Sercan Ümit


MUŞSPOR İÇİN ULUSAL ŞİRKETLER DEVREYE GİRMELİ

SPOR


MUŞSPOR İÇİN ULUSAL ŞİRKETLER DEVREYE GİRMELİ

 

Neredeyse her yazımda belirttiğim takıma destek konusuna bu haftada tekrar değinmek istiyorum. Biliyorsunuz ki Muş, ülkenin en doğusunda bulunan illerden bir tanesi, Muşspor’un rakiplerinin neredeyse tamamı batı illerinde yer alıyor. Bu hafta karşılaştığımız Efeler 09 SFK ülkenin en batısında yer alan şehirlerden Aydın ilinin temsilcisi yine aynı bölgeden İzmir temsilci, İstanbul temsilcisi rakiplerimiz var. Buralara 30-40 kişilik kafileyle gitmek, kamp yapmak ve geri dönmek gibi takımın önemli giderleri bulunuyor. Her deplasmanın önemli miktarda giderlerinin olduğunu biliyoruz. Bunların hepsini takıma yüklemek olmaz. Daha öncede belirttiğim gibi Vali, Belediye Başkanı ve kulüp başkanının verdiği destekle bu takım bu ligde fazla tutunamaz. Öncelikle Muşlu iş insanlarının bu konuya duyarlılık göstermesi gerekiyor. Bunun yanında ilimizde faaliyet gösteren daha önce Futbol kulüplerine sponsorluk yapmış ülkenin önemli firmalarının işletmeleri bulunuyor. Bu firmalar Muş’tan para kazanıyor. Kazandıkları para ile Muşspor’a destek olabilirler. Forma, stat isimi, çokça örneğini gördüğümüz takım ismi gibi çeşitli konularda destekler verilebilir. Bu konuda hepsinin devreye girerek elini taşın altına sokması gerekiyor. Bu destek konusunu sürekli gündeme getirme çabam çok uzun yıllar sonra şehrin nerdeyse her yerinde Muşspor ve futbolun konuşuluyor olması, genç futbolcuların Muşspor’da forma giyme isteğinden geliyor.

 

BÜYÜ BOZULDU AMA HEDEFTE SAPMA YOK

Gelelim futbolda bu haftaya, Muş’ta futbol bu hafta hiçte istenildiği gibi kapanmadı. Muş’u 3. Ligde temsil eden Muşspor ile Bölgesel Amatör ligde temsil eden Yeşil Vartospor sezonun ilk mağlubiyeti ile tanıştı. Muşspor 8 hafta sonunda deplasmanda Efeler 09 SFK’ya mağlup olurken Vartospor ise ligin 4. Haftasında kendi evinde Şırnak İdman Yurdu’na mağlup oldu. Vartospor bu sezon kalesinde ilk golleri de bu maçta gördü.

Muşspor kötü oynarken bile puan alabiliyordu. Türkiye Liglerinde kötü oynadığınız zamanlarda bile puan yada puanlar alabiliyorsanız hedeflerinize yakın olursunuz. Bu hafta maçı izleme şansım olmadı. Bu defa kötü oynarken kazanamadığımızı tahmin ediyorum. Bir de haftaya iki kırmızı kart cezalısı futbolcumuz olacak ki bunlardan Abdulkadir takımın önemli oyuncularından biri.

Bu ilk mağlubiyetler iki takımızın da yenilmezlik serisini sonlandırdı ama hedeflerinden uzaklaştırmadı. İki takımımızda gruplarında yine ilk sıralarda yer alıyor. Üst lig hedefi olan iki takımımızın da bu mağlubiyetlerden etkilenmeden hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceklerinden şüphem yok.

Muşspor, 3. lig 3. grupta şu anda 15 puana sahip üç takım arasında averajla dördüncü sırada yer alırken Vartospor ise BAL’da 9 puanla grubunda ikinci sırada bulunuyor. Bir mağlubiyetle karalar bağlamamak gerekiyor. Futbolda her zaman kazanacaksın diye bir kural yok ama hedefe ulaşmak için daha çok kazanacaksın diye bir kural vardır. Her iki takımında sezon sonu hedeflerine ulaşacaklarına inanıyorum. Futbolda bu hafta belki büyü bozuldu ama hedefte sapma olmadı.

 

FUTBOL OKULU ÖNEMLİ

Şimdi birazda Sayın Nevzat Kaya’nın Muşspor başkanlığını kabul ettiğinde en önemli projeleri arasında yer alan ve Muş’un futbolda geleceğini çok ilgilendiren futbol akademisine değinmek istiyorum. Teknik Direktör Serdar Sabuncu’nun da yakından ilgilendiği Futbol akademisinin ilk ayağı olan futbol okuluna giden yüzlerce çocuk soğuk ve yağışlı havaya aldırış etmeden eğitimlerini aksatmadan devam ediyor. Futbol okulu antrenörlerinin gözetiminde futbolun temel bilgilerinin yanında Takım çalışması, disiplin, istikrar ve başarı ilkeleri ile donatılmaya başlanan çocuklar geleceğe hazırlanıyor. Belki hepsi futbolcu olamayacak ama ahlaklı birer birey olacaklar inşallah ama futbol okulunda da sistemin biran evvel oturtulması gerekiyor.