Menü Muş Şark Haber
Tarih: 04.07.2017 13:43
MANDA SÜTÜ VE YOĞURDUNA YOĞUN İLGİ

MANDA SÜTÜ VE YOĞURDUNA YOĞUN İLGİ

Facebook Twitter Linked-in

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca sağlanan desteklerle Muş’ta manda yetiştiriciliği yapan çiftçiler, manda sütünden ürettikleri yoğurt ve tereyağını satarak geçiniyorlar. Hasköy ilçesine bağlı Umurca köyünde manda sütünden yaptıkları ürünleri satarak geçindiklerini belirten vatandaşlardan Naim Erkul, bir mandadan günlük 5 ila 10 litre süt elde ettiklerini söyledi.

“İSTANBUL, BURSA, ANKARA VE ADANA`DAN YOĞURT SİPARİŞİ ALIYORUZ”

Manda sütünün yağlı olduğunu ve ciddi bir verim aldıklarını ifade eden Erkul, İstanbul, Bursa, Ankara ve Adana’dan siparişler aldıklarını aktararak “Köyümüzde daha önce inek yetiştiriliyordu ancak gerçekleştirilen proje kapsamında şu anda köyde hemen hemen herkes manda yetiştiriyor. Mandanın yoğurdunu, sütünü, tereyağını ve peynirini satarak para kazanıyoruz. Özellikle İstanbul, Bursa, Ankara ve Adana`dan yoğurt siparişi alıyoruz. Buralara dondurulmuş yoğurt gönderiyoruz” dedi.

“DONDURULMUŞ MANDA YOĞURDUNU, YAĞINI VE PEYNİRİNİ GÖNDERİYORUZ”

Manda sütünü yoğurt yaparak marketlere sattıklarını vurgulayan 7 çocuk annesi Melike Erkul ise “Biz her gün mandalarımızı sağıyoruz. Sütünden yoğurt yaparak marketlere satıyoruz. Bunun dışında birçok büyük şehirlerden sipariş alıyoruz. Dondurulmuş manda yoğurdunu, yağını ve peynirini gönderiyoruz. Yoğurdun kilosunu 3,5 liradan, yağı 35, peyniri ise 15 liradan satıyoruz. Çok sağlıklı olduğu için özellikle manda yoğurduna büyük ilgi var” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —