, profesyonel ligde bir iki sezon olalım sonra tekrar kendi aramızda oynamaya devam ederiz” diyorsanız ona da diyecek bir sözüm yok.

 

Gelelim en önemli konularımızdan bir tanesi olan maddi olarak verilecek desteğe. Taraftarlar bir şekilde maç bileti alarak tribünden takımına tezahürat yaparak destek olmaya çalışıyor. Ama hepimizin bildiği gibi maçı izlemeye gelen taraftarların büyük çoğunluğu takıma sadece tezahürat edecek ve maç bileti alabilecek durumdaki insanlar. Muşspor’un bu ligden daha üst liglere çıkması için daha ciddi desteklere ihtiyacı var.

Bu konuyu, yazı yazmaya başladığımdan beri her yazımda özelikle belirtiyorum. Bu kulüp sadece Vali, Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanının verdiği destekle bir yere kadar gidebilir. Bu konuda ilk olarak Muşlu önemli iş insanlarına görev düşüyor. Türkiye’de çok önemli yerlerin başında olan, daha önce futbolun içinde de bulunan saygın iş insanlarımız var. Bu iş insanlarımız başta olmak üzere yine Muş’ta ülkenin çok önemli firmalarının işletmeleri bulunuyor, bu firmalarda dahil edilerek Muşspor’a destek verilmesi gerektiğini yine ifade ediyorum.

 

Geçtiğimiz hafta Muşspor’un forma satışlarını hepimiz yakından takip ettik. Tv8 ve Hull City kulübünün sahibi Acun Ilıcalı’dan tutun Başakşehir futbol kulübü teknik direktörü Emre Belözoğlu’na, Trabzonspor Asbaşkanı Ertuğrul Doğan’a kadar sanat, spor ve iş dünyasından birçok kişinin forma alarak takıma desteğine şahit olduk. Dikkat etmişsinizdir, Muşlu iş insanlarından daha çok başka insanlar forma alma konusunda Muşspor’a destek veriyorlar. Muşlu olmayan ama binlerce forma alan bu insanlar Muş’u ve Muşspor’u çok mu seviyorlar sizce? Bu insanların Muşspor’a desteğinin nedenini hepiniz çok iyi biliyorsunuz ama ben buradan yine yazmak istiyorum. Kulüp Başkanı Nevzat Kaya’nın ikili ilişkilerinden kaynaklanan desteklerdir. Dediğim gibi Muşlu olup, Türkiye’de çok önemli makamlarda bulunan, yine çok saygın firmaların sahipleri olan iş insanlarımız başta kendileri, sonra da çevreleriyle Muşspor’a destek olmaları gerekiyor. Yoksa yarın çok geç olabilir ve biz yine kendi aramızda maç yapmaya devam ederiz.

 

Son bir şey daha, “MUŞSPOR, 3. LİGDE MAĞLUBİYET ALMAYAN 4 TAKIMDAN BİRİ” başlık yazımda futbolun ilimize hem tanıtım açısından hem de ekonomik açıdan faydalarının olacağını yazmıştım. Bu hafta ilimizde misafir ettiğimiz Artvin Hopaspor’un yaklaşık 30-40 kişilik bir taraftar topluluğu maçı izlemek için ilimize geldi. Azda olsa yine esnafımızdan yiyecek içecek aldılar. Bu daha başlangıç, ilerleyen haftalarda ve gelecek yıl üst ligde olursak bundan çok daha fazlasının geleceği kaçınılmazdır.