Menü Muş Şark Haber
Tarih: 15.05.2014 20:43
YILDIZ VE HEYETİNDEN ENGELLİLERE ZİYARET

YILDIZ VE HEYETİNDEN ENGELLİLERE ZİYARET

Facebook Twitter Linked-in

Muş Devlet Hastanesi Yöneticileri, 10–16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Muş Bedensel Engelliler Derneği’ni ziyaret etti. Engelliler Haftası kutlamaları ile ilgili konuşan Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, “10-16 Mayıs tarihleri arasında 156 ülkede aynı anda kutlanan Engelliler Haftasını, bizlerde farkındalık oluşturmak adına engellilerimize destek olmak adına buradayız. Burada önemli olan, hem sağlık çalışanları hem de toplumun tüm kesimleri engellilerin sosyal alanlarda rahat hareket etmeleri açısından gerekli tüm olanakları sağlayabilmek ve onlara destek olabilmektir. Hepimiz bu şiarla hareket ediyoruz” dedi.

“YENİ HASTANEMİZDE ENGELLİLERE GÜZEL HİZMETLER VERECEĞİZ”

Her bireyin bir engelli adayı olabileceğini vurgulayan Yıldız, “Engellilerin hizmetten çok kolay faydalanabilmelerini çok gerekli olarak görüyoruz. Yeni yapacağımız hastanemizde de engellilere yönelik çok güzel bir projemiz var. Bunu da daha sonra paylaşacağız. Engellilerin sağlık hizmetlerine erişimini çok kolaylaştıracağız. Her zaman engelli kardeşlerimizle beraber olacağız. Bu kapsamda kendilerinin engelliler haftasını kutluyorum” şeklinde konuştu. Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kenan Bayraktar da yaptığı konuşmada, “Engellilerin sadece bu hafta değil, tüm yıl boyunca hatırlanmasını temenni ediyorum. Engellilerin sosyal yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekir. Engellilere yönelik yeni yeni çalışmalar yapılmakta, inşallah çok daha faydalı iyileştirmeler yapılacak. Onlara destek olmak için tüm bireyler el birliği ile hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ise,  hastane yönetiminin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Engelliler haftamızda bizleri yalnız bırakmayan başta hastane yöneticimiz Özgür beye ve diğer yöneticilerimize çok teşekkür ederim. Yatalak hastaların evde tedavi edilmesini sağlayan Özgür hocamıza bu çalışmasından dolayı ayrıca teşekkür ederim. Biz dışarı çıkabilecek engelliler olduğumuz için kendi halimize şükür etmemiz lazım. Evlerinden dışarıya çıkamayacak engellilerimiz var. Hastane yönetimi ile ara ara bu kardeşlerimizi ziyaret ediyoruz. Daha önce Merkezin dışında bulunan engelli arkadaşlarımız yaşadığı sağlık hizmeti sıkıntısını da Özgür Bey sayesinde atlattık. Bizleri bugünümüz de yalnız bırakmadıkları için kendilerine sonsuz teşekkür ederiz” diye konuştu.   




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —