Sercan Ümit


HER ŞEYİN BELLİ OLACAĞI İKİNCİ DEVRE BAŞLADI

SPOR


HER ŞEYİN BELLİ OLACAĞI İKİNCİ DEVRE BAŞLADI

3. ligde 2022-2023 futbol sezonun 2. yarısı 15 Ocak tarihinde oynanan karşılaşmalarla başladı. Telafisi olmayan öyküsü farklı maçlara sahne olacak ikinci devrenin ilk maçında deplasmandan galibiyetle dönen Muşspor, önüne koyduğu hedefe doğru ikinci devrede ilk engeli aşmış oldu. 

Yenilenmiş kadrosu ile ilk maçında umut vadeden bir oyun sergileyen Muşspor, yeni transferi Muşlu Ömer Çetinbaş’ın ayağından bulduğu golle 3 puanı hanesine yazdırarak puan sıralamasında bir basamak yukarı çıktı. Bu daha başlangıç…

Daha önce çok defa dile getirdiğim taraftarlar Pazar günü takımını Muş’tan kilometrelerce uzaktaki bir şehirde yine yalnız bırakmadı. Kendilerine ayrılan yeri tıka basa doldurarak takımlarına olan desteklerini 90 dakika boyunca gösterdiler. Hepsi takdiri hak etti.

İkinci devre oynanacak olan 17 maçın birincisi bitti, geriye 16 maç kaldı. Kalan 16 maçta liderle aradaki 10 puanlık fark kapanabilir. 10 puanlık fark kapanır liderlik gelirse o zaman merhaba 2. lig, 10 puanlık fark kapanmadı lider olamadık o zaman 4 puanlık farkın kapanması play-off oynamak için yetecektir. Play-off maçlarının ardından yine 2. lige merhaba diyebiliriz.

Bu süreçte Muşspor taraftarına ciddi görevler düşüyor. Özelikle içerde oynanan karşılaşmalarda 90 dakika boyunca takımla hücuma kalkıp takıma defansa geçmeleri gerekiyor. Takımın moralini bozacak küfür başta olmak üzere sahaya yabancı madde atmak gibi davranışlardan kaçınmak gerekiyor. Çünkü başta da dediğim gibi telafisi olmayan maçlar başladı. Kimseyi kırmadan, bıktırmadan, hevesini kaçırmadan, destek olmayacaksanız en azından köstek olmadan, alınacak her puanın altın değerinde olduğunu unutmadan, maçın sonucuna bakmadan destek verilirse o istediğimiz başarılar gelecektir.

Çünkü bu sene 2. lige çıkmak için her şeye sahibiz. Futbolu seven ve destek veren bir valiye, güçlü bir yönetime, kariyerinde şampiyonluk olan iyi bir teknik direktöre, birçoğu şampiyonluk yaşamış futbolculardan oluşan iyi bir takıma ve en önemlisi yıllarca profesyonel lig hasretiyle yanıp tutuşan bir taraftar topluluğuna, bunların hepsi birleşince başarıda kaçınılmaz olur ve o çok istediğimiz şampiyonluk gelir. 

Herkes 29 Nisan’a hazırlansın…