Sercan Ümit


HER ŞEY ÇOK GÜZEL BAŞLAMIŞTI

SPOR


HER ŞEY ÇOK GÜZEL BAŞLAMIŞTI

TFF 3. ligde sezonun ilk yarısı hafta sonu oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Ligde sezonun ilk yarısında oyun olarak iki farklı Muşspor izledik. İlk izlediğimiz Muşspor, taraftarın hayal ettiği şampiyonluk kovalayan Muşspor’du. İkinci izlediğimiz Muşspor ise taraftarın kabusu olan ligde kalma mücadelesi veren bir Muşspor’du. 

 

Öyle ki, ilk devrenin ilk 7 maçında mağlubiyet almadan 6. Haftada liderlik koltuğuna oturmuş, taraftar için her şeyin yolunda gittiği bir Muşspor’u izlerken birden ne olduğunu anlamadığımız bir şekilde rüzgar ters yönden esmeye başladı ve sonraki 7 maçta 6 mağlubiyet ve 1 galibiyet alındı. 6 mağlubiyetin ardından 14. haftada gelen galibiyet ile tam her şey düzelecek derken 15. Haftada Büyükçekmece Tepecik Spor A.Ş maçında alınan mağlubiyetin ardından Muşspor’da değişim rüzgarları esmeye başladı. İlk olarak kötü gidişin tüm sorumluluğunu üstüne alan Teknik direktör Serdar Sabuncu, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ardından ise yönetim kurulu kararı ile 3 futbolcu kadro dışı bırakıldı. Oysaki her şey çok güzel başlamıştı.

 

Sonraki iki haftada ise yeni Teknik Direktör Erdoğan Yılmaz yönetiminde çıkılan iki karşılaşmadan 1 galibiyet ve 1 beraberlik alınarak kapatılan devrenin ardından tüm gözler devre arası kamp ve transfer dönemine çevrildi. 

 

İLK DEVRENİN ARDINDAN 

17 hafta sonunda Kepez Belediyespor, sezonun ilk yarısını zirvede tamamlarken, Muşspor ise gösterdiği performansla beklentinin altında kaldı.

 

Ligin ilk yarısında 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan Muşspor, topladığı 21 puanla sezonun ilk devresini 10. sırada kapattı. Muşspor, oynadığı karşılaşmalarda rakip fileleri 14 kez sarsarken kalesinde ise 17 gol gördü.

 

Kepez Belediyespor’un 33 puanla lider olarak bitirdiği ilk devrede 68 Aksaray Belediye Spor aynı puanla ikinci Osmaniyespor Futbol Kulübü 30 puanla üçüncü ve Güneş Holding Çankaya Futbol Kulübü 29 puanla devreyi dördüncü olarak tamamladı. Sezonun ilk yarısını Merkür Holding Erbaaspor 15 puanla 16. Akhisarspor 14 puanla 17. Niğde Anadolu FK ise 10 puanla son sırada tamamladı.

 

MUŞSPOR BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI

TFF 3. ligde ilk yarısında sergilediği performansla beklentilerin altına kalan Muşspor, lige fırtına gibi başlamasının ardından ilk 7 maçta topladığı puanlarla zirvede kendisine yer bulmasına karşın son 10 haftadaki performansı 2 galibiyet ve 8 mağlubiyetle hayal kırıklığı yaşattı.

 

Liderin 12 puan gerisinde yer alan Sarı-beyazlı ekipte teknik direktör Serdar Sabuncu ile yollar ayrılırken ilk yarının son 2 maçında Erdoğan Yılmaz takımın başında yer aldı.

Serdar Sabuncu yönetiminde 15 karşılaşmaya çıkan Sarı beyazlılar bu karşılaşmalardan 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet ile 18 puan topladı. Büyükçekmece Tepecik Spor A.Ş. ile deplasmanda oynanan karşılaşmanın ardından istifa eden Sabuncu’nun yerine teknik direktörlük görevine getirilen Erdoğan Yılmaz ise takımın başında çıktığı iki karşılaşmadan bir galibiyet ve bir mağlubiyetle devreyi tamamladı.

 

MUŞSPOR’DA 9 FARKLI İSİM GOL SEVİNCİ YAŞADI

Muşspor’da ligde oynanan karşılaşmalarda 9 farklı isim gol sevinci yaşadı. Muşspor’da Abdulkadir Kuzey 4 golle takımın en golcü futbolcusu olurken onu 2 golle Dede Çelik ve Raif Gündoğdu takip etti. Emircan Birinci, Erkam Kömür, Furkan Yıldırım, Kıvanç Salihoğlu, Ömer Faruk Acı ve Tolga Tekin ise attıkları birer golle takımlarına katkıda bulundular. 3. Lig 3. grupta gol krallığı yarışında zirvede ise 11 golle Efeler 09 Spor Futbol Kulübünden İshak Kurt bulunuyor. 

 

İkinci devreye çok iyi hazırlanmış yeni transferleriyle başlayacak olan Muşspor için her şeyin istediğimiz gibi olması dileğiyle…