Sercan Ümit


SPOR YATIRIMLARI MUŞ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

SPOR


SPOR YATIRIMLARI MUŞ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

 

Muş’ta son iki yıldır spor alanında ciddi yatırımlar yapılıyor. Muş Merkez ve ilçelerine son iki yılda sayısız spor yatırımı yapıldı. İnşaatı biten ve bitme aşamasında olan kapalı spor salonları, yüzme havuzları, semt sahaları gibi onlarca yatırım Muş için çok önemli yatırımlardır. Bitirilip çevre düzenlemeleri de yapılınca Muş’un dört bir yanında insanlar spor yapabilme imkanına sahip olacak.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muş Valiliği, Muş Belediyesi ve Spor Toto Teşkilatı tarafından yapılan bu yatırımları, gelecekte çok önemli başarıların yeşereceği tohumlar olarak görüyorum. 

 

İlimizde bildiğiniz üzere çok başarılı sporcular var. Geçmiş yıllarda “KISITLI İMKANLARLA TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU’NA” gibi başlıklarla verilen haberlere rastlamışsınızdır. Son iki yılda yapılan yatırımlarla o kısıtlı imkanlar yerini daha iyi imkanlara bırakıyor. Bunu, son yıllarda salon sporlarında profesyonel liglerdeki takım sayılarından ve Türkiye şampiyonu sporculardan anlayabiliyoruz. Yapılan yatırımlarla bunların sayısının her geçen gün arttığına şahit olacağız. Muş Valiliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sporculara verilen imkanlar ile Muş’ta şu anda jimnastikten tutun yüzmeye kadar 20’nin üzerinde branşta spor yapılıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki hepsi alanında uzman antrenörler ile çalışan çocuk ve gençlerden gelecekte Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonları çıkabilir.

 

Salon sporlarının yanında ayrıca atletizm, gülle, cirit, futbol gibi salon dışında yapılan sporlar içinde 1071 spor kompleksi inşa edildi. Komplekste geleneksel okçuluktan cirit’e kadar birçok alanda antrenman yapılabiliyor.

 

Spor denilince birçok kişinin ilk aklına gelen branş şüphesiz futboldur. Futbolda da geçmiş yıllara bakıldığında ciddi yatırımlar var. Eskiden amatör futbol takımlarının maçlarını oynayabileceği bir tane saha varken bugün ilçe ve beldeler hariç 3-4 tane futbol sahası bulunuyor. Yine ilimize kazandırılan 3. lig temsilcimiz Muşspor’un maçlarını oynadığı yeni şehir stadyumu (keşke eskisi de kalsaydı) sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala Muş Valiliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından eksiklikleri giderilerek ilk maça yetiştirildi. Varto ilçesine FIFA QUALITY standartlarına uygun sentetik çim yüzeyli tamamen yenilenmiş bir stadyum kazandırıldı. Bölgesel Amatör Ligde (BAL) mücadele eden Yeşil Vartospor’un maçlarını oynadığı stadyum ile ilçenin futbol alanında önemli bir eksiği giderildi. Stadyumun yanında ilçeye ayrıca kapalı spor salonu ve semt sahaları inşa ediliyor. Geçtiğimiz hafta Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz ile ziyaret ettiğimiz Muş’un en küçük iki ilçesinden biri olan Korkut’ta yapılan Futbol sahası, tribününden soyunma odalarına kadar ilçenin eksiğini giderecek. Bunun dışında kapalı spor salonu, portatif yüzme havuzu gibi spor yatırımları Korkut ilçesinin uzun yıllar spor tesisi eksikliğini kapatacaktır. 

 

Malazgirt, Bulanık, Varto, Hasköy ve Korkut’ta yapılan spor yatırımları ile çocuklar ve gençler artık daha iyi imkanlarda spor yapabilecekler. “Ben Sporcunun Zeki, Çevik ve aynı zamanda Ahlaklısını Severim” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün bahsettiği zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yapılan yatırımlar ile artık Muş’ta da yetişebilecek. 

 

Büyükşehirlerdeki kadar olmasa da ilimizde de yavaş yavaş çocuklar dışarıda oynamak yerine ekran başında vakit geçirmeye başladılar. Yapılan yatırımlar öncelikle çocukların artık kendi mahallelerinde evlerinin önünde hem spor yapma imkanı sunuyor, hem de enerjisini harcayarak günümüzün en önemli sağlık sorunlarının başında gelen obeziteden koruyor. Çünkü spor Yaşam kalitenizi arttır, Zinde hissetmenizi sağlar. Kalp rahatsızlığı riskini minimuma indirir, Vücuda esneklik verir, Psikolojiyi iyileştirir, Bağışıklık sistemini güçlendirir, Motivasyonu artırır ve Kemik gelişimine yardımcı olur.

 

Tabi ilimize bu denli spor yatırımının yapılmasının baş mimarı şüphesiz sporu çok seven Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz’dür. Aynı zamanda Türkiye’nin en genç Gençlik ve Spor il Müdürlerinden birine sahip olmamızın da payı büyüktür. 

 

SPORCU KAMP EĞİTİM MERKEZİ

Son olarak Muş’ta yapımına başlanan ve Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz tarafından bitirilince Muşspor’un hizmetine sunulacağı duyurulan Sporcu Kamp Eğitim Merkezine değinmek istiyorum. Bence Muş’un spor alanında çok önemli bir eksiğini kapatacak. Orası için naçizane bir fikrimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Kamp eğitim merkezinin önünde, yanında artık neresine sığarsa bir tane antrenman sahası da inşa edilirse tadından yenilmez bir spor yatırımı olur diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?