Muş İl Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe öğrencilerin, vatandaşların yoğun katılımın olması bu etkinliklerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Yarışmalara İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cüneyt Öner, İl Müftüsü Recep Uzun, İl Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Hadi Taşkaya, Şemsettin Özçelik, Murat Taşdemir, İbrahim Tanyeli, İl baş vaizi, sivil toplum örgütleri, okul müdürleri ve ilçelerden gelen İmam-Hatip Liseleri okul müdürleri ile öğretmenler katıldı. Büyük heyecan ve çekişmeyle geçen yarışmaların sabahki bölümü şöyle sonuçlandı; 4.Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları; Arapça Bilgi Yarışması il Birincisi Muş Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Arapça Hitabet Yarışması il Birincisi Muş Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Arapça Şiir okuma Yarışması il Birincisi Hasköy Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Arapça Musiki Yarışması il Birincisi Varto Anadolu İmam-Hatip Lisesi
Yarışmada il birincisi olan okullar belirtilen dallarda okulumuzu bölge yarışmalarında temsil edecekleri açıklandı. Öğleden sonra yapılan Kur’an-ı Kerim okuma ve ezan okuma yarışmalarının sonucunda Kur’an-ı Kerim Yüzüne Okuma Yarışması il Birincisi Muş Anadolu İmam-Hatip Lisesi Ezan Okuma Yarışması il Birincisi Muş Anadolu İmam-Hatip Lisesi oldu.
Yarışmaları organize eden Muş Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Hakan Şentürk katılımlarından dolayı bütün okul müdürlerine ve katılımcılara teşekkür etti. Şentürk, konuşmasına şunları da ekledi; ”Bu tür yarışmaların İmam-Hatip Liseleri arası dayanışma, dostluk, birlik ve beraberliği artırdığını, öğrencilerin kendilerini ifade etme fırsatını bularak gelişimlerine katkı sağladığını belirterek yarışmada dereceye giren okullarımıza bölge yarışmalarında da ilimizi en iyi şekilde temsil etmeleri temennisinde bulundu. Yarışmaya katılan tüm okul öğrencilerine çeşitli ödüllerle ödüllendirildi.