Muş’ta gençleri bir çatı altında toplayarak uyuşturucuya savaş açan Muş Gençlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, daha önce yaptığı faaliyetlerle ilgi gençleri bilgilendirdi. Muş’ta 512 madde bağımlısına ulaşarak psikolog ve birçoğunun ise Elazığ’a AMATEM’e sevk edildiği belirtildi. Birçok madde bağımlısı gence gıda ve benzeri gibi yardımların da yapıldığını belirten Muş Gençlik Derneği ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, merkezde bulunan 12 mahallede gençlere yönelik kıraathanelerde toplantılar düzenleyerek bir araya geldiklerini söyledi.
“BİRÇOK GENCİMİZ SUÇ UNSURLARINDAN UZAKLAŞTIRILDI”
Muşlu gençlerin artık bir çatı altında toplandığını ve mahalle toplantılarıyla yaklaşık 4 bin gence ulaşarak bire bir görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Bingöl, “ilimizde ne yazık ki birçok gencimiz uyuşturucu batağında olduğuna şahit olduk ve bunun için böyle bir dernek kurarak elimizden gelen gayreti sarf ettik. Şuanda birçok genç arkadaşımızın uyuşturucu ve çeşitli maddelerden uzaklaştırdık. En önemlisi suç unsurlarından uzaklaştırdık” dedi.
Şuanda birçok gencin dernekte aktif çalışmalarda bulunarak çevresine faydalı olmak için gayretle çalıştığına dikkat çeken Bingöl, şunları söyledi: “Kurduğumuz dernek binasını çok şükür günde ortalama olarak 50’ye yakın gencimiz ziyaret edip burada hem faaliyetlere katılıyor hemde burada güzel arkadaşlıklar kuruyorlar. Bu vesile ile ayrıca bu arkadaşlarımız da kendilerinde bir sorumluluk his ederek mahalle toplantılarında rol model oluyorlar. Özellikle bu konular bizim için çok önemlidir.”
“UYUŞTURUCUYA HAYIR KAMPANYASINDA 10 BİN İMZA TOPLADIK”
Muş’ta uyuşturucu zararlarına dikkat çekmek ve gençleri uzaklaştırmak amacıyla düzenledikleri ‘uyuşturucuya hayır’ kampanyası kapsamında 10 bin imza topladıklarını kaydeden dernek Başkanı Bingöl, toplumda güzel bir bilinç oluşturduklarının altını çizerek “derneğimizin kurulduğu günden itibaren amacı Muş gençliği olmuştur ve bu şekilde de devam edecektir. Biz gençlerimizin uyuşturucu ve çeşitli suçlara bulaşmasını istemiyoruz. Başlattığımız kampanya ile topladığımız 10 bin imzayı ve mahalle toplantı tutanak ile özetlerini Sağlık Bakanlığı Uyuşturucu Koordinasyon Daire Başkanı Dr. Sertaç Polat’a gönderdik. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz ve tüm gençlerimize ulaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.