Menü Muş Şark Haber
Tarih: 12.10.2015 17:12
CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

Facebook Twitter Linked-in

Diva-Sen Muş İl Başkanı Nurul Emin Yamaç, Camiler ve Din Görevlileri haftası dolaysıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Yamaç; “Aynı manevi duyguları paylaşanların limanı, kalplerin huzur bulduğu, dünya ve ahirette mutlu olmanın yollarının öğretildiği, mal-mülk, makam-mevki, renk-ırk ayrımının yapılmadığı ve temiz olanların misafir edildiği Allah Teâlâ’nın evi mescitlerin (camilerin) anlatıldığı ve 1986 yılından beri her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutladığımız Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlu olsun.

Özünde camilerin öneminin gündeme taşındığı fakat her yıl değişik konuların Sertaç edildiği Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından üzerinde ciddiyetle durulan ve önemsenen bir haftadır. Bu nedenle söz konusu haftanın nasıl kutlanacağı çalışmalarının yapıldığı zaman dilimi az bir vakit değildir. Konular seçilir, afişler afişe edilir, maddi-manevi hazırlıklar yapıldıktan sonra yurtiçi ve yurtdışında çeşitli yollardan konunun önemi ve ehemmiyeti anlatılır. Şüphesiz seçilen konular ve anlatımlar, muhataplar tarafından kabul görmesi düşüncesiyle canhıraş bir şekilde gayret sarf edilir. Aslında, mezkûr haftanın kutlanmasına mebni ruh, ibadet eden-etmeyen insanların dünya hayatlarının daha düzgün hal alması ve ahiret yolculuğuna dolu dolu gitmesi yönündedir. Mesela içerisinde bulunduğumuz 2015 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ana teması namaz huzurdur erteleme. Çok güzel bir başlık ve inananların en çok eksikliğini yaşadığı bir ibadet, göz nuru, ifa edildiği takdirde hayat bulunan ve emniyet olunmaya sebep bir ibadet. Her rüknü ile ayrı bir huzur kaynağı olan, secdesi ile de Allah Teâlâ’nın aferine mazhar olunan bir kulluk görevi. Diva-Sen olarak söz konusu temayı seçen Başkanlığımıza sonsuz şükranlarımızı arz ediyoruz. Bütün araştırmalar gösteriyor ki; Cami, Asr-ı Saadet`ten başlayarak, on dört asır boyunca bütün İslam diyarında Müslümanların ibadet, ilim ve meşveret durağı olmuştur. İbadet için toplanan cemaat, din ilmini orada öğrenir, dünya işlerini orada görüşürdü. Ancak dünya işleri çoğalınca cami sadece ibadet ve ilim merkezi olarak kalmış ve bu durum günümüze kadar böylece devam ede gelmiştir.

Müminler, huzur ve huşu içinde Allah`ın evi olarak nitelendirilen bu mekânlarda, dünyanın aldatıcı ve insanı bunaltan ortamından kendilerini azıcık da olsa uzak tutarak Rableriyle baş başa kalma, O`nun huzurunda durma imkânını bulurlar. Hâsılı Müslümanların adeta ortak evi ve ortak kalbi konumundadır. Oradan çıkan cemaat, kalpten vücuda pompalanan taze kan misali, topluma ve insanlığa kazandırılmış yeni bir güçtür. Saf düzeniyle zengin, fakir, köle, efendi arasındaki farkın tamamen ortadan kalktığı manevi sığınağımızdır Camiler. Dolayısıyla yolu cami ile kesişmeyenler hüsrandadır ve ruhun ihtiyacı olan gıdadan mahrumdur. İnancım odur ki, bu haftada yapılacak olan organizasyonlar ciddi manada takip edildiğinde, yıl içerisinde harcanacak olan enerji depolanmış olacaktır. Diğer taraftan bu haftanın adını oluşturan Din Görevlileri unsuru da aslında üzerinde durulacak olan ve durulması gereken cami görevlileridir.

Ankara’da meydana gelen vahim olayı şiddetle lanetliyor bu tür olayların bir daha olmamasını cenabı haktan niyaz ederim vefat edenlere Allah tan rahmet yarılı olanlara acil şifalar delerim tüm halkımızın birlik ve beraberlik içinde olma günüdür” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —