Sercan Ümit


SABUNCU, TÜM SORUMLULUĞU ÜSTÜNE ALDI

SPOR


SABUNCU, TÜM SORUMLULUĞU ÜSTÜNE ALDI

 

Sezon başında kulüp başkanlığını kabul eden Nevzat Kaya’nın en önemli projelerinden biri olan futbol akademisini hayata geçirmek için Teknik direktörlük görevini Serdar Sabuncu’ya emanet etmişti. Başkan Nevzat Kaya’nın teknik direktörlük için Serdar Sabuncu ile anlaşmasının bence en önemli sebebi alt yapıydı çünkü Serdar Sabuncu, daha önce Akademi Teknik Direktör ve Genç Takım Sorumlusu unvanlarıyla birçok önemli kulüpte çalışmış, şu anda Türkiye ve Avrupa’da aktif futbol oynayan birçok önemli futbolcunun yetişmesine katkı sunmuş, futbolcu yetiştirmeyi çok iyi bilen bir teknik direktördü. Başkan Nevzat Kaya, kurduğu hayali gerçekleştirmek için takımın başına getirdiği Sabuncu ile aynı zamanda şampiyonluk mücadelesi vererek Muşspor’u hak ettiği yere getirmek için hiçbir fedakarlıktan da kaçmadı.

 

Daha öncede belirttiğimi gibi takım sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala toplandı. Takımın bu kadar geç toplanması konusunda çeşitli nedenler sayabiliriz. Muşspor, sadece 6-7 antrenman yaparak, eksik yönlerini görmek için hazırlık maçı bile oynayamadan lige başladı. Buna rağmen her şey çokta güzel başlamıştı. Yeni bir stadyum (her ne kadar eski stadyumun yerini tutmasa bile) yeni bir takım, güçlü ve futbolu bilen bir başkan, Türk futbolunda tanınan bir teknik direktör, yeni heyecan, yeni umutlarla başlanan ligde ilk yedi haftada istenildiği gibi gitmiş taraftarlar şampiyonluk şarkıları bestelemeye başlamış, 6. hafta sonunda ligde liderlik koltuğuna oturmuştuk.

 

Ne olduysa 7. haftanın ardından oldu. 7. haftada kendi evinde Fatsa Belediyespor ile berabere kalan Muşspor, ardından Türkiye Kupasında Samsunspor’a elendi ve mağlubiyetler peş peşe gelmeye başladı. Önemli oyuncuların sakatlığı, cezalı oyuncular, yaşanan şansızlıklar ile 8 hafta sonunda sadece bir galibiyet ile 3 puan alınabildi. Oysaki her şey çok güzel giderken bir anda rüzgarın tersine dönmesi takımı alabora etti. Sakatlanan oyuncuların dışında ilk 7 maçı oynayan takımla son 8 maçı oynayan takım aynı takımdı halbuki.

 

6 maçlık galibiyet özleminin ardından geçtiğimiz hafta Beyoğlu Yeni Çarşı A.Ş karşısında üstün bir oyunla alınan galibiyet bütün kara bulutları dağıtmış, taraftarlar Beyoğlu Yeni Çarşı A.Ş karşısında ilk haftalardaki iyi oyun, iyi mücadele ve puanlar alan takımı sahada görmüştü. Taraftar, tam her şey ilk başladığı gibi olacak derken sadece bir hafta sonra yine bir İstanbul temsilcisi Küçükçekmece Tepecikspor karşısında son yedi haftadaki takımı buldular.

 

Sarı beyazlı takımda Küçükçekmece Tepecikspor karşısında alınan mağlubiyet sonrası tüm sorumluluğu üzerine alan Teknik direktör Serdar Sabuncu, kulüp başkanı Nevzat Kaya ve Muşlulara teşekkür ederek istifa ettiğini açıkladı. Sabuncu’nun istifa kararını açıklamasının ardından ise akşam saatlerinde bu defa yönetim kurulu kararı ile 3 futbolcunun sebebinin ne olduğu açıklanmadan kadro dışı bırakıldığı duyuruldu. Bu arada Kulüp Başkanı Nevzat Kaya ise uzun vadede yola çıktığı Sabuncu’nun istifasını kabul edip etmediğini ise henüz açıklamadı. Başkan Kaya’nın Sabuncu ile ilgili kararının ne olacağını bilmiyorum ama hayalinin ne olduğunu biliyorum.

 

Takımda yaşanan son gelişmelerin ardından yaklaşan devre arasının Muşspor’a ilaç gibi geleceğini düşünüyorum.