Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri, merkeze bağlı Kıyık Köyü İlkokulunda dayanışma günü etkinliği düzenledi. Köy okulunda öğrencilerle bir araya gelen öğretmen aday adayları, müzik dinletisi ve çeşitli etkinlikler düzenledi. Üniversitenin Araştırma Görevlisi Veysel Emir Eke ve Öğretim Görevlisi Filiz Altıparmak eşliğinde daha önce toplanan kırtasiye malzemeleri ve okuma kitapları okul yönetimine teslim edildi.
Kıyık Köyü İlkokulu öğretmenleri tarafından sıcak bir karşılama gören üniversite öğrencileri bu ziyaret ile köy okulundaki öğrencilerle yakından ilgilenme imkanı yakaladılar. Okuldaki öğrenciler, yapılan ikramlar sonrasında Eğitim Fakültesi Öğrencileri tarafından müzik dinletisi ile eğlenme fırsatı buldular. Dayanışma günü etkinliklerini sürdüreceklerini belirten Araştırma Görevlisi Veysel Emir Eke, “Öyle ise siz de, hayır işlerine koşun, birbirinizle yarış edin ayetinden hareketle emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu tür dayanışma, birlik ve iyilik hareketlerinin devam etmesi gereken işler olduğunu ve gelecekte bu bayrağı İnşallah gençlerin devralacaktır.” dedi.
Yapılan ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Kıyık Köyü İlkokulu Sınıf Öğretmenlerinden Derya Koşan ise, yapılan programın çocuklar açısından önemli bir sosyal aktivite olduğunu kaydetti.