Muş Devlet Hastanesi Acil Servisine yeni alınan tomografi cihazı Kurban Bayramından sonra hizmete giriyor. Muş Devlet Hastanesi her geçen gün kendini geliştirerek çevre illerdeki hastalara da hizmet verir noktaya geliyor. Acil servisteki polis noktasını tomografi bölümüne çevireceklerini, bu nedenle iki gündür acil servis girişinde inşaat çalışmasına başladıklarını ifade eden Yıldız, acilde genişletme çalışması yapıldığını belirtti.
Yeni tomografi cihazı ile birlikte mevcut tomografi cihazının da hizmet vermeye devam edeceğini ifade eden Yıldız, "yeni alınan tomografi cihazı sayesinde bütün hastaların tahlillerini yaparak diğer illere sevk edilmesini önleyeceğiz. Tomografi cihazı başta trafik kazaları, travmalar, felç, beyin kanaması, akciğer embolisi, damar tıkanıklığı, kanser erken teşhisi gibi birçok konuda geniş olanaklar sağlayacak."dedi.
Yeni tomografi cihazının eski cihaza göre çok daha gelişmiş olduğunu ifade eden Yıldız, şunları söyledi: "Acilde kısmi bir genişletme çalışmasına gidiyoruz. Buradaki amacımız, hastanemize yeni gelen tomografi cihazımıza yer ayarlamak ve hastalarımıza hizmet vermesini sağlamaktır. Bu tomografi cihazımız, teknolojinin en son ve en gelişmiş özelliklerine sahip. Bu konuda çok ciddi bir eksikliğimiz söz konusu idi. Bilindiği gibi Muş acil vakalar anlamında çok yoğun bir konumda. Bazen çok ciddi hastalarımız geliyor. Onlara en iyi hizmeti verebilmek adına acilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Acilde yapılan tüm işleri tamamen kendi çabalarımızla ve işçilerimiz ile yapıyoruz. Acil çok önemli ve üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir birim. Burada ben, hem bir Muşlu olarak, hem de acil yoğunluğunu çok fazla yaşayan bir hekim olarak tek bir canın ne kadar kıymetli olduğunu vurgulamama gerek olmadığını belirtmek istiyorum. Acilde iyi bir hizmet sunmanın mutluluğu ve verdiği huzura paha biçilemez. Acil ile ilgili bundan sonra da düzenlemelerimiz devam edecek. Daha önce hastanemiz bünyesinde hizmet veren mevcut tomografi makinemiz hizmet vermeye devam edecek. Bu yeni tomografi cihazımız, mevcut tomografi cihazımızdan 64 kat daha büyük tomografi çekebilme özelliğine sahip. Bundan sonra ne bir damar hastalığı, nede bir kanser hastalığını bu makine sayesinde kaçırmayacağız. Bu cihazı atıl durumda bırakmamak adına hemen çalışmalar başlattık ve Acilde bayramdan sonra hizmete açacağız."