Menü Muş Şark Haber
Tarih: 26.10.2017 12:52
OKUL SERVİS ARAÇLARI DENETLENDİ

OKUL SERVİS ARAÇLARI DENETLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Denetimlerde 196 okul servis aracı kontrol edildi ve 59 araç ve sürücüsü hakkında gerekli şartlara ve kurallara uymamaktan 12 bin 391 lira idari para cezası uygulandı. Yapılan açıklamada; “Muş İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince trafik uygulamaları yapılmıştır. Okul Servis Araçları üzerine yapılan özel denetimlerde; 196 okul servis aracı kontrol edilmiş, 59 araç ve sürücüye gerekli şartlara ve kurallara uymamaktan toplam 12.391 TL idari para cezası uygulanmıştır.

İl genelinde yapılan trafik denetimlerinde ise; 1564 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, 162 sürücüye hatalı park’tan, 11 sürücüye hız ihlali yapmaktan, 10 sürücüye takografı cihazını uygun durumda bulundurmamaktan, 5 sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan ve 3 sürücüye alkollü araç kullanmaktan işlem yapılmıştır.  İl genelinde yapılan denetimlerde toplam 110.820 TL idari para cezası uygulanmış ve 16 araç trafikten men edilmiştir.

Ayrıca, İl Trafik Komisyonu Kararı ile şehir içinde yolcu taşımacılığı yapan araçlarda kamera bulundurulması zorunlu hale getirilmiş ve araç sahiplerine verilen 6 aylık süre 27 Ekim 2017 tarihinde sona ereceğinden bu tarihten itibaren servis araçlarına yönelik araç kamerası ile ilgili denetimler devam edecektir. Trafik kazalarının en aza indirilmesi ve sürücülerin trafik kurallarına uymalarının sağlanması amacıyla denetlemeler aralıksız devam edecektir.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —