Sercan Ümit


BAŞKAN KAYA, BIRAKACAK MI?

SPOR


BAŞKAN KAYA, BIRAKACAK MI?

 

Hepinizin bildiği gibi Muşspor, 2022-2023 sezonunun başında yönetimsel olarak sıkıntılı bir süreçten geçmiş ve sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala kamp ve oyuncu transferlerini gerçekleştirmişti. Buna rağmen sezona mükemmel bir başlangıç yapıp ilk yedi hafta mağlup olmayarak taraftara şampiyonluk şarkıları söyletmişti. Sonrasında ne olduğunu kimsenin anlamadığı bir süreç yaşandı ve Muşspor son on haftada sadece 2 galibiyetle 6 puan toplayabildi. 

 

Ligin son maçını Akhisar deplasmanında geçiren takım bu maçta aldığı galibiyetle devre arasına moralli bir şekilde girdi. Sezon başında yaşanan geç hazırlık kampının aksine ikinci devre hazırlıklarına daha erken başlayan sarı beyazlı takım kadrosuna 10 futbolcu kattı. Transfer sezonu bitene kadarda her an yeni bir transfer duyurulabilir. Kamp döneminde Serik Belediyespor, Ergene Velimeşespor ve Diyarbekirspor ile 3 hazırlık karşılaşması oynadı. Bu karşılaşmalardan 2 galibiyet ve bir beraberlikle ayrılan temsilcimiz ikinci devre için umut verdi.

 

Yapılan 10 transferin hepsi de vaktinde yapılarak takımla hazırlık kampı geçirdi. Bunun yanında ayrıca teknik direktör Erdoğan Yılmaz’ın raporu doğrultusunda 5 futbolcu ile de yollar ayrıldı. Bu hafta sonu başlayacak olan ligde Muşspor 21 puanla 10. sırada bulunuyor. Lider Kepez Belediyespor ile arasında 12 puan fark olan Muşspor, playoff kotasına girmek için ise 6 puanlık bir farkın kapanması gerekiyor. Daha önceki yazılarımda “9’DA KAPANIR 19’DA” diye bir yazı kaleme almıştım. O yazımda 2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis sezonunda şampiyon olan Galatasaray’ın o zamanki Teknik Direktörü Fatih Terim’in söylediği “8’de kapanır 18’de” sözünü anımsatarak o sezonun sonunda 8 puanlık farkın kapanarak Galatasaray’ın 2 puan farkla şampiyon olduğunu hatırlamıştım. Çok iyi bir hazırlık kampı geçiren Muşspor, kadrosuna kattığı 10 yeni futbolcu ile ikinci devre aradaki puan farkını kapatacağına ve en kötü ihtimalle playoff oynayacak puanları toplayacağına inanıyorum. 

 

Şimdi önümüzde her biri final niteliği taşıyan 17 karşılaşma var. Bunlardan ilkini hafta sonu İzmir’de oynayacağız. Sezon sonunda ipi göğüslemek için ilk devre olduğu gibi ikinci devre de Muşspor’u içeride dışarıda destekleyerek şampiyonluğu hep birlikte kutlayalım. 

 

Muş’ta bir futbol karşılaşmasının 4-5 bin taraftara oynandığı maçları hatırlayan var mı? ilk devre Muşspor nerdeyse tüm maçlarını 4-5 bin taraftara oynadı. Bu taraftar sayısı birçok süper lig ekibinin bile önünde, bu sayı futbolu ne kadar çok sevdiğimizi gösteriyor. O nedenle çok sevdiğimiz futbolu en üst seviyede yaşayabilmemiz için Başkan Nevzat Kaya ve ekibinin arkasında durarak takıma sonuna kadar destek olmalıyız. 

 

Bu takım, bu saydığım transferler öyle durduğu yerden çıkmıyor. Bunun arkasında güçlü bir yönetim ve güçlü bir başkanın olduğu unutulmamalıdır. Kulüp Başkanı Nevzat Kaya hem başarılı bir iş insanı hem de spora, futbola gönül vermiş bir spor adamı. Türkiye’nin 4 büyük kulübünden biri olan Trabzonspor’da yöneticilik yapmış ve yaklaşık olarak 30 yıldır Türk futbolunun içinde yer alıyor. Yani futbolu çok iyi bilen bir başkana sahibiz. Tek amacı Muş’ta futbolu bir yerlere getirmek olan Başkan Kaya’ya engel olmak yerine destek olursak, onu yalnız bırakmadan, bıktırmadan, hevesini kaçırmadan arkasında durabilirsek o zaman Muşspor’u yakın tarihte çok daha iyi yerlerde görebiliriz.  Bunu neden yazıyorum sorusunun cevabı ise Başkan Nevzat Kaya’nın takımı şampiyon yaptıktan sonra başkanlığı bırakacağı yönünde bazı şeyler duydum. Hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki, bugün halen 2. lig hayali kurmamızdaki en büyük etken Başkan Nevzat Kaya’dır. Onun için hep birlikte engel olmak yerine destek olmalıyız ki, Muşspor’u çok daha iyi yerlerde görebilelim.