Sercan Ümit


“EN BÜYÜK O MU BİLMİYORUM AMA ÇOK BÜYÜK”

SPOR


“EN BÜYÜK O MU BİLMİYORUM AMA ÇOK BÜYÜK”

Bir zamanlar Türkiye’nin en fazla izlenen dizilerinden biri olan kurtlar vadisini eminim ki birçoğunuz izlemişsinizdir. Ben şahsen diziyi takip eden biri değildim ama gerek sosyal medya gerek internetteki diğer uygulamalarda gerekse arkadaş sohbetlerinde neredeyse diziyi izlemiş gibi karakterlerini tanıdım. Neyse konumuza dönersek neden şimdi yıllar önce gösterilen diziden bahsediyorsun diye düşünebilirsiniz. Çünkü o dizide söylenen replikler uzun süre Türkiye’de insanların dilinde dolaşıyordu. Hatta bazısı halen dolaşmaya devam ediyor. Dizide Süleyman Çakır karakterinin Mehmet Karahanlı karakteri için söylediği “en büyük o mu bilmiyorum ama çok büyük” repliğini dizinin hayranları hatırlayacaktır. 

Şimdi "En büyük o mu bilmiyorum ama çok büyük" repliği bence Muşspor Başkanı Nevzat Kaya içinde kullanılabilir. Çünkü Muşspor için yaptıklarını herkes görüyor. Sezon başında Muşspor neredeyse lige çıkmama durumu ile karşı karşıyayken kendisine teklif edilen başkanlığı kabul ederek bugün hala şampiyonluğun konuşulmasını sağlayan kişidir. Sezon başında sıfırdan aldığı takımı bugün rakiplerin çekinerek geldiği bir takım haline getirdi. (bu hafta alınan mağlubiyeti iş kazası sayıyorum)

Tabi bunu yalnız yapmadı istenilen gibi olmasa da çeşitli destekler aldı. Vali, Belediye Başkanı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bazı iş insanları ve taraftarlarda kendisine söylediğim gibi istenilen düzeyde olmasa da destek verdi.

Sezon başında ligin başlamasına çok kısa bir süre kala aldığı takıma o günkü şartlarda alınabilecek en iyi futbolcuları transfer etti.  Takım sezona çok iyi de başladı aslında, öyle ki ilk devrenin neredeyse yarısına kadar yenilmeden geldi. Sonra ne olduğunu kimsenin anlamadığı bir şekilde mağlubiyetler arka arka gelmeye başladı ve en sonunda teknik direktör Serdar Sabuncu'nun istifasına kadar uzandı. 15. Hafta da istifa eden Sabuncu'nun yerine futbolculuk kariyerinde Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi takımların formasını giymiş, teknik direktörlük kariyerinde şampiyonluk olan Erdoğan Yılmaz getirildi. Bu denli zor bir süreçte "şampiyonluk artık hayal oldu ligde kalalım yeter" ifadelerinin yüksek sesle söylendiği bir dönemde devre arasına girildi ve başkan Nevzat Kaya tekrar sahneye çıkarak İkinci devre için 13 yeni transfer yaptı. 

Birinci devre ve ikinci devre yapılan transferler öyle gel bizde oyna denilerek yapılmadı. Bonservis ödendi, pazarlıklar yapıldı ve devre arası alınabilecek iyi futbolcular alındı. 

Takıma gelecek olursak, futbolcuların biran evvel kendilerine gelmeleri gerekiyor. Çünkü hafta sonu Çankaya karşısında ilk yarıda hiçbir varlık gösteremeyen takım ikinci yarıda neredeyse galibiyete ulaşacaktı. Yani iyi değilsen her zaman iyi değilsindir. İlk yarıda kötü ikinci yarıda iyi bir oyun oynanıyorsa demek ki potansiyel var. Futbolcuların biran evvel performanslarını artırıp potansiyellerini orta çıkarmaları gerekiyor, yoksa yarın çok geç olabilir.