16 Nisan’da yapılacak olan referandumun öncesi Muş’ta sıkı bir çalışma içerisine giren AK Parti teşkilatı köy ziyaretlerinden sonra kamu kurumları ziyaretlerine başladı. Yapılan ziyaretlere AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muzaffer Çakar, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Avcı, İl Genel Meclis Üyeleri ile parti teşkilatı üyeleri katıldı.
16 Nisan’da yapılacak olan referandumun çok önemli olduğunu ve bunun herhangi bir siyasi parti ideolojisi olmadığını belirten AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, herkesin güçlü bir Türkiye için ‘evet’ demesi gerektiğini söyledi. 15 Temmuz darbe girişimi ve diğer saldırıları hatırlatan Şimşek, “15 Temmuz’da terör saldırısı ile ülkeyi bölme girişimi, suikastlar, canlı bombalar, terör saldırıları onlarda yetmezmiş gibi ülkemizi dış ülkelerde itibarsızlaştırma girişimleri, siber saldırılar, bankalar ve telefonlar üzerinden insanlara saldırılar ve bunlarda yetmezmiş gibi ekonomik saldırılar var. İç kaynakları tahrip edip ülkeyi zayıflatma girişimleri ve bunların yanında tekrar şer güçleri bir araya gelmiş acaba bu referandumda ne kadar tahribat ve kazançlı çıkarız diye çalışıyorlar. Bu ülkenin iç sorunu değil, dış güçlerin ülkeyi ne kadar çok zayıflatmaya çalıştığını görüyoruz. Bu girişimlere ve bu girişimlerde bulunanlara artık dur dememiz gerekiyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen çok şükür ülkemiz dimdik ayakta” dedi.
“MUŞ İLİMİZ İÇİN MEGA PROJELERİMİZ VAR”
Konuşmasında onaylanan ve programa alınan projeler hakkında bilgi veren Şimşek, şunları söyledi: “İlimizde ise 3 mega projemiz var. Bunlardan biri altyapı, içme suyu ihaleleri yapıldı. 100 milyon TL civarında bir maliyeti var. Muş ovasını 168 bin dönümünü sulamaya açma projemiz bakanlıktan geçti ve iki ay içinde ihalesini yapacağız, yaklaşık 500 milyon TL, Muş merkez, Hasköy, Korkut ve 10 tane beldemiz ve 39 köyünde içme suyunun bir projesini Alparslan 2 barajına alacağız cazibeli olarak dağıtacağız. Bu projelerle birlikte Muş’a getirilecek olan yatırımlarımız yaklaşık 3 milyar TL’dir. Geçen yıl 30 Nisan’da Başbakanımız Muş’a geldiğinde 3-4 proje sunmuştuk ve projelerimizin tümü kabul görüldü, programa alındı sadece Erzincan-Muş hızlı tren projemiz var. Bunu da Sayın Başbakanımızın ilimize gelişi ile söyleyeceğiz.”
Referandumun ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu kaydeden Şimşek, “Şimdi önümüzde bir süreç var ve siyaset yapmadan ülkemiz için destek istiyoruz. İmamlarımızın ülkemize ve toplumumuza olan hizmetini biliyoruz. Bu bir parti ve kişi için değil ülkemizin kaderidir. Bu yüz yıldır süre gelmiş ülkenin daha iyi bir noktaya gelmesi için bir duruştur. İnşallah önce kendi ilimizde ve ülkemizde güzel bir sonuç alırız. Destek veren herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“BU REFERANDUM BİR SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİDİR”
16 Nisan’da yapılacak olan referandumun sıradan bir seçimin olmadığı ve bir sistem değişikliği olduğunu kaydeden AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muzaffer Çakar, ise “Terörle beraber büyüdük ve onları çok iyi biliyoruz. Bunlar, Kürtlerin geleceği ile ilgili ve Kürtlerin ekmeğini büyütmek, zenginleştirmek ve daha güzel bir şehirde yaşatmak gibi bir problemleri olmadı. Şuan milletin eline bir fırsat geçti. Gerek AK Parti’ye oy veren ve gerekse HDP’ye oy veren herkes bu süreçten memnundur. İnsanlar şunu gördüler; AK Parti eğer ilde bir değişiklik yapmışsa ilin Valisine ve ilçe kaymakamına bu inisiyatifi verip hizmetti görmüşlerdir. Milletimiz ferasetli olup basiretlidir. Geleceği için gelecekte daha rahat ve huzuru için kimlerin gayret gösterdiğini ve kimlerin sabote ettiğini çok iyi biliyor. Zaman zaman devlet içerisinde de FETÖ terör örgütü gibi devletin birimlerine sızıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığında bölgede PKK ile işbirliği yapan devlet adamları vardı. Halkımızda çok şükür bunları da deşifre etti. Gün geçtikçe devlet içinde ki bu damarlar ve uzantılar kırpıldıkça halkımızın gücü daha da büyüyor. Bizi ve ülkemizi çok güzel bir geleceğin beklediğine inanıyoruz. Kürt halkı, 15 senedir hayat standartlarını yükselten, ekmeğini büyüten bu partiye hak ettiği desteği vereceğine hiç kuşkumuz yoktur. Bölge insanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümeti ile ilgili zihni berraktır, iyi niyetinden ve samimiyetinden hiçbir şüphe duymamaktadır. Bu iyi niyet ve samimiyetin karşılık bulması içinde hükümetimiz liderimiz önderliğinde güzel işler yaptı ve gelecekte de çok daha iyi işler yapacağına inanıyoruz.”
“BERABER YAŞAMAK ZORUNDAYIZ”
16 Nisan’da yapılacak olan referandumu hatırlatarak diğer tüm siyasi düşüncesi olan herkese seslenen Çakar, “Koalisyonlara bundan sonra mahkum olunmaması adına istikrarın devam etmesi daha fazla zenginleşmesi ve ekmeğini büyütmesi adına bu referandum süreci hayati önem taşıyor. Bu referandumda inanıyoruz ki ülkede yaşayan her bir ferdi kat ve kat hayat standartlarını yükseltecektir. Japonya’da Liberal parti 57 senedir iktidarda. Bu liberal partinin iki tane sloganı var; birincisi diyor ki ‘ben ekmeğinizi büyüteceğim.’ İkincisi ise ‘adil davranacağım.’ Bu ülkede AK Parti’nin insanların ekmeğini büyüttüğüne dair 80 milyonun hiçbir şüphesi yoktur. Adalet noktasında 100-150 senedir vesayet odaklarından birisidir. Adaleti, askeri ve bazı güçleri ellerinden bulunduranlar seçilmiş iktidarlara ortak olmuşlardır. Bazen sorumluluklarını seçilmiş iktidarların üzerlerine atarak yıpratıp siyaset sahnesinden silmişlerdir. Allah’ın izni ile bu onların son mevzi ile son kaleleri olacaktır ve bu prangayı da milletin ayağından çıkardıktan sonra geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Parlak bir gelecek bizi bekliyor.
Muş güzel bir şehir ve bereketli bir ovası var ve bereketli suları, güzel insanları, imanlı ve inançlı kalesi olan yerdir. Hak ettiği maddi ve manevi zenginliği yakalayacağına inanıyoruz. Biz gerek geçmişte HDP, CHP’ye oy versin MHP ve AK Parti’ye kime oy veriyorsa versin bu topraklarda hep birlikte yaşıyoruz. O yüzden hepimiz bir birimizi sevmeye mecbur ve mahkûmuz. Burada Kürtlerin ihtiyaç his ettiği şey sevgi, şefkat, saygı, merhamet, iyi niyet, güzel ahlaktır. Bunların yerine şiddet, nefret, ümitsizlik, karamsarlık, saygısızlık ve her türlü ahlakı idame ettiler. Allah’ın izni ile 16 Nisan Referandum sürecin ülkemize hayır getirmesi dileğiyle” şeklinde konuştu.