Sercan Ümit


İYİ OYUN, KÖTÜ SONUÇ

SPOR


İYİ OYUN, KÖTÜ SONUÇ

 

Ligde oynadığı son 4 maçtan yalnızca bir puanla ayrılan Muşspor, şampiyonluk yarışında ciddi yara aldı. Sarı Beyazlıların en son puan aldığı Fatsa Belediyespor maçının ardından başlayan futboldaki düşüş bu hafta Osmaniyespor maçında yerini iyi oyuna bırakmıştı. Sonuç kötü olsa da gelecek için umut verici bir oyun oynandı.

Deplasman maçlarını izleme şansımız çok az olduğu için maçın özetini bulduğumuz zaman oradan maç hakkında fikir edinebiliyoruz. İzlediğim özette Muşspor, 4-5 tanesi net diyebileceğimiz sayısız gol pozisyonuna girmiş. Yenilmesine rağmen şansızlıklar yüzünden galibiyeti kaçırmış diyebiliriz.

Son haftalarda şansızlıkların yakasını bırakmadığı Muşspor’da bu hafta da geri dörtlünün önemli ismi Dede’nin olmayışı, Takımın forvet hattındaki en önemli futbolcularından olan Abdulkadir’in olmayışı bence bu maçın sonucuna etki etmiş gibi görünüyor.

Evet, mağlup olmak üzücü ama bu hafta oynanan iyi futbol ve takımın kazanma isteği önümüzdeki maçlar adına umut verici. Bu konuda Teknik Direktör Serdar Sabuncu’ya, teknik ekibine ve futbolculara olan inancım tamdır. İnşallah çok daha güzel günler taraftarları bekliyor. Bu hafta kendi evimizde bu kötü gidişe son vereceğimizden eminim.

İKİ İÇ SAHA MAÇINDAN 14 BİN TL CEZA

Bu hafta deplasmanda oynanan Osmaniyespor FK maçında da takımını yalnız bırakmayan taraftarlar, takımlarını iyi günde kötü günde desteklemeye devam ediyor. Özelikle iç saha maçlarında taraftarın oluşturduğu atmosfer kendi takımlarına karşı pozitif etki oluştururken, rakip takıma karşı ise centilmenlik sınırları içinde tepki tezahüratları negatif etki oluşturuyor. Tribünlerden gelen alkış ve sevgi gösterileri oyuncular üzerinde itici güç olarak sahaya yansıyarak başarılı olmanın öncülüğünü yapıyor. Fakat, taraftarların sahadaki futbolcularında müsabakayı yöneten hakemlerin de birer insan olduğunu unutmamaları gerekmektedir.

Tribünlerin neden olduğu olumsuzluklardan başta kulüp olmak üzere taraftarlarda etkilenecektir. Oluşan bir negatif durumda tribün cezası, para cezası ve saha kapatma cezası yaptırımlarının olduğunu unutmamalıyız. Son iki iç saha maçında Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Muşspor’a taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle toplam 14 bin TL para cezası verdi. Tribünde maçın sonucu ne olursa olsun, takım nasıl oynamışsa oynasın sporun barış dostluk ve kardeşlik olduğunu hatırlayalım.

TAKIMA DESTEK ŞART

Her yazımda olduğu gibi bu yazımda da takıma destek konusunu gündeme getirmek istiyorum. Hep belirttiğim gibi Vali, Belediye Başkanı ve Kulüp başkanının verdiği destekle bu takım bir yere kadar gidebilir. Tüm şehir olarak Muşspor noktasında birleşilmelidir. Küçük büyük demeden her türlü desteğin takıma verilmesi gerekiyor. Önümüzde birçok şehir takımı örneği var. Bu şehirlerdeki büyük firmalar takıma sponsorluk yoluyla destekler veriyor. Daha önce de belirtiğim gibi Muşlu iş insanları ve ülkenin çok önemli holdinglerinin ilde işletmeleri bulunuyor. Bu işletmeler forma, stat isimi, çokça örneğini gördüğümüz takım ismi gibi çeşitli konularda destekler verilebilir.

 

Son bir not: Bu hafta Muş takımlarından Voleybol kadınlar 2. Liginde çok başarılı maçlar çıkaran Yurdumspor Kadın Voleybol takımı 5’te 5 yaptı. Bal liginde ilimizi temsil eden Yeşil Vartospor evinde 1-0 galip geldi. Bunun dışında futbol 3. ligde Muşspor, Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nde Muş Bedensel Engelliler Spor Kulübü ve voleybol erkeler 2. liginde Muş Lalezarspor haftayı mağlubiyetle kapattılar.