Tarih: 11.06.2015 19:10

MUŞ´TA OTOPARK PROBLEMİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

Muş’ta artış gösteren araç sayıları trafikte ve özellikle park yerlerinin olmayışı yüzünden belli başına bir sorun olmaya devam ediyor. İl Emniyet müdürlüğüne bağlı Trafik ekipleri her ne kadar cadde üzerine araç parkını kontrol etmeye çalışsa da, bu önlemlerin sorunun çözümünde yetersiz kaldığı gözlerden kaçmıyor.

Muş’ta sorunun temelinde kısa ve uzun vadeli projelerin hayata geçirilmemesi yatarken cadde üzerinde park edilen araçlar trafikte aksamaların oluşmasına sebebiyet veriyor. Vatandaşlar arabalarını park edecek bir yer bulamamaktan şikayet ederken, özellikle trafiğin yoğun seyrettiği cadde ve yollarda park halindeki araçlar trafiğin seyrini aksatıyor.

“ARAÇ PARK ALANLARI NEREDEYSE YOK”

Muş’un birçok sorunu gibi park problemi de veya hayata geçirilmeyi bekleyen yeni park alanlarının oluşmasına yönelik çalışmaların olmaması nedeniyle sorun gün geçtikçe büyüyor. Belediye’nin açık alan oto park açmasının da yetersiz olduğunu ifade eden çok sayıda araç sürücüsü bu gidişattan oldukça rahatsızlık duyduğunu söylüyor. Muş’ta merkez konumda müsait bir araç parkının olmayışı sorun olmaktan öte zaman zaman cana zarar verebilecek konumda tehlikeler oluşturuyor. İşini görebilmek için aracını bulduğu en müsait yere park etmek isteyen sürücü geldiği zaman ya aracına cezai işlemin yapıldığını görüyor yada aracını park ettiği yerden oluşan yoğunluk yüzünden çıkarmada oldukça güçlük çekiyor. Merkez konumda daha geniş bir parkın yapılması gerekir. Özellikle istasyon caddesi güzergâhın da yaşanan trafik yoğunluğu ve park yapılan araçların bu anlamdaki dikkatsizliği kısa süre içerisinde yapılması şart olan araç parkı ile son bulabileceği belirtilenler arasında ifade ediliyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —