Sercan Ümit


GOL YOLLARINDA DAHA ETKİLİ OLMAK LAZIM

MUŞSPOR


GOL YOLLARINDA DAHA ETKİLİ OLMAK LAZIM

Muşspor, uzun bir aranın ardından tekrar çıktığı 3. lig arenasında mücadelesini sürdürüyor. Muşspor, henüz yeni oluşturulmuş bir takım. Sezon başında yaşanan sıkıntılar nedeniyle, sezon hazırlıklarına geç başladı. Takımın hazırlıklara başladığı tarihte diğer ekipler hazırlık kamplarını neredeyse tamamlamıştı. 3. ligin başlamasına bir hafta kala tam kadro çalışmalarına başlayan takım hazırlık maçı dahi oynamadan, lige kendi evinde Bergama Belediyespor galibiyetiyle (2-1) merhaba demişti.

İlk iki maçta 3 gol atma başarısı gösteren takım son iki maçta ise (Yıldırımspor maçında verilmeyen bir golü saymıyorum) gol atma başarısı gösteremedi. Oynadığı maçlarda oyun üstünlüğünü eline geçirmesine rağmen bir türlü istenilen golleri bulamayan takımın biran evvel gol yollarındaki sıkıntıyı gidermesi gerekiyor.

Buna karşın defans hattı ise güven veriyor. Oynadığı dört maçta (tartışmalı bir penaltıdan yediği gol hariç) kalesinde gol görmedi. Kalede tecrübeli eldiven Zeki, onun önünde yine tecrübesini her maç gösteren Dede, onun yanında oynayan genç yetenekler Furkan, Erkam ve Mehmet onların önünde ise yine tecrübeli Süleyman oynuyor. Muşspor oynadığı 4 karşılaşmaya da bu defans hattı ile çıktı ve başarılı maçlara imza attı.

Muşspor takım olarak iyi yolda ilerliyor. Deplasman maçları dahil izlediğim her maçta oyun üstünlüğünü eline geçirerek rakibe baskı kuruyor. Tecrübeli ve genç yeteneklerden oluşturulan takımın ilerleyen haftalarda daha iyi olacağına inanıyorum.

Hakem hatalarına da değinmeden olmaz. Henüz dört haftası geride kalan ligde maçın sonucuna etki edecek hakem hataları ile karşılaştık. Bu konuda hakemlerin daha dikkatli olması gerekiyor.

 

KAYA’NIN DÜŞÜNCESİ TÜRK FUTBOLUNUN KURTULUŞU

Bildiğiniz üzere Nevzat Kaya, Muşspor kulüp başkanlığını kabul ettikten sonra ciddi bir yapılanmaya giderek futbol takımını baştan aşağı değiştirmişti. Ardından ise Muş başta olmak üzere bölgeye hitap edecek uzun vadede bir alt yapı oluşumuna girdi. Başkan Nevzat Kaya’nın Muş’tan hatta bölgeden geleceğin futbol yıldızlarını çıkarma, o yıldızlar ile Muşspor’u süper lige taşıma ve Türk futboluna kazandırma gibi bir düşüncesi var. Bunun gerçekleşmemesi içinde bir neden yok.

Muş’ta futbolla ilgilenen herkesin dediği bir şey var “Muş’ta çok yetenekli futbolcular var ama ellerinden tutan yok” Şimdi ellerinden tutacak yaklaşık 30 yıldır futbolun içinde olan bir başkana ve birçok futbolcunun yetişmesine katkı sunan teknik direktöre sahipler. Bu, çok iyi değerlendirmeli ve desteklenmeli.

Kaya’nın düşüncesi Türk futbolunun kurtuluşu derken önce Nevzat Kaya’nın düşüncesinden kısaca söz etmek istedim. Çünkü, önceki akşam A Milli Takımımız Uluslar Ligi C Grubu son karşılaşmasında Faroe Adaları’na 2-1 mağlup oldu. Bu mağlubiyet bize futbolda ciddi bir alt yapının geliştirilerek, Türkiye’nin her yerinden yetenekli futbolcuların keşfedilmesi gerektiğini gösterdi. Yani Futbol takımlarının hepsi Nevzat Kaya gibi kendi futbolcularını yetiştirmek için bu düşünce ile hareket etmeliler.

Nevzat Kaya’nın ilk olarak Muş özelinde böyle bir düşüncesi var ve bunu gerçekleştirmek için elini taşın altına koymuş durumda. Bundan 5-10 yıl sonra Muşlu futbolcuların Milli Takımın iskeletini oluşturduğunu, Türkiye’de ve Avrupa’da forma numaraları 49 olan onlarca futbolcu düşünsenize nasıl olur. Milli takımda 5 tane Milli futbolcu 49 numaralı formayı giymek istiyor. Bunu hayal ederken bile insan gururlanıyor. Bunu başarmanın yolu ise tüm şehirde birlik ve beraberlik ilkesinin oluşmasından geçiyor.

 

MEYDANA MUŞSPOR LOGOSU

Son olarak bir düşüncemi sizlerle paylaşmak istedim. Yakın zamanda tamamlanacak olan Kent Meydanının açılışında Muşspor geçen yıl kazandığı şampiyonluk kupasını alacak. Şehirde yeni buluşma alanı olacak. Kent meydanın girişine “MUŞ” yazısı ve birde Muşspor Logosu bırakılırsa çok yakışacağını düşünüyorum. Aynı Trabzon’da olduğu gibi Muş’a başka illerden gelen insanların Muş hatırası fotoğraflarında böyle bir görüntünün olması bence güzel olur. Sizce de olmaz mı?