Üniversite öğrencilerinden görme engellileri sevindirecek çalışma. Muş Alparslan Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü ikinci sınıf öğrencilerinden Zeynep Eken, Özlem Demirel ve Sevda Aktaş, topluma hizmet dersi projesi kapsamında Muş’un çeşitli kaldırımlarında görme engelli yolu yapacaklar.
Özellikle trafik ışıklarının yoğun olduğu bölgelere ağırlık verecek olan Üniversiteli öğrenciler, projelerinin hız kazanması için Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ile görüştüler. Başkan Asya’dan bu süreçte destek isteyen Üniversite öğrencileri, maddi ve manevi her türlü destek sözü aldılar.
Muş’un tüm dinamikleriyle de görüşeceklerinin altını çizen Üniversiteli öğrenciler, sırasıyla Vali, Emniyet Müdürü, Sivil Toplu Kuruluşları ve İşadamlarıyla buluşup çalışmalarının hız kazanmasını sağlayacaklar.
Türkiye’de engelli birey sayısında Muş’un 3’üncü şehir olduğunu ifade eden öğrenciler, “Resmi olmayan sonuçlara göre Muş’ta yaklaşık 3 bin engelli kardeşlerimizin günlük yaşamlarında kolaylıklar sağlayabilmek adına böyle bir proje yapmaya karar verdik. Maalesef ilimizin hemen hemen birçok bölgesinde engellilerin rahat ve sıkıntısız bir şekilde yolda yürümeleri için sarı bant dediğimiz engelli yolu yok. Biz bunun Muş’ta başlangıcı olacağız. Ve ilimizdeki tüm kurumları bu konuda duyarlı olmalarını sağlayacağız” dediler.