Murat Nehrinde rafting sporunun düzenli bir şekilde yapıldığını belirten Rafting İl Temsilcisi ve Antrenörü Şahin Şahin, su sporlarının Muş’ta yaygınlaştırıldığını ve Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün kano, kürek ve yelken faaliyetlerinin de aralıksız devam ettiğini söyledi
Muş Rafting İl Temsilciliği’nin organizasyonu ile Murat Nehrinde rafting spor faaliyetleri devam ediyor. Murat Nehrinde başta rafting sporu olmak üzere Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında daha önce yürütülen ‘Kano, Kürek, Yelken Suyun Bereketi’ projesi ile su sporlarının yaygınlaştırıldığını belirtildi. Yaklaşık 3 yıldır Muş’ta aktif rafting sporunun her hafta yapıldığını açıklayan Rafting İl Temsilcisi ve Rafting Antrenörü Şahin Şahin, halkın yoğun ilgi gösterdiğini ve faaliyetlere katılımın fazla olduğunu söyledi. Bu hafta sonu yapılan rafting faaliyetlerine Bitlis’ten katılımın sağlandığını ifade eden Şahin, “Bu hafta sonu Rafting İl Temsilciliği’nin Murat Nehrinde gerçekleştirdiği rafting faaliyetine öncelikle Bitlis ve Muş’tan katılım sağlayan ve ekipte yer alan Volkan Yeler, Ersin Özata, Engin Altınkaya, Engin Peltek, Ümit Kilimci, Ersen Pınar, Tarık Türkmen, Cevat Bilgin, Yüksel Güngör, Ferit Ünlü’ye teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
“SU SPORLARINA CİDDİ BİR İLGİ VAR”
2 adet rafting botu ve 20 sporcu malzemesinin daha önce Valilik tarafından alındığını belirten Rafting İl Temsilcisi ve Antrenörü Şahin Şahin, sporcu yavaş yavaş sporcu yetiştireceklerini söyledi. Murat nehrinde rafting sporunun cazip hale getirilmesi için girişimlerde bulunduklarını ifade eden İl Temsilcisi Şahin, yaptığı açıklamada: “Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından ilimizde 1. kademe Rafting Antrenörlük kursu eğitimleri verilmişti. Bu eğitimlerin tamamlanması ile birlikte ilimizde çeşitli faaliyetler yapmak için planlamalar yaptık. Bununla birlikte ayrıca Muş Valiliği Koordinasyonunda Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında bir projemiz vardı ve tamamlandı. Bu projemizde bize destek veren başta Valiliğimize, SODES İl Koordinatörü Bülent Solmaz, Koordinatör Yardımcısı Fethi Akman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal ve SODES bürosuna teşekkür ediyoruz. Rafting sporunun Muş’ta daha cazip bir spor haline gelmesi amacıyla çeşitli çalışmalarımız devam edecektir. İlk etapta sporcu yetiştirmeye başlayacağız. Şuan faaliyet programımızı uygulamaya çalışıyoruz. Özellikle su sporlarının Muş’ta hayata geçmesi için sürekli faaliyetler yapıyoruz. Önce bu sporun tanıtılmasının daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Muş’ta defalarca faaliyet yaptık ve birçok kişi halen bilgisi yok. Düzenli olarak her hafta etkinlikler yapıyoruz. Amacımız memleketimizin akarsularının ve nehirlerinin cazip hale getirmesini ve spora kavuşturmasını sağlamaktır. Bu güzel çalışamaya öncelikle katkı sunan başta Valiliğimize ve emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Muş’un can damarı olan Murat Nehrinde su sporlarının yapılabileceğini kanıtladık. Özellikle Murat Nehri’nin çeşitli bölgelerinde rafting sporunun yapılabileceği çok güzel yerleri var. Biz buraları tespit ettik ve çeşitli faaliyetleri yapmaya başladık. Varto’ya bağlı Kayalıdere mevkiinde inanılmaz derecede coşkulu bir akıntı var. Yaklaşık 3 bin metreye yakın akıntı devam ediyor. Çok güzel ve heyecanlıydı” dedi.
ŞAHİN, “HALKA AÇIK FAALİYETLER YAPILIYOR”
Rafting spor faaliyetlerine ciddi bir ilgi gördüğünü belirten Şahin, Tarihi Murat Köprüsü’nde ise kano faaliyetlerinin devam edeceğini kaydetti. Faaliyetlerin daha düzenli bir hale getirileceğini kaydeden Şahin, “neredeyse her hafta faaliyetler yürütmekteyiz. Bu faaliyetlerimiz kapsamında özellikle halka açık faaliyetlerimiz yürütüyoruz. Buna her kesimden katılım sağlanıyor” dedi.