Sercan Ümit


RAKİPLER MUŞSPOR’DAN ÇEKİNİYOR

SPOR


RAKİPLER MUŞSPOR’DAN ÇEKİNİYOR

 

Muşspor, ikinci yarının ikinci maçını da geride bıraktı. İki maçtan 4 puan kötü sonuç değil fakat kendi evinde oynadığın maçları kazanmalısın, kazanmalısın ki hedeflediğin ikinci lige yükselebilesin. Fakat iki maçtır gol yollarında fazlasıyla acemice davranıyoruz. Play off oynamak istiyorsak gol atmak zorundayız. Bu yönde çalışmaları sıklaştırmak gerekiyor. 

 

Muşspor iki maçtır son dakikalarda yoğun baskı kuruyor. İzmir’de bunun karşılığını alsa da bu hafta sonuçsuz kaldı. Son dakikalarda kurulan baskıyı, hücum varyasyonlarını maçın tamamına yaymak gerekiyor. Teknik heyetin bunun için çalışmalar yaptığını biliyorum. Dün gol yollarında etkisiz olmamızda rakibinde etkisi büyüktü, çünkü tamamen defansif bir oyun anlayışıyla mücadele ettiler. Kontra atakla gol arayan rakip biri ilk dakikalarda olmak üzere 3-4 tanede gol pozisyonuna girdi. Buna karşın temsilcimiz kırmızı kart pozisyonu hariç akıllarda kalan önemli gol pozisyonlarına giremedi. Rakibin 65’inci dakikadan sonra 10 kişi kaldığını da unutmamak gerekiyor. Kaleci Murat Can’ın ilk dakikalarda yapmış olduğu kurtarış akıllarda kalırken rakibin kalecisinin akıllarda kalan bir kurtarışı olmadı. Şu anda takımın en golcü ismi Abdulkadir sakatlığı nedeniyle oynayamıyor. Ömer ise henüz takıma tam uyum sağlamış görünmüyor. Doğukan ise sezon başından beri istenileni bir türlü veremedi. Yönetimin ise yeni bir forvet arayışında olduğunu duydum. En hızlı şekilde forvete takviye yapılarak yada içeriden çözülerek bu sorunun ortadan kaldırılması gerekiyor. Çünkü 2. Lig hedefi olan bir tamının 19 maçta 15 gol atması iyi bir istatistik değil. 

 

Takımın neredeyse tamamı değişti. Son oynanan maçta ilk devredeki kadrodan sadece 3 futbolcu forma şansı bulabildi. Buda uyum sorununa neden oluyor. En kısa sürede bu sorunun ortadan kalkacağına inanıyorum. Uyum sorunu yaşamayan bir Muşspor, rakiplerinin rüyalarına girecektir. Henüz tam hazır olmamalarına rağmen hafta sonu rakibin oyun anlayışı bize takımların artık Muşspor’dan çekindiğini net bir şekilde gösteriyor. İkinci devre yapılan transferler ile adından ülke çapında söz ettiren Sarı Beyazlılara karşı rakiplerinin özel önemle sahaya çıkması Muşspor’un grubun en önemli takımlarından biri olduğunun kanıtıdır. 

 

Muşspor’un şu anda liderle arasında 12 puanlık bir fark bulunuyor. Öte yandan playoff oynamak için ise 6 puanlık bir farkın kapanması lazım. Ligde 12 puanlık fark kapanır mı? bence kapanabilir. Diyelim ki 12 puanlık fark kapanmadı. O zaman 6 puanlık farkın kapanacağına gönülden inanıyorum. Hele ki ligde son 4 karşılaşmanın 3’nü kendi evimizde oynayacağız. Birde puan sıralamasında şuanda üzerimizde olan rakiplerin büyük kısmını evimizde konuk edeceğimizi de düşünürsek, playoff oynamak o kadarda zor değil. Yeter ki yediğinden fazlasını at, evinde oynadığın maçları kazan.