Menü Muş Şark Haber
Tarih: 21.09.2015 17:19
MUŞ´LU YAZAR SERKAN KORKMAZ´IN İLK KİTABI ÇIKTI

MUŞ´LU YAZAR SERKAN KORKMAZ´IN İLK KİTABI ÇIKTI

Facebook Twitter Linked-in

Bu eseri yazmaya başlamadan evvel uzun araştırmalar, yurt dışına göç ve sürgün edilmiş göçmenlerle röportajlar yaparak çalışmalarına başlayan yazar Serkan Korkmaz, ezilen, baskı altında yaşayan, çaresiz insanların psikolojisini anlamaya çalışarak elde ettiği bilgilerle, argümanlarla roman kahramanlarını ve olay örgüsünü tamamıyla gerçekler üzerine inşa ederek ‘Yitik Özgürlük’ adlı kitabını okuyucularıyla buluşturdu.

Kitap’ta bir sürü ayrıntılı olay, genişçe, olanca derinliği ile akıcı bir dil, sade bir üslup ve edebi bir hassasiyetle ifadelere yer veren Yazar Korkmaz, totaliter baskılara maruz kalmış, acının küf kokan rengini yakından tadan tanıklarla bire bir görüşmelerde bulunarak ayrıca bunların yaşadığı coğrafyaları da incelemeyi ihmal etmediğini belirtti.

“KEDERDEN, ELEMDEN, ÇARESİZLİKTEN BİR ROMAN ÇIKARDIM”

Yazar Korkmaz, eserini özetleyerek “Ben hiçbir devletin, rejimin, ideolojinin, siyasetin, partinin etkisinde kalmadan sadece mazlumun ve mağdurun hüznünü ve acısını edebi ürünle insanlığa yansıtmaya ve ulaştırmaya çalıştım. Zor olanı seçtim. Neden zor olan diyorum? Çünkü acıyı, hüznü cümlelere dökmek ve bunu okura hissettirmeye çalışmak gerçekten çok zor bir iştir. Bu zorluğu göz önünde bulundurarak dertten, kederden, elemden, çaresizlikten bir roman çıkardım. Ümit ediyorum bu roman özgür ruhlara ilham; ezilen, mazlumun ve mağdurun daha iyi anlaşılmasına vesile olacaktır” dedi.

“KURBAN OLARAK SUNAN YUSUF`UN HAZİN SERÜVENİNİ ANLATIYOR”

İlk eserini kısaca özetleyen Korkmaz, şunları söyledi: “Evleri, köyleri, ormanları yakılmış bu toprakların binlerce yıllık sahipleri olan insanların sürgün edilişini, ölümden, kandan, zulümden kaçışını, özgürlüğe kaçışını anlatıyor. Özelde ise her şeyi elinden alınmış ve kaybedecek hiçbir şeyi kalmamış bir adamın hazin serüveninden bahsediyor. Öyle ki her şeyi alınmış; geçmişi, geleceği, hayalleri, umudu, özgürlüğü, ailesi hatta ve hatta en sevdiği kadını dahi elinden alınmış... Çaresizlik virüs gibi tüm bedenini sarmış bu adamın. Tüm bunlara rağmen yine de boyun eğmeyerek mücadele etmeyi bırakmamış, halkına zülüm edenlerden intikam almak için adalet arayışına giren, bu yola kendisini kurban olarak sunan Yusuf`un hazin serüvenini anlatıyor. İyi okumalar dilerim.”

1990 yılında Muş`un Varto İlçesinde doğan Yazar Serkan Korkmaz, İlk ve orta öğrenimini Varto`da, Yüksek öğrenimini ise Ankara Üniversitesi`nde tamamladı. Üniversiteyi bitirdikten sonra roman yazarlığı üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ve ilk olarak ``Yitik Özgürlük`` isimli romanını yazdı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —