Tarih: 05.09.2016 17:59

MECLİS, YÖRECİK KÖYÜNÜN SU DEPOSUNU GÜNDEME GETİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

Muş İl Meclisi 2016 yılı yatırım programı Eylül ayı 3. Toplantısını8 yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya Başkanlığında oturumu açılan toplantıda 4 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama ve önceki toplantıda alınan karar özetlerinin okunması ve onayı ile devam eden toplantıda merkeze bağlı Yörecik Köyünün içme suyu deposu ve su şebekesi gündeme getirildi.

Gündemin 4’üncü maddesi olan, “Muş Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğünün 09.08.2016 tarih ve 5002 sayılı yazısı ile uygun görülen, Muş merkeze bağlı Yörecik Köyünde su deposu ve su şebekesiyle ilgili, meclisi bilgilendirmek üzere Jeotermal ve İçme Suları İhtisas Komisyonunca hazırlanan raporun okunarak, yeniden görüşülmesi” oldu. Gündem maddesi üzerine Jeotermal ve İçme Suları İhtisas Komisyonu tarafından hazırlanan raporu Meclis Divan Üyesi Ümit Sakık açıkladı.

“DEPONUN GENEL ONARIMININ YAPILMASI GEREKİYOR”

Raporda belirtilen içme suyu deposunda ciddi bir onarımın yapılması gerektiğini ifade eden Sakık, “Muş merkeze bağlı Yörecik Köyünde su deposu ve su şebekesiyle ilgili, meclisi bilgilendirmek için, Jeotermal ve İçme Suları İhtisas Komisyonunca hazırlanan raporda da belirtildiği üzere; Muş Merkeze bağlı Yörecik Köyünde su deposu ve su şebekesi konusunda komisyonumuzca yerinde inceleme yapılmış olup, deponun genel anlamda onarımının yapılması gerekmektedir” dedi.

Depoda onarımın yanında bazı eksikliklerin de olduğunu ifade eden Sakık, “Ancak, su deposunun ve şebekesinin bulunduğu yerde vanaların, boru hattının ve duvar sıvaları, kapı ile pencerelerin elden geçirilmesi ve genel olarak da, içme su depolarının yılda bir kez de olsa temizlenmesi gerektiği komisyonumuzca tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

“YILDA EN AZ BİR DEFA DEPOLARIN TEMİZLENMESİNİ İSTİYORUZ”

Açıklanan rapor üzerine söz hakkı alarak açıklama yapan DBP Grup Başkanı Mehmet Şakir Tuğrul ise “İl geneli mevcut içme suyu depolarının imkanlar dahilinde yılda en az bir defa temizlenmesi gerekiyor. Bu gerek sağlık açısından gerekse depoların temizlenmesi için önemlidir. Bu konuda yetkililerin duyarlı olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. Yapılan açıklamalardan sonra Jeotermal ve İçme Suları İhtisas Komisyonunca hazırlanan raporu oy birliğiyle uygun görülmesiyle toplantı son buldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —