Menü Muş Şark Haber
Tarih: 23.11.2016 13:26
30 YILLIK FOTOĞRAF KOLEKSİYONU

30 YILLIK FOTOĞRAF KOLEKSİYONU

Facebook Twitter Linked-in

Merkeze bağlı Dere Mahallesi’nde yaklaşık 30 yıl önce vesikalık fotoğraf toplayan Tamer Yiğit, vatandaşların fotoğraflarını panoya asarak ilginç bir koleksiyon oluşturdu. Muş`ta 10 bin nüfus ve 2 bin 600 haneli Dere Mahallesi`nde vesikalık fotoğraf koleksiyonu oluşturan Tamer Yiğit, yaklaşık 25-30 yıl önce göç ederek farklı şehirlere yerleşen birçok kişinin çocuğu ve torununun yanına gelerek hiç görmedikleri dede, amca ve akrabalarının fotoğraflarını bu koleksiyon sayesinde bulduklarını söyledi.

Oluşturduğu vesikalık fotoğraf koleksiyonunda yer alan birçok kişinin gelip yakınlarının fotoğraflarını almak istediğini ve koleksiyonunu bozmadığını ifade eden Yiğit, “Ben koleksiyonu yaklaşık 30 yıldır başlattım. Genelde milletin görmesi şeklinde duvara astım. İlk başladığımda bir iki ile başladım ve gelen giden gördü, ‘bizimde resmimiz olsun’ diye güzel koleksiyon oldu. Dedelerini görmeyen ve ellerinde olanları da getirenler var. Koleksiyon oluşturulduğunda hiç dedesini göremeyenler gelip burada gördüler” dedi.

“CEP TELEFONUYLA YAKINLARININ FOTOĞRAFLARINI ÇEKİYORLAR”

Koleksiyonunun bozulmaması için sadece cep telefonuyla fotoğraf çekimine izin verdiğini kaydeden Yiğit, “Hiç dedesini görmeyenler gelip burada dedelerini görüp resimlerini çektiler. Birçok kişi de gelip resimleri almak istedi ancak koleksiyon bozulmasın diye vermedim. 30 yıldır bu koleksiyonu devam ettiriyorum ve inşallah bundan sonrada devam ettireceğim. Ben vefat etsem dahi çocuklarım bu koleksiyonu devam ettireceklerdir. Koleksiyon güzel bireydir, yani birçok kişi akrabasını görmüyor gelip burada dedesini, amcasını, akrabasını görüyor. Çok sayıda vefat edenler var ve akrabaları gelip onları görüyorlar ve mutlu oluyorlar. O yüzden bu koleksiyonu yapmışım ve devam ettireceğim” ifadelerini kullandı.

“İLK DEFA DEDESİNİN FOTOĞRAFINI KOLEKSİYONDA GÖRDÜ”

İstanbul’dan Muş’a gelerek hayatında hiç görmediği dedesinin fotoğrafını koleksiyonda öğrenen Ümit Büyükbay ise “İstanbul’dan Muş’a taziye ziyaretine geldim. Bana 30 -40 yıl önceki resmi gösterdi ve bunun dedem olduğunu söyledi. Bunu da rahmetli annem, babamdan biliyorum ve dedemin resmini ilk defa burada görmüş oldum, çok duygulandım. Ona çok teşekkür ediyorum, böyle ince bir çalışma yaptığı için. Kendisine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Oluşturulan 30 yıllık fotoğraf koleksiyonunda yaklaşık bin adet vesikalık fotoğraf bulunuyor.




Orjinal Habere Git
30 YILLIK FOTOĞRAF KOLEKSİYONU 30 YILLIK FOTOĞRAF KOLEKSİYONU 30 YILLIK FOTOĞRAF KOLEKSİYONU 30 YILLIK FOTOĞRAF KOLEKSİYONU
— HABER SONU —