Sercan Ümit


OH BE… MUŞSPOR VARMIŞ

SPOR


OH BE… MUŞSPOR VARMIŞ

7 maçlık galibiyet hasretinden sonra hafta sonu alınan galibiyetle taraftarına oh be… çektiren Muşspor, altın değerinde bir 3 puan alarak moral buldu. Son galibiyetini ligin 6. Haftasında Tokat temsilcisi M.H. Erbaaspor karşısında, son puanını ise evinde Fatsa karşısında alan sarı beyazlı temsilcimiz o tarihten sonra galibiyet orucunu yine bir deplasmanda bozarak taraftarına rahat bir nefes aldırdı.

Tam ümitler tükenmişken, herkes biran evvel devre arası gelsin diye beklerken alınan galibiyet adeta ilaç gibi geldi. Hem de öyle tesadüfen atılmış bir golle alınmış bir galibiyet değil. Üstün bir oyun ile üstün bir taktik ile futbolcuların gayretleri ile alınan galibiyet, ilk haftaların Muşspor’unu hatırlattı. Son yedi maçlık süreçte dediğim gibi, ilk yedi maçı da bu takım oynadı, son yedi maçı da bu takım oynadı. Şansızlıklar, sakatlıklar derken takımın üzerindeki kara bulutlar deplasmanda alınan galibiyetle dağılmıştır inşallah.

 

2. ve 3. Lig maçlarının internetten canlı yayınlanması ile deplasman maçlarını takip etme şansı yakaladığımız için mutlu olduk. Hafta sonu İstanbul’a gidemeyen çok sayıda taraftar maçı internetten takip etti. İzlediğimiz maçta gördüğümüz, 4 maçtır yenilmeyen rakibine sahayı dar eden bir Muşspor vardı.

Son haftalarda performansında ciddi düşüş olan Zeki’nin yerine bu hafta kalede oynayan Egeberk’e özel bir parantez açmak istiyorum. Maçın başında yapmış olduğu üç önemli kurtarışla takım arkadaşlarına güven verirken galibiyetin mimarlarından biri oldu. Genç kaleci, bu performansla oynamaya devam ederse birinci kaleci Zeki’yi çok zorlayacağa benziyor. Egeberk gibi maçta oynayan diğer futbolcularda göstermiş oldukları performansla “siz yedi haftadır neredeydiniz” dedirttiler. Futbolcular maçta gösterdikleri performanslarını sürdürmeleri durumunda devre arasına kalan 3 maçtan da istedikleri sonuçları alabilirler.

 

Ligde 18 Aralıkta oynanacak ilk devrenin son maçından sonra yaklaşık bir aylık devre arasına girecek olan Muşspor’da hareketli günler yaşanacağa benziyor. Öyle ki kulüp başkanı Nevzat Kaya’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı transfer yapılacağı yönündeki açıklaması ile en az 5-6 futbolcunun transfer edilmesi bekleniyor. Sezon başından farklı olarak devre arasında daha iyi bir hazırlık dönemi geçirmesi beklenen Muşspor’un ikinci devreye çok daha iyi hazırlanarak girecektir.

Bildiğiniz gibi sezon başında çok kısa sürede toparlanan takım hazırlık maçı bile yapmadan lige başlamıştı. Hazırlık maçlarının en önemli özeliklerinden biri takımın eksik yönlerinin daha iyi görülmesini sağlar. Bu nedenle devre arasında yapılacak transferler, oynanacak hazırlık maçları ile sarı beyazlı temsilcimiz ikinci devreye çok daha hazır girerek kaybettiği puanları telafi edecektir.

 

Son bir parantezde taraftara açmak istiyorum. Türkiye’de 4 büyük takım dışında gittiği her yerde taraftarı olan ender takımlardan birinin de Muşspor olduğunu deplasman maçlarında görüyoruz. Bursa, İstanbul, Aydın, Sakarya gibi deplasmanlarda stadyumu dolduran taraftarların “Sarı-Beyaz” ve “Muşspor” tezahüratları yoğun şekilde duyuluyor. Hafta sonu oynanan karşılaşmada da taraftarlar stadyumdaki yerini alarak takımlarını 90 dakika boyunca desteklediler. Muşsporlu futbolcularda kendilerine verilen desteğe galibiyetle cevap vererek taraftarını sevince boğdu.

 

Her yazımda tekrar tekrar gündeme getirdiğim takıma desteği yineliyorum. Bu takım Muş’un takımı, onun için herkes elini taşın altına koymalı ve takıma destek vermelidir. Başkan Nevzat Kaya’nın özelikle forma satışları konusundaki gayretini hepiniz biliyorsunuz. Son 7 haftadaki kötü gidişe üzülmeyen Muşlu yoktur sanırım. Daha fazla üzülmemek için daha fazla destek olmalıyız.