Sercan Ümit


FUTBOLU SEVEN BİR VALİYE SAHİP OLMAK

SPOR


FUTBOLU SEVEN BİR VALİYE SAHİP OLMAK

 

Hafta sonu Siirt maçında çok kötü bir Muşspor izledik. Öyle ki maçın son dakikalarında yenilen penaltı golünü onlarca taraftar görmedi. Çünkü 1-0 geride olan takımın gol atacağına olan inançları olmadığı için maçın bitmesine 10-15 dakika kala tribünler boşalmaya başladı. Muşspor adına 90 dakika boyunca ilk yarıdaki penaltı beklenen pozisyon dışında neredeyse hiç gol pozisyonu olmadı. Oysaki futbolda sürekli gördüğümüz yeni teknik direktör ile çıkılan ilk karşılaşmada verilen iyi reaksiyonu ne yazık ki futbolcularda göremedik. 

 

Sezon başında çok iyi başlayan liderlik koltuğuna bile oturan Muşspor’da ne olduğunu, neden olduğunu bilmediğim ciddi bir düşüş yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Ne yazık ki, şuanda düşme potasının hemen üstünde yer alıyoruz. Son maçtaki oyun ise ilerisi içinde hiç umut vermedi. Ama taraftara zirveyi de yaşatan dibi de yaşatan aynı takım ve aynı futbolcular. 

 

Ligin ilk devresinin bitmesine sadece bir maç kaldı. Akhisar ile deplasmanda oynanacak karşılaşmanın ardından yaklaşık bir aylık ara verilecek. Verilecek arada giden futbolcular olacak yeni futbolcu transferleri yapılacaktır. En az 5-6 futbolcu transfer edileceğini duydum gidecek futbolcular ise yeni teknik direktör Erdoğan Yılmaz’ın vereceği rapor doğrultusunda netlik kazanacak. 

 

Birde altyapı var, önceki teknik direktör Serdar Sabuncu ve Başkan Nevzat Kaya’nın en önemli projelerinin başında gelen alt yapıda çalışmalar devam ediyor. Havalar soğumaya başladı ve çocuklara halen kapalı bir mekan tahsisi yapılmadı. Muş’un futbolunun geleceği olan alt yapıda, yaklaşık 3 aydır eğitim alan çocuklarda gözle görülür şekilde bir ilerleme var. Daha da olacaktır. Soğuk kış günlerinde çocukların eğitimlerine devam edebilmeleri için Muşspor’un her zaman yanında yer alan Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, bu konuya da çözüm bulacaktır. Futbolu seven bir valiye sahip olmak Muşspor ve çocukları için çok büyük bir şanstır.

 

Her yazıda belirttiğimi gibi yine gelelim destek konusuna, takımın ciddi desteğe ihtiyacı var. Sadece kulüp başkanının kendi gayretleri ile forma satışı gerçekleştirerek, vali, belediye başkanının verdiği destekle bu iş olmaz. Kulübün kendi gelirlerine ihtiyacı var. Kendi gelirleri de sponsorluklardan, reklamlardan geçiyor. Sponsor olabilecek, reklam verebilecek büyük firmalar ilimizde faaliyet gösteriyor. Biran evvel bu firmalarla görüşmeler yapılıp takıma sponsorluk ve reklam gibi desteklerin sağlanması gerekiyor. Çünkü takımın kötü gidişine dur demek için şu anda görünen tek yolun transferden geçtiğini düşünürsek kulübün ciddi bir maddi güce ulaşması gerekiyor. Bunun içinde Muş’taki önemli ulusal şirketlerin devreye girerek ellerini taşın altına sokmaları gerekiyor. Buna bir örnek verecek olursak son olarak Şanlıurfaspor kulübüne forma sponsoru olan firmayı gösterebiliriz. 

 

“Muşspor’un enerjisi bizden”, "Muşspor’un tiryakisi olacaksınız", “Muşspor bizimle tatlanıyor” gibi sloganlarla Muşspor’a destek olunabilir.