Tarih: 01.02.2014 17:14

İŞKUR TSO´DA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Facebook Twitter Linked-in

Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya İŞKUR Muş İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, MUŞ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şentürk, MUŞ TSO Meclis Üyesi Abdulkadir Yalçın ve işverenler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İŞKUR Muş İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, İŞKUR’un yapmış olduğu projeleri anlattı. Taylan iş güvenliği analizi ile ilgili uyarılarda bulunarak işverenlerin yasanın belirlediği kriterlere uymaları gerektiğini ifade etti. Daha sonra İŞKUR Muş İl Müdürlüğü uzmanları iş sağlığı ve iş güvenliği konularında işverenleri bilgilendirdi.
İş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu, 1 Ocak 2014’ten itibaren başladı. Ülkemizde yaşanan her iş kazasında gündeme gelen sonra unutulan iş sağlığı ve güvenliğine yönelik 20.06.2012 tarihinde yasalaşan ve 01.01.2013 tarihinde yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 01.01.2014 tarihi itibari ile işverene ciddi yükümlülükler getiriyor.  Bu tarihten itibaren çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta yer alan işyerleriyle 50 ve daha fazla çalışanı bulunan az tehlikeli işyerlerinin iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve yardımcı sağlık personeli istihdam etmesi zorunlu. Uygulama ile kamu kurumları ve 50`den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için yayım tarihinden itibaren 01.07.2016`da, 50`den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için yayım tarihinden itibaren 1 yıl sonra yani 01.01.2014`de, 50`den fazla çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için ise yayım tarihinden altı ay sonra yani 01.07.2013 tarihinden itibaren geçerlidir.
İşverenler risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmak, acil eylem planı hazırlamak, işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı çalıştırmak veya hizmet satın almak zorunda . 50`den fazla çalışanı olan işverenlerin ise iş sağlığı ve güvenliği kurulu kurması gerekiyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —